چگونه یک فلش مموری را به تبلت یا گوشی اندرویدی خود متصل کنیم؟

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بخواهید یک فلش مموری را به دستگاه هوشمند و اندرویدی خود متصل نمایید. اما متاسفانه دستگاه هوشمندتان به پورت اتصال سازگار با سوکت فلش مموری مجهز نیست! در این شرایط چگونه می‌توان فلش مموری مد نظر را مستقیما به دستگاه اندرویدی مد نظر متصل کرد؟

چگونه یک فلش مموری را به تبلت یا گوشی اندرویدی خود متصل کنیم؟

اتصال فلش مموری به دستگاه‌های هوشمند اندرویدی (تبلت و گوشی) می‌تواند بنا به دلایل خاصی صورت پذیرد. به عنوان مثال شاید گوشی شما از نظر ظرفیت حافظه داخلی دچار محدودیت باشد و شما قصد داشته باشید که بخشی از فایل‌های تصویری و ... خود را بدون نیاز به وجود کامپیوتری به حافظه فلش مموری منتقل کنید. همچنین تصور کنید که قصد دارید از طریق گوشی یا تبلت اندرویدی خود به تماشای فیلمی که در حافظه فلش‌تان ذخیره‌ کرده‌اید بپردازید. اتصال فلش مموری به تبلت و گوشی‌های اندرویدی ممکن است بنا به دلایل متنوع و خاصی انجام شود. اما به واقع چگونه می‌توان بدون نیاز به وجود هیچ کامپیوتر یا لپ‌تاپی، فلش مموری را به گوشی یا تبلت اندروید متصل کرد؟

در نسخه‌های مدرن سیستم عامل اندروید این امکان وجود دارد که مستقیما فلش مموری را به دستگاه اندرویدی خود متصل نمایید. در این شرایط سیستم عامل اندروید دستگاهتان به راحتی فلش مموری مورد نظر را تشخیص می‌دهد. این فرآیند دقیقا شامل پروسه‌ای مشابه با اتصال فلش مموری به کامپیوتر یا لپ‌تاپ‌تان می‌شود. بنابراین نسخه‌های جدید سیستم عامل اندروید قابلیت خواندن حافظه فلش مموری را دارند. اما در سمت مقابل نسخه‌های قدیمی‌تر سیستم عامل اندروید نمی‌توانند به طور مستقیم حافظه فلش مموری را شناسایی و بخوانند. در این شرایط نیاز است تا برای اتصال مستقیم فلش مموری به گوشی یا تبلت اندرویدی‌تان، ابتدا دستگاه را روت نمایید. روت نبودن دستگاه در نسخه‌های قدیمی سیستم عامل اندروید منجر به جلوگیری از خوانده شدن مستقیم حافظه فلش مموری توسط دستگاه می‌شود.

همچنین گوشی‌ها و تبلت‌های اندرویدی قابلیت خواندن و شناسایی فرمت NTFS را ندارند. بنابراین فلش مموری شما نباید با این فرمت به دستگاه متصل شود. سیستم عامل اندروید با فرمت FAT32 بیشترین سازگاری را داشته و برخی از محصولات اندرویدی از فرمت exFAT نیز پشتیبانی می‌کنند. اما هیچ یک از دستگاه‌های هوشمند اندرویدی قابلیت پشتیبانی و شناسایی فرمت NTFS را ندارند. بنابراین سعی نکنید که فلش مموری با این فرمت را با دستگاه اندرویدی خود متصل نمایید.

بنابراین به طور کلی به منظور اتصال فلش مموری به تبلت یا گوشی‌های اندرویدی با سه چالش مواجه هستیم. اولین چالش مربوط به فرمت حافظه فلش است که نباید بر روی NTFS تنظیم شده باشد و بهتر است که فرمت آن FAT32 در نظر گرفته شود. دومین موضوع مربوط به نسخه سیستم عامل اندروید دستگاه شما می‌شود که باید نسخه‌ای مدرن باشد. چنانچه دستگاه شما به نسخه‌های قدیمی‌تر سیستم عامل اندروید مجهز بوده و از اتصال مستقیم فلش مموری به دستگاه پشتیبانی نمی‌کند، می‌بایست دستگاه خود را روت نمایید. آموزش نصب مستقیم فلش مموری در این وضعیت طی ادامه مقاله برای شما عزیزان ارائه می‌شود. اما در این بین مشکل اصلی و سومی که وجود دارد مربوط به عدم موجود بودن پورت اتصال سازگار مابین فلش مموری و دستگاه اندرویدی مد نظر است. این موضوع به راحتی قابل حل است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می‌کنیم که با ادامه مقاله همراه باشید.

