آموزش برطرف کردن خطاهای ویندوز بدون نیاز به نصب ویندوز جدید

در این مطلب قصد داریم شما را با دو روش برطرف کردن خطاهای ویندوز ۷ بدون نیاز به نصب ویندوز جدید آشنا کنیم. لازم به ذکر است که مشابه این روش ها می توانند برای برطرف کردن خطاهای ویندوز XP و ویندوز ویستا هم به کار گرفته شوند.

آموزش برطرف کردن خطاهای ویندوز بدون نیاز به نصب ویندوز جدید

کلیک - یکی از مشکلاتی که هنگام کار کردن با کامپیوترهای دارای سیستم عامل ویندوز بسیار آزاردهنده است، خطاهای ویندوز است. درست است که عملکرد نسخه های مختلف ویندوز در چند سال اخیر بهبود پیدا کرد و مشکلات کمتری در آن ها دیده می شود، اما هنوز هم گاهی اوقات فایل های سیستمی مشکل پیدا می کنند و باعث می شود سرعت سیستم کم شود یا سیستم هنگ کند و یا اصلا ویندوز راه اندازی نشود.

اکثر کاربران در هنگام مواجه با چنین مشکلاتی، ابتدا از اطلاعات خود فایل پشتیبانی تهیه می کنند و سپس ویندوز قدیمی را پاک می کنند و یک ویندوز جدید نصب می کنند؛ اما نصب ویندوز جدید کار وقت گیری است. ما در این مطلب قصد داریم شما را با دو روش آشنا کنیم که با استفاده از آن ها می توانید مشکلات ویندوز را بدون پاک کردن و نصب مجدد آن، برطرف کنید. البته به یاد داشته باشید که قبل از استفاده از این دو روش، نیز باید از تمام اطلاعات سیستم خود فایل پشتیبانی تهیه کنید.

نکته: روش هایی که در ادامه توضیح داده خواهند شد، برای برطرف کردن مشکلات ویندوز ۷ است؛ اما می توانید مشکلات ویندوزهای XP و ویستا را نیز با روش های مشابه همین دو روش برطرف کنید.

روش اول: برطرف کردن خطاهای ویندوز حتی در هنگام بوت نشدن آن

ابتدا قصد داریم روشی را به شما آموزش دهیم که حتی زمانی که ویندوز بوت و راه اندازی نمی شود، هم می توانید از آن برای برطرف کردن خطاها استفاده کنید. برای استفاده از این روش نیازمند استفاده از یک DVD ویندوز هستید.

قدم اول: وارد کردن DVD در DVD ROM و ریست کردن ویندوز

چنانچه ویندوز شما به هیچ وجه راه اندازی نمی شود، باید کاری کنید که ویندوز قبل از بوت شدن توسط هارد، با روش دیگری بوت شود. برای انجام این کار ابتدا باید به محض روشن شدن سیستم، دکمه f2 را چندین بار پشت سر هم بزنید تا وارد منوی BIOS شوید، سپس در سربرگ Boot با استفاده از دکمه های جهت نما، گزینه ROM Drive CD را انتخاب کرده و دکمه Enter را بزنید. سپس DVD را وارد سیستم کنید و سیستم را ریست کنید. پس از راه اندازی مجدد ویندوز، یکی از دکمه های صفحه کلید را بزنید تا ویندوز با استفاده از DVD راه اندازی شود. پس از راه اندازی مجدد سیستم، صفحه ای برای نصب ویندوز نمایش داده می شود که باید زبان مورد نظر خود را در آن انتخاب کنید.

قدم دوم. مراجعه به بخش ایجاد خط فرمان (Command Prompt)

شما می توانید برای برطرف کردن خطاهای ویندوز، از بخش Command Prompt استفاده کنید؛ اما می توانید با استفاده از DVD ویندوز نیز به این بخش دسترسی داشته باشید. برای دسترسی به این بخش در پنجره باز شده روی گزینه Install کلیک نکنید و گزینه Repair را که در قسمت چپ پایین صفحه وجود دارد، انتخاب کنید. سپس در منوی ظاهر شده گزینه Next را انتخاب کنید. در منوی بعدی مطمئن شوید که گزینه اول انتخاب شده است.

در صورتی که نام هیچ یک از درایوهای سیستم شما حرف C نیست، حرف استفاده شده برای درایوی که ویندوز در آن نصب شده است، را به خاطر بسپارید. سپس در صفحه بعدی گزینه Command Prompt را که در زیر صفحه قرار دارد؛ انتخاب کنید.

قدم سوم: اسکن کردن

هم اکنون شما برای اسکن کردن فایل های سیستم خود برای یافتن خطاها آماده هستید. برای اسکن کردن سیستم خود عبارت زیر را در پنجره خط فرمان وارد کرده و دکمه اینتر را بزنید.

sfc /scannow /offbootdir=[DRIVELETTER]:\ /offwindir=[DRIVELETTER]:\windows

در بخش DRIVEENTER باید حرف درایوی را که ویندوز در آن نصب شده است، وارد کنید. در ضمن حرف درایو مورد نظر باید به تنهایی وارد شود و نیازی نیست آن را در [] قرار دهید.

