آموزش کامل نصب سیستم عامل مک روی کامپیوتر

رسانه کلیک - شاید برایتان جالب باشد که بدانید نصب سیستم عامل macOS روی کامپیوتر امکان پذیر است. در ادامه این مطلب قصد داریم نحوه انجام این کار را برایتان شرح دهیم. همراه ما باشید.

آموزش کامل نصب سیستم عامل مک روی کامپیوتر

نصب سیستم عامل ویندوز روی مک بوک‌های اپل به راحتی امکان پذیر است. در حالی که فرایند نصب سیستم عامل macOS روی کامپیوتر می‌تواند کمی دشوار و پیچیده باشد. در گذشته نصب سیستم عامل macOS روی کامپیوتر بدون نیاز به مک بوک امکان پذیر بود. با این وجود در حال حاضر با انتشار ورژن‌های جدید macOS، به منظور انجام چنین کاری حتما به مک بوک نیاز خواهید داشت.

کمپانی اپل استفاده از سیستم عامل macOS روی هر دستگاهی به غیر از دستگاه‌های خود را ممنوع کرده است. بنابراین با انجام این عمل، قوانین سیستم عامل macOS را نقض می‌کنید. همانطور که در فوق نیز به آن اشاره داشتیم، نصب سیستم عامل macOS روی دستگا‌ه‌های غیر اپل کار دشواری محسوب می‌شود. بنابراین پس از انجام این فرایند احتمال دارد با مشکلات سخت افزاری مواجه شوید.

نصب سیستم عامل macOS روی کامپیوتر

جهت نصب جدیدترین ورژن سیستم عامل macOS روی کامپیوتر خود به مواردی که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد، نیاز دارید:

  • یک کامپیوتر با سخت افزار سازگار
  • مک بوک با جدیدترین نسخه سیستم عامل macOS
  • اینستالر macOS Sierra
  • برنامه های رایگان UniBeast و MultiBeast
  • فلش مموری با ظرفیت 8 گیگابایت یا بیشتر

همانطور که در فوق هم به آن اشاره داشتیم، جهت نصب سیستم عامل macOS باید از یک کامپیوتر با سخت افزار مناسب استفاده کنید. بهترین روش جهت انجام این کار انتخاب اجزای کامپیوتر و اسمبل کردن آن است. بدین ترتیب می‌توانید از اجزای سخت افزاری یکسان و یا مشابه با سخت افزارهای اپل، استفاده کنید. در صورت تمایل به کسب اطلاعات جامع در رابطه با اجرای سخت افزاری کامپیوتر خود پیشنهاد می‌کنیم برنامه رایگان CPU-Z را از طریق این لینک دانلود کنید. لازم به ذکر است که این برنامه تنها با سیستم عامل ویندوز سازگاری دارد.

پس از اینکه از سازگار بودن کامپیوتر خود مطمئن شدید، به مک بوک مراجعه کرده و Mac App Store را اجرا کنید. سپس جدیدترین ورژن سیستم عامل macOS را جستجو کرده و آن را دانلود کنید. حجم فایل دانلودی حدود 4.7 گیگابایت خواهد بود. پس از دانلود، این فایل با عنوان Install macOS Sierra در پوشه Applications قابل دسترسی است.

آموزش نصب سیستم عامل macOS روی کامپیوتر

در مرحله بعدی به سایت tonymacx86.com مراجعه کرده و یک اکانت در این سایت بسازید. با ساخت اکانت، امکان دسترسی به صفحات دانلود برایتان فراهم می‌آید. شما می‌توانید در این سایت، جدیدترین ورژن برنامه های UniBeast و MultiBeast را دانلود کنید. با استفاده از ابزار UniBeast می‌توان نسخه قانونی سیستم عامل macOS را که از طریق Mac App Store دانلود شده، روی کامپیوتر نصب کرد.

در این مرحله به پوشه Applications مراجعه و اپلیکیشن UniBeast را نصب کنید. حال فلش مموری را به مک بوک متصل کرده و اپلیکیشن Disk Utility را اجرا کنید. سپس از لیست نمایان شده در سمت چپ صفحه فلش مموری خود را انتخاب کرده و روی گزینه Erase کلیک کنید.

آموزش نصب سیستم عامل macOS روی کامپیوتر

در این مرحله از شما خواسته می‌شود تا یک نام برای فلش مموری انتخاب کنید. پس از آن در بخش Format گزینه (Mac OS Extended (Journaled و در بخش Scheme گزینه GUID Parition Map را انتخاب کنید. بدین ترتیب قادر به تبدیل فلش مموری به یک درایو بوتیبل جهت نصب سیستم عامل macOS روی کامپیوتر خواهید بود.

