آموزش تغییر شکل نمایش تاریخ و ساعت در نسخههای مختلف ویندوز
به طور پیش فرض در سیستم عامل ویندوز مایکروسافت تاریخ به صورت "سال/روز/ماه" نمایش داده میشود. به عنوان مثال هم اکنون بر روی سیستم بنده که به ویندوز ۸ مجهز است تاریخ نمایش داده شده به صورت ۴/۵/۲۰۱۶ نمایش داده شده که به معنای روز پنجم ماه آوریل سال ۲۰۱۶ است. اما آیا میدانستید که به راحتی میتوانید شکل و ترتیب نمایش تاریخ را در سیستم عامل ویندوز تغییر دهید؟ به عنوان مثال شما میتوانید از نقطه برای جداسازی روز، تاریخ و سال استفاده کنید و آن را جایگزین اسلش نمایید. در این شرایط سیستم شما تاریخ را به صورت "سال.روز٫ماه" نمایش میدهد. همچنین شما میتوانید ترتیب نمایش تاریخ را نیز تغییر دهید، به عنوان مثال میتوان این ترتیب را به شکل "روز/ماه/سال" تغییر داد. امکان اعمال این تغییرات برای ساعت سیستم عامل ویندوز نیز امکانپذیر است. در ادامه به شرح و آموزش شیوه اعمال این تغییرات در نسخههای مختلف سیستم عامل ویندوز میپردازیم.
تاریخ و زمان سیستم عامل ویندوز در بخش سمت راست نوار وظیفه آن نمایش داده میشود. این تاریخ ارتباط مستقیمی با سایر نرم افزارهای نصب شده بر روی سیستم شما خواهد داشت. ترتیب نمایش ساعت و زمانی که در ویندوز تعریف شده مستقیما در نرم افزارهایی همچون اکسل نیز اعمال میشود و همان ترتیب نمایش به طور پیش فرض برای این ابزارها لحاظ خواهد شد. البته این امکان وجود دارد که از بخش تنظیمات این نرم افزارهای شکلی مجزا را به منظور نمایش تاریخ و ساعت در آنها تعریف نمایید. اما در هر صورت ترتیب نمایش ساعت و تاریخی که برای سیستم عامل دستگاهتان معرفی شده مستقیما بر روی نحوه نمایش تاریخ و ساعت در اغلب ابزارهای دیگر تأثیرگذار خواهد بود.
نحوه تغییر ترتیب و شکل نمایش ساعت و تاریخ در نسخههای مختلف سیستم عامل ویندوز تا حد ناچیزی متفاوت است و روشهای گوناگونی هم بدین منظور وجود دارند. در این مقاله ما شیوه اعمال این تغییرات در ویندوز ۱۰، ویندوز ۸٫۱ و ویندوز ۱۰ مایکروسافت را نمایش خواهیم داد. امیدوار هستیم که بتوانیم به شکلی ساده و کاربردی اطلاعات مورد نیاز را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
ویندوز ۱۰ مایکروسافت
اگر از ویندوز ۱۰ مایکروسافت استفاده میکنید، بر روی گزینه جستجو (Search) واقع در نوار وظیفه سیستم عامل کلیک کنید. این گزینه با آیکون ذرهبین در تصویر زیر نمایش داده شده است. حال عبارت "change the date" را در محل شماره ۱ نمایش داده شده در تصویر تایپ نمایید. حال از بین گزینههای ایجاد شده، آپشن "Change the date and time format" را انتخاب کنید.
حال وارد تنظیمات بخش مربوط به شیوه نمایش و ترتیب زمان و تاریخ ویندوز ۱۰ شدهاید. گزینه اول که با رنگ آبی نمایش داده شده، روز اول هفته شما را تعیین میکند. به عنوان مثال برای ما ایرانیها روز اول هفته شنبه (Saturday) است، اما در ایالات متحده روز اول هفته یکشنبه (Sunday) تعریف میشود. اما برای اعمال تغییر در ترتیب نمایش تاریخ باید بر روی گزینه "Short date" مراجعه کنید. دقت داشته باشید که بخش با عنوان "Short time" هم مربوط به نحوه نمایش زمان است.
با انتخاب این گزینه، لیستی مانند تصویر زیر نمایان میشود. در این لیست حرف y نشان داده محل قرارگیری سال است و حروف M و d هم به ترتیب نمادی برای نمایش ماه و سال محسوب میشوند. به عنوان مثال اگر در این بخش گزینه M/d/yyyy را انتخاب کنید تاریخ شما به صورت "۴/۵/۲۰۱۶" نمایش داده میشود. حال اگر گزینه yyyy-MM-dd را انتخاب کنید، همان تاریخ به صورت "۲۰۱۶-۰۴-۰۵" نمایش داده خواهد شد. لازم به ذکر است که علاوه بر این گزینههای پیش فرض، شما در بخش Control Panel سیستم عامل ویندوز ۱۰ میتوانید فرمتهای اختصاصی و مد نظر خود را به منظور نمایش تاریخ نیز تعریف کنید.
