آموزش نصب سیستم عامل لینوکس روی گوشی اندرویدی

رسانه کلیک – اگر تمایل دارید سیستم عامل لینوکس را روی گوشی اندرویدی خود تجربه کنید، این مقاله را از دست ندهید. در ادامه این مطلب به آموزش نصب سیستم عامل لینوکس روی گوشی اندرویدی می‌پردازیم. همراه ما باشید.

آموزش نصب سیستم عامل لینوکس روی گوشی اندرویدی

امروزه با پیشرفت روز افزون تکنولوژی می‌توانیم به راحتی از گوشی‌های هوشمند خود به عنوان لپ تاپ استفاده کنیم. از آنجایی که سیستم عامل اندروید یک سیستم عامل انعطاف پذیر و متن باز است، امکان نصب و اجرای محیط دسکتاپ روی گوشی را به راحتی در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. اگر حمل لپ تاپ در هنگام مسافرت یا ملاقات‌های کاری برایتان دشوار است، پیشنهاد می‌کنیم با نصب محیط دسکتاپ روی گوشی اندرویدی خود، از آن به عنوان لپ تاپ استفاده کنید. در ادامه این مقاله به معرفی اپلیکیشن‌هایی جهت اجرای محیط دسکتاپ و همچنین آموزش نصب سیستم عامل لینوکس روی گوشی اندرویدی می‌پردازیم.

برنامه Crossover برای اندروید

اگر از گوشی‌هایی مبتنی بر پردازنده‌های شرکت اینتل نظیر Zenfone 2 یا Lenovo K900 استفاده می‌کنید، نصب و اجرای اپلیکیشن Crossover روی گوشی برایتان امکان پذیر خواهد بود. اپلیکیشن مذکور امکان نصب و اجرای مستقیم نرم افزارهای ویندوزی نظیر استیم، مایکروسافت آفیس و غیره را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. در نظر داشته باشید که تمام نرم افزارهای ویندوزی از طریق این اپلیکیشن قابل اجرا نیستند.

اپلیکیشن Debian No Root

اپلیکیشن Debian No Root یک لایه سازگار از نرم افزار دبیان را روی گوشی نصب می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد تا این نرم افزار را در محیط دسکتاپ اجرا کنید. این توزیع شامل یک ترمینال می‌شود و امکان نصب سایر نرم افزارها را نیز برایتان فراهم می‌کند. به عنوان مثال جهت اجرای مرورگر مبتنی بر فایرفاکس نیاز است تا دستور sudo apt-get install iceweasel را تایپ کنید.

آموزش نصب سیستم عامل لینوکس روی گوشی اندرویدی

گوشی‌های اندرویدی با ورژن پایین‌تر از 4.4، امکان حذف و نصب مجدد را نخواهند داشت. همچنین قادر به نصب هیچ گونه نرم افزاری روی ورژن 6 و بالاتر نخواهید بود؛ چرا که توسعه دهنده جهت تست، گوشی جدیدی در اختیار نداشته و قادر به رفع مشکلات و باگ‌ها نیست. اپلیکیشن Debian No Root جهت اجرای لینوکس بدون نیاز به روت گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.

شبیه ساز Limbo

شبیه ساز Limbo امکان نصب و اجرای سیستم عامل ویندوز روی گوشی اندرویدی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. لازم به ذکر است که فرایند نصب این شبیه ساز کمی دشوار بوده و همچنین سرعت عملکرد پایینی دارد.

اپلیکیشن های مالتی تسکینگ

اپلیکیشن‌های متعددی به منظور شبیه سازی محیط ویندوز در گوشی‌های اندرویدی وجود دارند. یکی از اپلیکیشن‌های ارائه شده در این زمینه Multiscreen Multitasking نام دارد. این اپلیکیشن قابلیت‌هایی نظیر ویرایش متن، باز کردن صفحات وب، دسترسی به ویجت‌ها و غیره را در اختیار کاربران خود قرار می‌‌دهد. همچنین شما می‌توانید توسط این اپلیکیشن منبع یک سایت را باز کرده و آن را به عنوان یک فایل تصویری قابل ویرایش، ذخیره کنید.

آموزش نصب سیستم عامل لینوکس روی گوشی اندرویدی

از دیگر اپلیکیشن‌های شبیه ساز ویندوز می‌توان به برنامه Leena Desktop UI اشاره کرد. این برنامه نسبت به اپلیکیشن Multiscreen Multitasking از رابط کاربری جذاب‌تری برخوردار بوده و مرورگر آن از سرویس‌هایی نظیر Google Drive و Google Docs پشتیبانی می‌کند. این برنامه یک لانچر نیز محسوب می‌شود و شما می‌توانید از آن جهت اجرای اپلیکیشن‌های معمولی هم استفاده کنید. Sentio و Floating Apps از دیگر اپلیکیشن های ارائه شده در این زمینه به شمار می‌روند.

