آموزش گام به گام ویروس‌یابی و حذف ویروس‌های اندروید

ویروس‌های اندرویدی معمولا از طریق اپلیکیشن‌های مستقل بر روی دستگاه فعال می‌شوند. برای از بین بردن ویروس‌های دستگاه اندرویدی، ابتدا دستگاه را بر روی حالت safe mode قراردهید. در صورت نیاز، از وضعیت Administrator خارج شوید و اپلیکیشن‌هایی که فکر می‌کنید ویروسی شده‌اند را uninstall کنید. اگر این روش موثر نبود، می‌توانید دستگاه را به حالت تنظیمات کارخانه یا همان factory reset برگردانید.

آموزش گام به گام ویروس‌یابی و حذف ویروس‌های اندروید

کلیک - در این مقاله قصد داریم تا در هفت گام، روش حذف بدافزارها را از روی سیستم عامل اندروید تلفن همراه یا تبلت، با شما در میان بگذاریم.

android_virus_new_1000_thumb800-min

گام اول:

اما در ابتدا، نکته‌ای را باید به شما بگوییم. در اکثر مواقع، چیزی به عنوان ویروس به سیستم‌های عامل اندروید گوشی‌های تلفن همراه و تبلت‌ها نفوذ نمی‌کند، بلکه یک اپلیکیشن تبلیغاتی یا همان تبلیغ افزار بر روی سیستم عامل دستگاه شما قرار می‌گیرد. این تبلیغ افزار می‌خواهد شما را مجاب کند که دستگاهتان ویروسی شده است و باید اپلیکیشنی را که معرفی می‌کند، نصب کنید. گاهی هم پیام‌هایی برای شما نمایش می‌دهد یا عملکرد دستگاهتان را تغییر می‌دهد. البته گاهی هم دستگاه اندرویدی واقعا ویروسی شده است و نیاز به ویروس‌کشی دارد. اگر فکر می‌کنید تلفن همراه یا تبلت‌تان ویروسی شده، بهتر است ادامه مطلب را از دست ندهید.

how-to-get-rid-of-a-virus-android-1_thumb800-min

گام دوم:

در این مرحله می‌خواهیم درباره حذف بدافزارهای اندرویدی مثل گان‌پودر (Gunpoder) و ویروس مازار (Mazar) با شما صحبت کنیم. تمام ویروس‌های اندرویدی، از طریق اپلیکیشن‌هایی که نصب می‌کنید به دستگاه‌تان وارد می‌شوند. اگر تلفن یا تبلت‌تان قبلا ویروس نداشته است، بهترین روش برای جلوگیری از ورود ویروس به دستگاه، نصب نرم‌افزارهایی است که به این منظور ساخته شده‌اند. خوشبختانه در گوگل‌پلی و اپ‌استور، ابن نوع اپلیکیشن‌ها به وفور در دسترس هستند.

ویروس گان پودر، از جمله ویروس‌هایی است که بعد از کشف پالو آلتو نتوورکس (Palo Alto Networks)، در صدر خبرهای داغ روز قرار گرفته است. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که بازی نینتندو (Nintendo) را از جایی به غیر از گوگل پلی بر روی سیستم عامل اندروید دستگاه‌تان نصب کرده‌اید، گوش به زنگ باشید! ویروس گان‌پودر‌ در کمین شما نشسته است. هرچند هنوز گزارشی مبنی بر ورود این ویروس به دستگاه اندرویدی کاربران برخی از کشورها، مشاهده نشده است، اما همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. پس مراقب ورود این قبیل ویروس‌ها به گوشی تلفن همراه یا تبلت‌تان باشید.

اخیرا، ویروسی به نام مازار (Mazar) سر خط خبرها را به خود اختصاص داده است. این ویروس از طریق لینک‌های ارسال شده از طریق پیامک مبنی بر نصب مرورگر تور (Tor) بر روی گوشی تلفن همراه کاربران دانمارکی، وارد سیستم عامل می‌شود. تاکنون، گزارشی مبنی بر ورود این ویروس به سیستم‌عامل گوشی تلفن همراه کاربران سایر کشورها، مخابره نشده است.

how-to-get-rid-of-a-virus-android-2_thumb800-min

گام سوم:

چون بدافزارها از طریق اپلیکیشن‌هایی که از جایی به غیر از گوگل‌پلی بر روی سیستم‌عاملتان نصب شده‌اند، وارد گوشی تلفن همراه می‌شوند، پس بهتر است راه نصب این اپلیکیشن‌ها را ببندید. برای این‌ کار وارد منوی setting شده و بعد گزینه option security را انتخاب کنید. در صفحه باز شده مطمئن شوید که گزینه allow installation of apps from unknown sources غیر فعال است. اگر می‌خواهید از جایی غیر از گوگل پلی اپلیکیشنی را نصب کنید، بهتر است قبل از هر اقدامی، تحقیقات و بررسی‌های لازم را انجام دهید. ابتدا مجوزهای اپلیکیشن و نظرات افرادی که آن اپلیکیشن را نصب کرده‌اند را بخوانید. سپس نگاهی دقیق به وب سایت تولید کننده اپلیکیشن بیندازید و ببینید در این سایت به غیر از این اپلیکیشن، چه اپلیکیشن‌های دیگری معرفی و ارایه شده‌اند.