استفاده از فلش مموری‌های با پورت اتصال میکرو یو‌اس‌بی

برخی از فلش مموری‌ها به شکل دقیقی طراحی شده‌اند و دارای دو نوع پورت اتصال هستند که یکی از آن‌ها پورت اتصال میکرو‌ یو‌اس‌بی (Micro USB) است. به عنوان مثال تصویر زیر را مشاهده کنید که مربوط به یک فلش مموری ۸ گیگابایتی برند ترانسند (Transcend) می‌شود. در نگاه اول شاید تصور کنید که این فلش مموری یک فلش مموری معمولی است، اما در بخش پشتی آن پورت اتصال میکرو یو‌اس‌بی اختصاصی تعبیه شده و این امکان را فراهم می‌آورد تا به طور مستقیم فلش مموری مد نظر را به سوکت گوشی یا تبلت اندرویدی‌تان متصل نمایید.

۱

بدون تردید استفاده از این نوع فلش مموری‌ها یکی از بهترین و ساده‌ترین روش‌هایی است که شما را قادر به اتصال مستقیم فلش مموری به دستگاه هوشمند اندرویدی‌تان می‌کند.

استفاده از کابل OTG با مبدل‌های این چنینی

همانطور که اشاره کردیم گوشی یا تبلت اندرویدی شما به پورت اتصال یو‌اس‌بی مجهز نیست و تنها از یک پورت اتصال میکرو یو‌اس‌بی بهره می‌برد. در این بین یکی از ابزارهایی که می‌توان به منظور رفع این مشکل از آن استفاده کرد، کابل OTG است. کابل OTG یا On-The-Go کابلی ارزان قیمت است که یک سر آن نرینه میکرو یو‌اس‌بی داشته و سر دیگر را دارای مادگی یو‌اس‌بی است. با استفاده از این کابل شما می‌توانید ورودی میکرو یو‌اس‌بی دستگاه خود را به ورودی یو‌اس‌بی تبدیل کنید و بدین صورت فلش مموری مد نظر را مستقیما به گوشی یا تبلت اندرویدی خود متصل نمایید.

۲

رابط OTG صرفا نباید به شکل یک کابل ارائه شود و می‌تواند در ابعاد بسیار کوچک‌تری طراحی شده و به گوشی هوشمندتان متصل گردد. نکته‌ای که در این بین باید به آن اشاره کنیم این است که متاسفانه برخی از دستگاه‌های اندرویدی قابلیت پشتیبانی از ویژگی OTG را ندارند. بنابراین قبل از خرید این نوع کابل‌ها و رابط‌های این چنینی، حتما در اینترنت جستجو کرده و نسبت به پشتیبانی دستگاه خود از این نوع اتصال اطمینان حاصل کنید.

در تبلت و گوشی‌های هوشمند اندرویدی مدرن که از اتصال OTG نیز پشتیبانی می‌کنند، به محض اتصال فلش مموری به دستگاه یک پیغام هشدار بر روی صفحه نمایش آن ضمیمه خواهد شد. در بخش زیرین این نوتیفیکیشن دو گزینه با عناوین "Explore" و "Eject" قابل مشاهده است. گزینه Explore منجر به گشودن فایل‌های موجود در حافظه فلش مموری و دسترسی به آن‌ها شده و گزینه Eject امکان لغو اتصال امن آن دو را فراهم می‌آورد.

۳

با انتخاب گزینه Explore وارد فایل منجر جدیدی می‌شود که محتوای حافظه فلش مموری را نمایش می‌دهد. استفاده از و انتخاب فایل‌های موجود د حافظه فلش مموری به سادگی امکان‌پذیر است. چنانچه در فلش مموری خود ویدئویی دارید که قصد تماشای آن را داشته باشید، می‌توانید با انتخاب آن ویدئوی نسبت به اجرای آن توسط مدیاپلیر دستگاه اندرویدی خود اقدام نمایید. دقت داشته باشید که امکان نصب فایل منیجرهای ثانویه نیز در این شرایط وجود دارد که با نصب آن‌ها دیگر شاهد اجرای فایل منیجر پیش فرض دستگاه نخواهید بود.