به منظور دسترسی به بخش Control Panel و تعریف شیوه نمایش منحصر به فرد و اختصاصی تاریخ در ویندوز ۱۰ بدین صورت عمل نمایید. ابتدا از بخش بالا و سمت چپ همان صفحهای که در آن حضور دارید، بر روی آیکون فلش کوچک موجود کلیک نمایید.
در این شرایط مانند تصویر زیر به بخش Time & Language منتقل میشوید.
در قسمت راست و پایین پنجره نمایش داده شده گزینهای آبی رنگ و با عنوان "Additional date, time, & regional settings" را مشاهده خواهید کرد. این گزینه مانند تصویر زیر درست در بخش زیرین عبارت Related settings قرار دارد.
با انتخاب این گزینه، وارد بخش Clock, Language and Region واقع در Control Panel ویندوز ۱۰ خواهید شد. مانند تصویر زیر در بخش Region بر روی گزینه آبی رنگ "Change date, time, or number formats" کلیک نمایید. دقت داشته باشید که دسترسی به این قسمت به روشهای دیگری نیز امکانپذیر خواهد بود. به عنوان مثال میتوانید عبارت Region را در بخش جستجوی سیستم عامل ویندوز نیز تایپ نموده و به این صفحه وارد شوید.
توضیحات مربوط به نحوه دقیق تعیین یک فرمت جدید برای نمایش تاریخ در سیستم عامل ویندوز در انتهای همین مقاله ارائه میشود. ابتدا بهتر است به شرح موضوع اصلی مقاله و نحوه تغییر ترتیب نمایش تاریخ و زمان در نسخههای مختلف و دیگر سیستم عامل ویندوز بپردازیم.
ویندوز ۸٫۱ مایکروسافت
اما اگر از کاربران ویندوز ۸٫۱ مایکروسافت هستید، شیوه اعمال تغییر در نمایش تاریخ و زمان در مقایسه با ویندوز ۱۰ کم متفاوت خواهد بود. به منظور دسترسی به بخشی از تنظیمات سیستم عامل ویندوز ۸٫۱ که اجازه اعمال تغییر در ترتیب نمایش تاریخ و زمان را میدهد، ابتدا بر روی گزینه Start ویندوز کلیک نمایید.
در بخش جستجو که در تصویر زیر با شماره ۱ نمایش داده شده، عبارت "change the date" را تایپ کنید و مانند تصویر زیر از گزینههای نمایش داده شده آپشن "Change the date and time format" را انتخاب نمایید.
مشاهده میکنید که دقیقا به صفحهای مشابه با صفحه اعمال تغییر در تاریخ و زمان ویندوز ۱۰ هدایت میشوید. در این قسمت هم تغییرات مد نظر برای فرمت نمایش تاریخ را در بخش "Short time" وارد کنید.
حال اگر قصد تعریف شیوه اختصاصی در ترتیب نمایش تاریخ و زمان دستگاه را داشته باشید میتوانید مانند ویندوز ۱۰ برای دسترسی به بخش Control Panel بر روی فلش نمایش داده در تصویر زیر کلیک نمایید.
در این شرایط وارد بخش Time and language میشوید. مجددا بر روی فلش مربوط با بازگشت به عقب کلیک نمایید.
با انتخاب این گزینه، تصویری مانند تصویر زیر بر روی نمایشگر دستگاهتان نمایان میشود. بر روی گزینه "Control Panel" کلیک کنید. با انتخاب این گزینه وارد بخش Control Panel ویندوز ۸٫۱ مایکروسافت میشوید. مجددا باید اشاره کنیم که به مانند ویندوز ۱۰، روشهای متنوعی به منظور ورود به بخش Control Panel در ویندوز ۸٫۱ وجود دارند.
هنگامی که به صفحه مشابه با تصویر زیر رسیدید، بر روی گزینه "Change date, time, or number formats" کلیک کنید. همانطور که میبینید این گزینه زیرمجموعهای از تنظیمات بخش "Clock, Language, and Region" ویندوز ۸٫۱ است.
برای تعیین فرمت اختصاصی نمایش تاریخ و زمان در ویندوز ۸٫۱ به بخش انتهایی مقاله مراجعه کنید. در مرحله بعدی نحوه دسترسی به بخش اعمال تغییر در فرمت نمایش تاریخ و زمان ویندوز ۷ آموزش داده میشود و سپس نحوه تعیین اختصاصی فرمت نمایش تاریخ و زمان آموزش داده خواهد شد.
