چگونه فایل های خود را بعد از خرابی سیستم عامل بازیابی کنیم؟

با توجه به اینکه خرابی سیستم عامل و از دست رفتن فایل های کاربران مشکلی است که می تواند برای همه کاربران لپ تاپ و پی سی رخ دهد به همین دلیل در این مطلب قصد داریم تا در خصوص نحوه بازیابی فایل ها بعد از خراب شدن سیستم عامل را آموزش دهیم. لطفاً تا پایان آموزش با ما همراه باشید.

چگونه فایل های خود را بعد از خرابی سیستم عامل بازیابی کنیم؟

کلیک - در این آموزش روش بازیابی فایل های روی لپ تاپ و پی سی که بر اثر خرابی سیستم عامل خراب شده اند را آموزش می دهیم. کاربران در صورت بروز مشکلات زیر می توانند از این آموزش مرحله به مرحله استفاده کنند.

  • در صورتی که سیستم عامل دستگاه از کار افتاده باشد اما مشکل سخت افزاری برای لپ تاپ و یا پی سی وجود نداشته باشد.
  • در صورتی که هارد دستگاه مشکلات جزئی مثل سکتور خراب داشته باشد.

آماده سازی برای بازیابی فایل ها:

برای بازیابی فایل ها از این طریق ابتدا باید یک سی دی مربوط به لینوکس اوبونتو در دسترس داشته باشید. همچنین می توانید یک یو اس بی فلش بوت اوبونتو ساخته و از آن برای بوت کردن سیستم استفاده کنید. در صورتی که به دستورات لینوکس آشنایی ندارید اصلاً نباید نگران باشید. در واقع واسط کاربری لینوکس اوبونتو بسیار شبیه به ویندوز است و کار با آن ساده است. بری دانلود و ساخت سی دی یا فلش قابل بوت یا همان Bootable نیاز به یک سیستم دیگر دارید که بتوانید با استفاده از آن فایل ها را دانلود و سیس دی یا فلش خود را بسازید.

برای ساخت سی دی و یا فلش Bootable مراحل زیر را طی کنید:

  • آخرین نسخه از سیستم عامل لینوکس اوبونتو را از اینجا دانلود کنید. به محض کلیک بر روی گزینه دانلود، دانلود فایل های سیستم عامل شروع می شود.
  • فایل های ISO image را بر روی سی دی و یا فلش کپی کرده و یک سی دی و یا یو اس بی فلش Bootable بسازید. در همان صفحه دانلود می توانید توضیحات مربوط به ساخت سی دی و یا یو اس بی فلش Bootable را مشاهده کنید و از روی آن ها قدم به قدم سی دی و یا یو اس بی فلش Bootable را بسازید.
  • درایوی را که می خواهید فایل های بازیابی شده را روی آن ذخیره کنید انتخاب کنید. می توانید به جای درایوهای روی هارد از هارد اکسترنال یا یو اس بی فلش برای ذخیره این فایل ها استفاده کنید. فرمت درایوی که فایل های بازیابی باید بر روی آن ذخیره شود باید به صورت FAT، FAT32 و یا NTFS باشد.

و اما برای بازیابی فایل های خراب شده قدم های زیر را به ترتیب طی کنید:

قدم اول: ابتدا لپ تاپ و یا پی سی خود را با استفاده از سی دی و یا فلش Bootable که ساخته اید، بوت کنید.

برای این کار سی دی و یا فلش را در درایور سی دی یا ورودی یو اس بی قرار دهید و سیستم را روشن کنید. اگر سیستم از روی هارد بالا آمد باید وارد تنظیمات BIOS سیستم شده و حالت بوت را بر روی یو اس بی یا سی دی بسته به اینکه از سی دی یا یو اس بی فلش برای بوت سیستم استفاده می کنید قرار دهید. تغییرات را ذخیره کرده و از تنظیمات BIOS خارج شوید.

تا کنون تمام سیستم ها چه لپ تاپ و چه پی سی ها با سیستم عامل لینوکس اوبونتو مشکلی نداشته اند و به خوبی با آن کار کرده اند. البته ممکن است پی سی ها و یا لپ تاپ هایی که دارای سخت افزار های بسیار جدید هستند با فایل های لینوکس اوبونتو مشکل داشته باشند.

قدم دوم: بعد از تغییر در ترتیب بوت سیستم، کامپیوتر از روی سیس دی یا یو اس بی فلش، بوت می شود.

بعد از چند لحظه صفحه خوش آمد بر روی صفحه نمایش ظاهر می شود. می توانید از میان زبان های نمایش داده شده زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید. بعد از انتخاب زبان مورد نظر دو گزینه در پیش رو دارید که عبارتند از Try Ubuntu و Install Ubuntu. گزینه Try Ubuntu را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه سیستم عامل لینوکس مستقیماً از روی سی دی یا یو اس بی فلش بدون تغییر هر نوع فایلی بر روی هارد سیستم اجرا و یا به اصطلاح بالا می آید.

قدم سوم: سیستم عامل اوبونتو بارگذاری می شود و بعد از چند لحظه وارد صفحه دسکتاپ می شوید که در تصویر زیر می توانید مشاهده کنید.

تصویر متن 1

قدم چهارم: برای دسترسی به هارد دستگاه بر روی قسمت بالای نوار ابزار بر روی گزینه Places لیک کنید. در منوی باز شده می توانید گزینه Internal Hard را مشاهده کنید. این گزینه در تصویر زیر نمایش داده شده است.

تصویر متن 2

قدم پنجم: وقتی بر روی گزینه Internal Hard کلیک کنید پنجره ای برای شما نمایش داده می شود که در آن تمام فایل ها و فولدرهایی که بر روی هارد دستگاه قرار دارد را می توانید مشاهده کنید.

تصویر متن 3

قدم ششم: در این مرحله درایوی را که می خواهید فایل های بازیابی شده را روی آن ذخیره کنید، انتخاب کنید. در این حالت پنجره مربوط به آن درایو ظاهر می شود. در سیستم عامل لینوکس هم مانند سیستم عامل ویندوز می توانید بین دو پنجره حرکت کنید و فایل ها را از یک پنجره به پنجره دیگر منتقل کنید.

تصویر متن 4

قدم هفتم: در این مرحله به راحتی فایل ها را از پنجره مربوط به هارد به پنجره مربوط به درایوی که برای ذخیره فایل ها در نظر گرفته اید درگ و دراپ کنید. به همین راحتی می توانید فایل ها را در لینوکس از یک مکان به یک مکان دیگر منتقل کنید.

تصویر متن 5

خوب کار بازیابی و انتقال فایل ها از هارد سیستم به درایو دیگر به همین راحتی انجام شد. اکنون می توانید یا هارد خود را فرمت کرده و دو باره سیستم عامل روی آن نصب کنید و یا اینکه سیستم عامل قبلی را از روی هارد پاک کنید و دوباره سیستم عامل را نصب کنید.

ارسال نظر