۴

امکان مدیریت‌های فایل‌های شما از طریق بخش Storage & USB دستگاه اندرویدی‌تان نیز وجود دارد. به طور کلی مشاهده، کپی کردن، اجرا و مدیریت محتوای موجود در حافظه فلش مموری و دستگاه اندرویدی‌تان به سادگی قابل انجام خواهد بود و در این راستا با مشکل خاصی مواجه نمی‌شوید. تنها نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که در هنگام جداسازی فلش مموری از دستگاه اندرویدی خود، حتما ابتدا گزینه Eject ارائه شده در پیغام هشدار دستگاه خود را انتخاب نمایید.

روش عملکرد در دستگاه‌هایی که باید روت شده باشند

برخی از دستگاه‌های اندروید بنا به شرایط خاصی از قابلیت OTG پشتیبانی نمی‌کنند. این موضوع بیشتر در تبلت‌ها و گوشی‌هایی دیده می‌شود که به نسخه‌های قدیمی‌تر سیستم عامل اندروید مجهز هستند. این نوع محصولات برای پشتیبانی از اتصال مستقیم فلش مموری نیازمند روت شدن خواهند بود. پس از روت کردن دستگاه باید از اپلیکیشنی با نام StickMount استفاده کنید تا دستگاه اندرویدی‌تان قادر به خواند حافظه فلش مموری شود. اگر دستگاه شما از اپلیکیشن‌های مدیری فایل یا اصطلاحا فایل منیجر نیز بهره نمی‌برد، باید به منظور رد و بدل کردن فایل‌های مورد نظر حتما یک اپلیکیشن فایل منیجر نظیر ES File Explorer را در آن نصب نمایید.

ما این روش را در نکسوس ۷ گوگل که از سیستم عامل اندروید ۴٫۱ لوبیای ژله‌ای بهره می‌برد آزمایش کردیم. ممکن است روش عملکرد آن در گوشی‌های دیگر و نسخه‌های قدیمی‌تر سیستم عامل اندروید متفاوت باشد، اما در مجموع تحت هر شرایطی پروسه‌ای مشابه طی می‌شود.

پس از روت کردن دستگاه و نصب دو اپلیکیشن StickMount و ES File Explorer بر روی آن، کابل یا رابط OTG مورد نظر را به محصول اندرویدی خود متصل کنید. حال فلش مموری مورد نظر را به سمت دیگر دستگاه متصل نمایید. در این شرایط اپلیکیشن StickMount پیغام هشداری را ارسال می‌کند. گزینه OK را انتخاب کنید تا دستگاه اجازه دسترسی به حافظه فلش مموری را پیدا کند.

۵

با دسترسی روت به اپلیکیشن StickMount موافقت کنید. در غیر این صوت امکان برقراری ارتباط مابین دستگاه و فلش مموری داده نمی‌شود.

۶

به محض انتخاب این گزینه، صفحه‌ای پیش رویتان قرار داده می‌شود که حاوی یک پیغام است. در این لحظه گزینه با عنوان "Use by default" را انتخاب کنید. سپس پیغام هشداری مبنی مونت شدن (Mount) حافظه فلش مموری در مسیر /sdcard/usbStorage مشاهده خواهید کرد.

۷

وارد اپلیکیشن ES File Explorer شده و مسیر نامبرده شده را دنبال کنید.

۸

در این قسمت حداقل یک پوشه را مشاهده خواهید کرد این پوشه در واقع پارتیشن‌های مختلف فلش مموری متصل شده به دستگاه را نشان می‌دهد.

۹

با انتخاب این پوشه، فایل‌ها ذخیره شده در حافظه فلش مموری را مشاهده خواهید کرد.

۱۰

در این شرایط می‌توانید به جابه‌جایی فایل و یا اجرای فایل خاصی از حافظه فلش مموری در دستگاه هوشمند اندروید خود بپردازید.

۱۱

به منظور لغو ارتباط مابین فلش مموری و دستگاه اندرویدی خود حتما از طریق بخش نوتیفیکیشن‌های دستگاه گزینه مربوط به آن‌مونت کردن اپلیکیشن فلش مموری را انتخاب نمایید. هیچ‌گاه به یک باره فلش مموری از دستگاه خود جدا نکنید.

۱۲

امیدوار هستیم که در این مقاله توانسته باشیم به شیوه‌ای ساده‌ و کاربردی شیوه و شرایط اتصال مستقیم فلش مموری به دستگاه‌های هوشمند اندرویدی را خدمت شما عزیزان شرح داده باشیم.

منبع: howtogeek

ارسال نظر