آموزش نصب سیستم عامل macOS روی کامپیوتر

برنامه UniBeast را اجرا کرده و در بخش مسیر نصب، فلش مموری خود را انتخاب کنید. در مرحله بعدی سیستم عامل macOS دانلود شده از طریق Mac App Store را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که به منظور انجام این عمل، نیاز است تا دانلود سیستم عامل macOS از طریق Mac App Store به اتمام رسیده و فایل Install macOS Sierra در پوشه Applications وجود داشته باشد.

آموزش نصب سیستم عامل macOS روی کامپیوتر

در مرحله بعدی اگر کامپیوتر شما از سخت افزار جدید بهره می‌برد، گزینه UEFI Boot Mode و برای کامپیوتری‌های قدیمی که همچنان از BIOS استفاده می‌کنند، گزینه Legacy Boot Mode انتخاب کنید. بدین ترتیب اینستالر macOS درون فلش مموری رایت خواهد شد. در نهایت نیاز است تا برنامه MultiBeast را در فلش مموری خود کپی کنید.

آموزش نصب سیستم عامل macOS روی کامپیوتر

پس از انجام فرایند ذکر شده در فوق، نوبت به نصب سیستم عامل macOS روی کامپیوتر می‌رسد. بدین منظور کامپیوتر خود را روشن کرده و کلید مورد نظر جهت ورود به تنظیمات BIOS یا UEFI را بفشارید. سپس مراحل زیر را طی کنید:

  • BIOS یا UEFI روی حالت Optimized Defaults قرار دهید.
  • VT-d پردازنده خود را غیر فعال کنید.
  • CFG-Lock را غیر فعال کنید.
  • حالت Secure Boot Mode را غیر فعال کنید.
  • IO SerialPort را غیر فعال کنید.
  • XHCI Handoff را فعال کنید.
  • USB 3.0 را غیر فعال کنید.

پس از اعمال تغییرات ذکر شده در فوق آن‌ها را ذخیره کرده سپس کامپیوتر خود را خاموش کنید. اکنون فلش مموری را به کامپیوتر متصل کرده و کامپیوتر را روشن کنید. سپس کلید وارد شدن به منوی بوت کامپیوتر خود را فشار بفشارید. در منوی بوت فلش مموری خود را انتخاب کرده سپس گزینه Boot Mac OS X from USB را انتخاب کنید.

پس از اجرای اینستالر از شما خواسته می‌شود تا زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید. سپس نیاز است تا درایو مورد نظر خود را جهت نصب سیستم عامل macOS آماده کنید. بدین منظور در قسمت فوقانی صفحه نمایش روی گزینه Utilities کلیک کرده و برنامه Disk Utility را اجرا کنید. حال درایو مورد نظر خود را جهت نصب سیستم عامل macOS انتخاب کرده و روی گزینه Erase کلیک کنید. در این مرحله شما می‌توانید نام درایو را به نام مورد نظر خود تغییر دهید. سپس در بخش Format گزینه (OS X Extended (Journaled و در بخش Scheme گزینه GUID Parition Map انتخاب کرده و در نهایت روی گزینه Erase کلیک کنید.

آموزش نصب سیستم عامل macOS روی کامپیوتر

در مرحله بعدی نیاز است تا کامپیوتر خود را ریستارت کرده و کلید ورود به تنظیمات BIOS را بفشارید. سپس کامپیوتر را از طریق فلش بوت کنید. پس از آن در صفحه Clover boot درایو نصب سیستم عامل macOS را انتخاب کنید.

پس از نصب سیستم عامل macOS روی کامپیوتر، برنامه MultiBeast را اجرا کنید. سپس روی گزینه Quick Start کلیک کرده و بسته به نوع کامپیوتر خود یکی از گزینه‌های UEFI Boot Mode یا Legacy Boot Mode را انتخاب کنید. بدین ترتیب درایورهای لازم روی سیستم شما نصب خواهند شد. در نهایت کامپیوتر خود را ریستارت کرده و فلش مموری را از کامپیوتر جدا کنید.

آموزش نصب سیستم عامل macOS روی کامپیوتر

همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به آموزش نصب سیستم عامل macOS روی کامپیوتر پرداختیم. در نظر داشته باشید که انجام چنین عملی به آسانی امکان پذیر نبوده و ممکن است در حین انجام این فرایند با برخی مشکلات سخت افزاری مواجه شوید.

ارسال نظر