چگونه از هک شدن حساب های بانکی مان جلوگیری کنیم؟

اگر جزء آن دسته از افراد هستید که امور مالی خود را از طریق نرم افزار ها و وب سایت های بانکی انجام می دهید، دانستن نکات زیر برای جلوگیری از هک شدن اطلاعات تان الزامی است.

چگونه از هک شدن حساب های بانکی مان جلوگیری کنیم؟

کلیک - در سال های اخیر هک های زیادی صورت گرفته که مقدار پول دزدیده شده بسیار زیاد است. اما بخشی که کم تر مورد هجوم هکر ها قرار گرفته و خیلی سراغ آن نرفته اند بخش مالی است. طبق آمار اعلام شده، ۷۸۱ مورد هک بزرگ در ایالت متحده در سال ۲۰۱۵ صورت گرفته که تنها ۷۱ مورد آن به بخش امور مالی و بانک ها مربوط بوده است.

این یک خبر خوشحال کننده برای میلیون ها نفر از کسانی است که وب سایت ها و نرم افزار مالی استفاده می کنند که تعداد آن ها روز به روز در حال افزایش است و نسبت به سال قبل دارای رشد ۵۰ درصدی بوده است. با توجه به این روند رو به رشد و بیشتر شدن نرم افزار های مالی و کیف پول های الکترونیکی، در آینده ی نزدیک حملات هکر ها به این سمت کشیده خواهد شد.

آوردن تکنولوژِی به زندگی روزمره و انجام دادن کارهای تان توسط آن ها بسیار سودمند و مفید است و شما را نسبت به گذشته راحت تر کرده است، اما این راحتی خطراتی هم دارد و شما باید این ریسک را بکنید که تمام اطلاعات خود را وارد نرم افزار ها و وب سایت های موجود بکنید.

معمولا نرم افزار ها و وب سایت های بانک ها و سایر موسسات مالی از ضریب امنیتی بالایی برخوردارند. این موسسات مبالغ زیادی را صرف افزایش میزان امنیتی این نرم افزار ها و وب سایت های خود می کنند. به عنوان مثال بانک مرکزی آمریکا در سال ۲۰۱۵ مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار را صرف هزینه های امنیتی خود کرده است و سایر بانک ها هم برای افزایش امنیت خود مبالغ زیادی را هزینه می کنند.

البته این مبالغ زیاد ضامن امنیت کامل نیست و نمی توان گفت با هزینه های زیاد امکان هک وجود نخواهد داشت. در سال گذشته شرکتی در آمریکا مورد هجوم هکر ها قرار گرفت و تمام اطلاعات ۸۳ میلیون مشتری آن شرکت از قبیل اسم، ایمیل و شماره تلفن به دست هکر ها افتاد. پس از این اتفاق شرکت مذکور بودجه امنیتی خود را از ۲۵۰ میلیون یورو به ۵۰۰ میلیون یورو افزایش داد.

البته بسیاری از شرکت های مالی و شرکت های نو پا همچین مبالغی را برای سرمایه گذاری در بخش امنیت خود ندارند. به عنوان مثال شبکه اجتماعی Blippy که این امکان را برای کاربران خود فراهم کرده بود که از طریق کارت های اعتباری بتوانند اجناس یکدیگر را بخرند، در سال ۲۰۱۰ مورد حمله هکر ها قرار گرفت و اطلاعات کاربران این شبکه لو رفت و سال بعد هم به طور کامل ورشکست و تعطیل شد.

بسیاری معتقدند که مشترکین باید از این نرم افزار ها و وب سایت ها استفاده کنند اما باید نسبت به اطلاعات خواسته شده از آن ها دقت بیشتری کنند تا برای آن ها مشکلی پیش نیاید. هیچ شرکتی به ضعف امنیتی خود اعتراف نمی کند و نمی گویند که از لحاظ امنیتی ضعیف هستند، پس این بر عهده ی خود شما است که بتوانید امنیت آن شرکت را بسنجید و بررسی کنید. برای این کار می توانید بخش های مربوط به امنیت و حفظ حریم شخصی شرکت را مطالعه کنید که در وب سایت آن ها موجود است و باید بدانید که این شرکت به چه طریقی از اطلاعات شما محافظت می کند و اگر اطلاعات شما از دست برود در قبال اطلاعات شما چه مسئولیتی را به عهده می گیرند.