پس از تایپ عبارت مورد نظر و زدن دکمه اینتر، ویندوز سعی می کند تمام خطاها را بیابد و آن ها را برطرف کند. چنانچه در هنگام اسکن شدن ویندوز، چندین خطا توسط ویندوز یافته و برطرف شد، باید عمل اسکن کردن (تایپ کردن عبارت و زدن دکمه اینتر) را به قدری تکرار کنید که دیگر هیچ خطایی وجود نداشته باشد. برای ریست کردن کامپیوتر حود، فرمان exit را تاپ کنید و سپس روی گزینه Restart کلیک کنید. هنگامی که در ویندوز در حال راه اندازی است، DVD ویندوز را خارج کنید و پس از راه اندازی کامل ویندوز، آن را یک بار دیگر ریست کنید.

روش دوم: نصب ویندوز بدون از دست دادن اطلاعات

چنانچه ویندوز با موفقیت راه اندازی می شود، می توانید از راه حل دوم برای برطرف کردن خطاهای ویندوز استفاده کنید. در این حالت همچنان می توانید از بخش Command Prompt برای اسکن کردن ویندوز استفاده کنید؛ اما می توانید از راه حل بهتری برای برطرف کردن خطاهای ویندوز نیز استفاده کنید و آن هم نصب مجدد ویندوز بدون از دست رفتن اطلاعات آن است.

شما می توانید بدون اینکه اطلاعات شما از بین بروند، ویندوز را از نو نصب کنید و پس از نصب ویندوز، اطلاعات را در ویندوز جدید بدون اینکه هیچ آسیبی به آن ها وارد شود، بازیابی کنید. شما تنها با استفاده از DVD ویندوز می توانید این کار را به راحتی انجام دهید؛ چنانچه شماره سریال ویندوز برای روی DVD ننوشته شده است و یا آن را یادداشت نکرده اید، اصلا نگران نباشید. شما می توانید با استفاده از برنامه Produckey به راحتی شماره سریال ویندوز خود را پیدا کنید.

نکته مهم: لازم به ذکر است که ممکن است این فرایند برنامه های نصب شده بر روی سیستم شما را با مشکل مواجه کند؛ بنابراین تنها در صورت ضرورت این کار را انجام دهید و قبل از انجام این کار، از اطلاعات مهم خود فایل پشتیبانی تهیه کنید و یک restore point ایجاد کنید تا در صورت لزوم به راحتی بتوانید ویندوز را ریستور کنید (منظور از ریستور کردن، بازگرداندن سیستم به تاریخی است که ویندوز هیچ مشکلی نداشته است).

برای ایجاد Restore Point در ویندوز ۷ به روش زیر عمل کنید

ابتدا وارد Control Panel ویندوز شوید و گزینه System & Security را انتخاب کنید. پس از آن گزینه System Protection را در سمت چپ انتخاب کنید. سپس پنجره ای باز می شود که در آن مشخصات سیستم نمایش داده شده است. در مرحله بعدی سربرگ System Protection را انتخاب کرده و روی گزینه Create کلیک کنید. در مرحله آخر نیز نام Restore Point خود را انتخاب کرده و روی گزینه Create کلیک کنید.

قدم دوم. پاک گردن نسخه ای از ویندوز که DVD یا فایل های لازم برای نصب آن را ندارید

لازم به ذکر است که شما نمی توانید نسخه SP1 ویندوز ۷ را با DVD نسخه Pre-SP1 تعمیر کنید. بهترین راه این است که یک DVD ویندوز ۷ که دربردارنده نسخه SP1 باشد، بخرید و یا در صورت داشتن حساب کاربری Technet نسخه SP1 را دانلود کنید. راه حل دیگر هم این است که نسخه SP1 را پاک کنید. برای انجام این کار ابتدا به Control Panel ویندوز مراجعه کرده و سپس گزینه Uninstall a Program را انتخاب کنید و سپس روی گزینه view installed updates کلیک کنید. پس از آن می توانید برای پاک کردن Service Pack، روی آن راست کلیک کنید.

قدم دوم: قرار دادن DVD در DVD ROM

پس از قرار دادن DVD ویندوز در DVD ROM باید منتظر بمانید تا منوی Autorun باز شود و سپس روی فایل setup.exe کلیک کنید. سپس پنجره ای باز می شود که باید گزینه Install را در آن انتخاب کنید.

قدم سوم: نصب مجدد ویندوز

پس از اینکه فایل های موقتی در سیستم شما کپی شد، ویندوز از شما می پرسد که آیا می خواهید فایل های آپدیت را دریافت کنید یا نه. چنانچه سیستم شما به اینترنت متصل است و مشکلی در رابطه با این موضوع وجود ندارد، این کار را انجام دهید. زمانی که سیستم از شما در رابطه با نوع نصب ویندوز سوال می پرسد، گزینه Custom را انتخاب نکنید و به جای آن گزینه Upgrade را انتخاب کنید. لازم به ذکر است که انتخاب این گزینه باعث ارتقای نسخه ویندوز نمی شود و این گزینه تنها به منظور به روز رسانی گزینه های ویندوز انتخاب می شود.

پس از انتخاب این گزینه، باید اجازه دهید سایر فرایندهای مرتبط با نصب ویندوز انجام شوند. پس از اتمام نصب ویندوز، تنها کاری که باید انجام دهید این است که ویندوز را با شماره سریال آن فعال کنید. پس از ورود به ویندوز باید اجازه دهید ویندوز تمام آپدیت های امنیتی و Service Pack های لازم را نصب کند و پس از ریست شدن سیستم، تمام اطلاعات با موفقیت بازیابی خواهند شد.

ارسال نظر