می‌توانید آنتی‌ ویروس‌های رایگان و خوبی که در گوگل‌پلی ارایه شده‌اند و قابلیت شناسایی و حذف اپلیکیشن‌های مخرب را دارند، دریافت و بر روی دستگاه خود نصب کنید. مثلا اپلیکیشن‌هایی مثل Avast, 360 Mobile security و Lookout اپلیکیشن‌هایی هستند که قابلیت شناسایی بدافزارها و اپلیکیشن‌های مخرب را دارند، اما نکته مهم این است که گاهی اوقات، نرم‌افزارهای کاربردی را به عنوان نرم‌افزارهای مخرب شناسایی می‌کنند و پیام‌هایی برای کاربر نمایش می‌دهند. اما به راحتی می‌توانید جلوی نمایش این پیام‌ها را بگیرید. توجه به این نکته ضروری است، اگر اپلیکیشن قابلیت مخفی کردن ویروس‌ها را از دید این آنتی ویروس‌ها داشته باشد، در اینصورت هیچ کاری از دست آنتی‌ویروس‌ها بر نمی‌آید.

اگر فکر می‌کنید ویروس به دستگاه شما وارد شده است، می‌توانید تنظیمات دستگاه را به حالت کارخانه یا همان factory reset برگردانید. البته در این‌صورت تمام اطلاعات‌تان بر روی گوشی را از دست خواهید، پس بهتر است از اطلاعات مهم و ضروری بر روی گوشی تلفن همراه، یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.

android_enter_safe_mode_step_1_thumb800-min

گام چهارم:

برای حذف ویروس از روی سیستم‌عامل اندروید مراحل زیر را طی کنید:

ابتدا دستگاه را بر روی حالت Safe Mode قرار دهید. با این‌کار، جلوی اجرا شدن نرم‌افزارهایی که پیش‌فرض سیستم‌‌عامل نیستند، گرفته می‌شود. در بسیاری از دستگاه‌ها می‌توانید با فشار دادن و نگه داشتن دکمه خاموش و روشن دستگاه(پاور)، آن را روی حالت Safe Mode قرار دهید. البته اگر این روش برای دستگاه شما جواب نداد، باید از گوگل کمک بگیرید. کافی است مدل دستگاه را در گوگل جستجو کنید و روش بالا آوردن دستگاه در حالت Safe Mode را پیدا کنید. وقتی دستگاه بر روی حالت Safe Mode قرار بگیرد، در گوشه پایین سمت چپ صفحه نمایش، کلمه Safe Mode را خواهید دید.

find_android_malware_step_2_thumb800-min

گام پنجم:

از منوی Setting گزینه Apps و سپس برگه Downloaded را باز کنید. اگر نمی‌دانید دستگاهتان به چه ویروسی آلوده شده است، می‌توانید از لیستی که مشاهده می‌کنید، هر اپلیکیشنی که به نظرتان غیر عادی است و مطمئن هستید آن را نصب نکرده‌اید، از روی دستگاه حذف کنید.

uninstall_android_virus_step_3_thumb800-min

گام ششم:

بر روی اپلیکیشن مشکوک کلیک کنید تا اطلاعات مربوط به آن نمایش داده شود. در بسیاری از موارد، برای حذف اپلیکیشن باید گزینه Uninstall را انتخاب کنید، اما ممکن است گزینه Uninstall برای شما غیر فعال شده باشد. زمانی که ویروس خود را به صورت Device Administrator برای سیستم تعریف کرده باشد، این اتفاق رخ می‌دهد.

device_administrators_step_4_thumb800-min

گام هفتم:

از منوی App خارج شوید و بر روی گزینه Security در منوی Setting کلیک کنید. در این قسمت شما می‌توانید لیست تمام اپلیکیشن‌هایی را که با وضعیت Administrator نصب شده‌اند، مشاهده کنید. علامت کنار اپلیکیشنی که می‌خواهید ان را حذف کنید، بردارید. بعد از انجام این مراحل، باید بتوانید در منوی Apps، اپلیکیشنی که می‌خواهید را انتخاب و بعد با استفاده از گزینه Uninstall، آن‌را حذف کنید. آخرین کاری که باید انجام دهید،خاموش و روشن کردن مجدد دستگاه است تا از وضعیت Safe Mode خارج شوید. بهتر است برای اطمینان بیشتر، از روی تمام اطلاعات روی گوشی تلفن همراه، یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. بهتر است یک اپلیکیشن آنتی‌ویروس هم نصب کنید.

منبع: pcadvisor

ارسال نظر