در مرحله ی بعدی شما باید به پروانه ی امنیتی شرکت توجه کنید. این پروانه توسط توسط شورایی متشکل از مسئولین امنیتی به شرکت های امن داده می شود.

امنیت شرکت باید به شما ثابت شود و تنها به جمله ی "شرکت ما امن است" کفایت نکنید.

شرکت هایی که به درستی از اطلاعات محافظت می کنند، اطلاعات شما را به صورت کد در می آورند و هر یک از این اطلاعات را به کد های خاص و پیچیده ای تبدیل می کنند که به سختی قابل هک شدن خواهد بود اما برای شرکت های بزرگ با اطلاعات بزرگ تر همچین سطحی از امنیت کافی نیست و آن ها برای کاربران خود ورود دو مرحله ای هم در نظر گرفته اند.

وقتی که شرکت، دستگاه مورد استفاده شما برای ورود به سیستم را تشخیص ندهد، از شما یک سری سوالات امنیتی می پرسد که فقط خودتان جواب آن سوال ها را بلد هستید و یا این که برای دستگاه اصلی خودتان کدی را ارسال می کند که از طریق آن می توانید وارد سیستم شوید که با این کار امنیت اطلاعات شما تا حدی تضمین می شود. البته بسیاری از شرکت ها از این روش امنیتی استفاده نمی کنند که باعث دلسردی و نارضایتی بسیاری از مشتریان شده است.

یکی از راه هایی که هکر ها برای دزدیدن اطلاعات شما استفاده می کنند از طریق ارسال ایمیل و فایل برای شما است. هنگامی که شما بر روی لینک ارسالی کلیک کنید، بد افزار فرستاده شده برای شما بر روی کامپیوتر شما نصب می شود و تمام نام های کاربری و کلمات عبور و سایر اطلاعات دیگر شما برای هکر ارسال خواهد شد. یکی دیگر از راه های دزدیدن اطلاعات از طریق هدایت شما به صفحه ای شبیه به صفحه ی بانک و یا موسسه مالی است که در آن صفحه از شما خواسته می شود تا اطلاعات حساب خود را بنویسید. پس هرگاه کسی برای شما ایمیلی ارسال کرد و در آن از شما خواست که اطلاعات حساب تان را برایش بفرستید بر روی لینک موجود کلیک نکنید و ایمیل را فورا پاک کنید، چون با کلیک کردن تمام اطلاعات خود را به هکر تقدیم می کنید.

یکی از راه های امن کردن حساب های مالی خود، گذاشتن کلمات عبور متفاوت برای نرم افزار ها و حساب های کاربری تان است. چون بسیاری از هکر ها از طریق وب سایت های غیر مالی که ضریب امنیتی آن ها پایین است اقدام به پیدا کردن کلمه عبور شما می کنند و از آن جایی که بسیاری از افراد در تمام وب سایت ها و نرم افزار ها از یک کلمه عبور استفاده می کنند، به راحتی می توانند وارد حساب های مالی آن ها شوند. پس دقت کنید که در وب سایت های و نرم افزار های مختلف از کلمات عبور جدید و متفاوتی استفاده کنید.

نکته ی بعدی در باره ی مکان استفاده از نرم افزار های مالی تان است. هیچگاه در مکان های عمومی و از طریق وای فای های عمومی از نرم افزار های مالی خود استفاده نکنید، چون اکثر وای فای هایی که در مکان های عمومی هستند به راحتی قابل هک شدن هستند و از طریق وای فای می شود اطلاعات شما را دزدید.

همچنین سیستم عامل گوشی تان باید به روز باشد چون اکثر شرکت ها پچ های امنیتی جدیدی را منتشر می کنند که برای گوشی های آپدیت شده قابل اجرا است و اگر گوشی شما آپدیت نباشد امکان نفوذ در آن بیشتر می شود.

بسیاری از متخصصان معتقند که نرم افزار های مالی برای شما مفید هستند و در وقت و هزینه های شما صرفه جویی می کند، اما در هنگام استفاده از آن ها نکات گفته شده را رعایت کنید تا دچار مشکل نشوید.

ارسال نظر