ویندوز ۷ مایکروسافت
در ویندوز ۷ مایکروسافت ابتدا بر روی گزینه استارت منو کلیک کرده و در باکس جستجویی که در تصویر زیر آن را با شماره ۱ نمایش دادهایم، عبارت "change the date" را تایپ نمایید. حال از بین گزینههای ایجاد شده لینک "Change the date, time, or number format"را انتخاب کنید. سایر مراحل اعمال تغییر در نحوه نمایش تاریخ و ساعت ویندوز ۷ دقیقا مشابه با ویندوز ۸٫۱ و ویندوز ۱۰ است، بنابراین از شرح مجدد آن خودداری میکنیم و در مرحله بعدی به آموزش دقیق چگونگی تعیین فرمتی اختصاصی به منظور نمایش تاریخ و ساعت در ویندوز ۷، ۸٫۱ و ۱۰ مایکروسافت خواهیم پرداخت.
تعیین فرمت اختصاصی نمایش تاریخ و ساعت در ویندوز ۷، ویندوز ۸٫۱ و ویندوز ۱۰
در مراحل پیشین نحوه ورود به صفحه زیر را آموزش دادیم. چنانچه در هر یک از قسمتهای توضیح داده شده برای ویندوز ۱۰، ۸٫۱ و ۷ مراحل نهایی ذکر شده را انجام دهید به صفحه زیر هدایت خواهید شد. این صفحه را پنجره مربوط به تنظیمات "Region" مینامیم. هنگامی که صفحه زیر بر روی نمایشگر دستگاه شما ظاهر شد، بر روی گزینه " Additional settings" کلیک کنید.
حال از بخشهای ارائه شده در قسمت فوقانی پنجره، گزینه Date را انتخاب نمایید.
به محض ورود به این بخش با پنجرهای مشابه با تصویر زیر مواجه میشوید. در بخش با عنوان "Date formats" گزینه "Short date" که با شماره ۱ نمایش داده شده مشخص خواهد بود. دقت داشته باشید که این بخش قابل تایپ و تعیین فرمت اختصاصی خواهد بود و در عین حال گزینههای پیش فرضی را نیز به همراه دارد. شما میتوانید در این قسمت برای نمایش تاریخ سیستم عامل ویندوز خود فرمت، ترتیب و شکلی کاملا اختصاصی را تعیین نمایید. به عنوان مثال ما برای این قسمت فرمت "M.d.yy" را انتخاب کردیم. همانطور که در ابتدای مقاله دیده بودید، به طور پیش فرض برای این قسمت امکان تفکیک اعداد مربوط به سال، ماه و روز با استفاده از "نقطه" تعیین نشده بود و حال ما آن را به طور اختصاصی برای سیسم عامل ویندوز مایکروسافت تعریف کردیم.
دقت داشته باشید که "d" به معنای روز است و با انتخاب دو d (dd) در واقع روزهای ماه به صورت عدد دو رقمی نمایش داده میشوند. مثلا به جای ۵ عدد ۰۵ نمایش داده خواهد شد. همین روند برای حرف "M" که نشان دهنده ماه است نیز صدق میکند. به منظور نمایش دادن سال از حرف "y" استفاده میشود. حال "yyyy" به معنای نمایش سال به صورت عددی چهار رقمی است (مثلا ۲۰۱۶). شما میتوانید به منظور نمایش سال اعداد دو رقمی را نیز با دستور "yy" تعیین کنید. در این شرایط تنها دو رقم آخر سال مد نظر نمایش داده میشود، به عنوان مثال سال ۲۰۱۶ به صورت ۱۶ نمایش داده خواهد شد.
با توجه به توضیحات فوق میتوان دریافت که تعیین فرمت یا ترتیب نمایش تاریخی به شکل "MM.dd.yyyy" منجر به نمایش تاریخ به صورت "۰۴٫۰۵٫۲۰۱۶" میشود. پس از تعیین نحوه نمایش تاریخ اختصاصی مد نظرتان گزینه Apply را انتخاب کنید تا تغییرات مد نظر ذخیرهسازی شوند.
به منظور ایجاد ترتیب و فرمت نمایش اختصاصی در زمان نیز میتوانید بر روی گزینه با عنوان Time مراجعه کرده و تغییرات مد نظر را در بخش "Short time" اعمال نمایید. در این قسمت شما حتی میتوانید نماد دو واژه AM و PM را تغییر دهید و حتی به کلی آن را حذف کرده و نمایش ساعت را به صورت ۲۴ ساعته تعیین کنید. همانطور که میبینید در قسمت زیرین این پنجره توضیحات مربوط به حروف و نمادهایی که برای تعیین فرمت نمایش زمان استفاده میشود ارائه شده است.
به عنوان مثال در این بخش گفته شده که اگر از حرف H به جای h استفاده کنید، عدد مربوط به ساعت به طور ۲۴ ساعته بیان میشود. همچنین گفته شده که m به معنای دقیقه و h به معنای ساعت است و از دو حرف ss میتوانید به منظور نمایش ثانیه استفاده کنید.
پس از تعیین موارد مورد نظر مجددا بر روی گزینه Apply کلیک کرده و سپس گزینه Ok را انتخاب کنید. در این شرایط مشاهده خواهید کرد که زمان و تاریخ سیستم شما با توجه به وضعیت اختصاصی که تعیین کردهاید نمایش داده میشود.
منبع: howtogeek
نظرها