سایر روش‌ها جهت اجرای محیط ویندوز در گوشی اندرویدی

به منظور اجرای محیط ویندوز در گوشی اندرویدی بدون روت، روش‌های مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال در صورتی که از گوشی سامسونگ گلکسی S8 استفاده می‌کنید، می‌توانید از یک مانیتور خارجی و ابزار Dex جهت انجام این عمل استفاده نمایید. از دیگر روش‌ها می‌توان به استفاده از برنامه Splashtop Remote و استریم دسکتاپ روی گوشی اندرویدی اشاره کرد. البته به منظور استفاده از این روش نیاز است تا کامپیوتر شما روشن و اتصال قوی وجود داشته باشد.

آموزش نصب سیستم عامل لینوکس روی گوشی اندرویدی

نصب سیستم عامل لینوکس روی گوشی اندرویدی

جهت نصب سیستم عامل لینوکس روی گوشی اندرویدی نیاز است تا دستگاه روت باشد. فرایند روت دستگاه کار چندان پیچیده‌ای نبوده و بسته به نوع دستگاه می‌تواند متفاوت باشد. پس از روت دستگاه به اپلیکیشن‌های زیر جهت نصب سیستم عامل لینوکس روی گوشی اندرویدی احتیاج خواهید داشت:

در ابتدا اپلیکیشن BusyBox را روی گوشی خود نصب کنید. این اپلیکیشن اجازه دسترسی به فرمان‌های لینوکس را به گوشی شما می‌دهد. سپس اپلیکیشن Linux Deploy را دانلود کرده و اجرا کنید. پس از آن مطمئن شوید که این اپلیکیشن دسترسی روت داشته باشد. در مرحله بعدی آیکون دانلود موجود در گوشه پایین و سمت راست صفحه را لمس کنید. بدین ترتیب منوی گزینه‌ها برایتان نمایان خواهد شد. در این منو از شما خواسته می‌شود تا توزیع لینوکس مورد نظر خود را انتخاب کنید. توزیع‌های مختلفی از جمله دبیان، اوبونتو، جنتو، کالی لینوکس، فدورا و غیره در این منو وجود دارند.

آموزش نصب سیستم عامل لینوکس روی گوشی اندرویدی

در قسمت انتهایی صفحه قادر به انتخاب محیط دسکتاپ مورد نظر خود خواهید بود. سپس به منظور بهره‌مندی از رابط گرافیکی تیک گزینه Enable در بخش GUI را بزنید. همچنین شما می‌توانید در این بخش تنظیماتی نظیر رزولوشن را تغییر دهید.

به منظور بهره‌مندی از دسترسی‌ها، نام کاربری خود را به Root تغییر دهید. همچنین یک پسورد انتخاب کنید. سپس روی آیکون به شکل سه نقطه کلیک کرده و گزینه Install را انتخاب نمایید. بدین ترتیب فرایند نصب توزیع لینوکس روی گوشی اندرویدی شما آغاز خواهد شد و ممکن است این فرایند کمی به طول بیانجامد. سپس گزینه Start را جهت اجرای آن در chroot لمس کنید.

آموزش نصب سیستم عامل لینوکس روی گوشی اندرویدی

در نهایت با استفاده از برنامه VNC Viewer قادر به مشاهده رابط گرافیکی خواهید بود. در این مرحله آدرس را روی localhost:5900 قرار دهید. سپس پسوردی را که از قبل انتخاب کرده بودید، وارد کنید.

آموزش نصب سیستم عامل لینوکس روی گوشی اندرویدی

حال به منظور اضافه کردن نرم افزارهای دیگر به این سیستم عامل به ترمینال مراجعه کرده و دستورات زیر را تایپ کنید:

  • Apt-get install libreoffice - برای نرم افزار LibreOffice
  • Apt-get install iceweasel - برای مرورگر فایرفاکس
  • Apt-get install idle - برای Python Idle
  • Apt-get install gimp - برای GIMP
  • Apt-get install nautilus-dropbox - برای دراپ باکس
  • Apt-get install software-center - برای اپ استور

آموزش نصب سیستم عامل لینوکس روی گوشی اندرویدی

همچنین می‌توانید از دستور apt-get update جهت به روز رسانی نرم افزارها استفاده کنید. پس از نصب سیستم عامل لینوکس روی گوشی اندرویدی با استفاده از روش ذکر شده در بالا و اتصال کیبورد و ماوس بلوتوثی، محیط دسکتاپ را در گوشی خود تجربه خواهید کرد.

ارسال نظر