آموزش برطرف کردن مشکلات pairing در بلوتوث

حتما شما هم تاکنون از شیوه جفت سازی (pairing) بلوتوث دو دستگاه، برای برقراری ارتباط بی سیم بین آن ها استفاده کرده اید؛ اما گاهی اوقات هنگام استفاده از این روش مشکلاتی به وجود می آید که در ادامه به بررسی آن ها و نحوه برطرف کردن این مشکلات می پردازیم.

آموزش برطرف کردن مشکلات pairing در بلوتوث

کلیک - استفاده از بلوتوث یکی از روش های بسیار مرسوم برای برقراری ارتباط بی سیم بین دو دستگاه است؛ به عنوان مثال شما می توانید با استفاده از بلوتوث ، بین گوشی و هدفون بی سیم خود، بین یک پلیر و بلندگو، بین گوشی آیفون خود و صفحه کلید و سایر دستگاه ها ارتباط برقرار کنید. طبق تخمین های زده شده توسط گروهی به نام Bluetooth Special Internet Group، سال گذشته بیش از ۳ میلیارد دستگاه مجهز به بلوتوث عرضه شده است و پیش بینی می شود این رقم در دو سال آینده به دو برابر افزایش پیدا کند. در بیشتر مواقع دو بلوتوث بدون هیچ مشکلی با یکدیگر جفت (Pair) می شوند؛ اما گاهی اوقات هنگام مشکلاتی مانع جفت شدن بلوتوث دو دستگاه می شوند که واقعاً آزار دهنده هستند. در این مطلب قصد داریم به بررسی این مشکلات و ارائه راه حل هایی برای برطرف کردن آن ها بپردازیم.

دلیل جفت نشدن دو بلوتوث

برقراری ارتباط بین دو بلوتوث به هر دو عامل سخت افزار و نرم افزار بستگی دارد. چنانچه یکی از دو دستگاه نتواند با زبان بلوتوث با بلوتوث دیگر ارتباط برقرار کند، ارتباط بین دو دستگاه برقرار نمی شود.

بلوتوث یکی از دستگاه هایی است که از قابلیت سازگاری عقب رو برخوردار است. در حال حاضر بیشتر دستگاه های دارای بلوتوث، مجهز به نسخه ۴٫۲ بلوتوث هستند؛ اما سال گذشته اعلام شد که دستگاه هایی که دارای این نسخه از بلوتوث هستند، باید حتی با دستگاه هایی که در سال ۲۰۰۷ عرضه شده اند و دارای بلوتوث نسخه ۲٫۱ هستند، نیز به راحتی ارتباط برقرار کنند.

البته این موضوع در مورد دستگاه هایی که مجهز به نسخه جدید و کم مصرفی از بلوتوث با عنوان Smart Bluetooth هستند، صدق نمی کند. روش کار این نسخه جدید از بلوتوث با روش کار نسخه های قدیمی بلوتوث که به عنوان Classic Bluetooth شناخته می شوند، متفاوت است و نمی تواند آن ها را شناسایی کند و با آن ها ارتباط برقرار کند؛ به عنوان مثال دستگاهی که دارای Smart Bluetooth است، نمی تواند با یک گوشی سونی اریکسون قدیمی که دارای نسخه ۳ بلوتوث است، ارتباط برقرار کند.

دستگاه هایی که دارای نسخه ۴ بلوتوث هستند، می توانند با دستگاه هایی که دارای Smart Bluetooth هستند و همچنین دستگاه هایی که دارای Classic Bluetooth هستند، به راحتی ارتباط برقرار کنند. بلوتوث این دستگاه ها Smart Bluetooth Ready نامیده می شود.

Smart Bluetooth معمولا در گجت های سلامتی، مورد استفاده قرار می گیرند که شامل گجت های تناسب اندام و گجت های مورد استفاده برای اندازه گیری و کنترل ضربان قلب می شوند. بلوتوث این دستگاه ها تنها با بلوتوث گوشی ها و تبلت هایی می توانند ارتباط برقرار کنند که دارای بلوتوث Smart Bluetooth و یا Smart Bluetooth Ready باشند.

دستگاه های iOS دارای iOS 7.0 یا بالاتر، دستگاه های اندرویدی دارای اندروید ۴٫۳ یا بالاتر، دستگاه های ویندوز فونی دارای سیستم عامل ویندور فون ۸٫۱ یا بالاتر و تمام گوشی های بلک برای دارای سیستم عامل Black Berry 10، همگی جز وسایل دارای بلوتوث Smart Bluetooth Ready هستند. برای برقراری ارتباط بهتر بین دو بلوتوث می توانید سیستم عامل گوشی یا تبلت خود را به جدیدترین نسخه آن ارتقا دهید و اگر انجام این کار به دلیل قدیمی بودن گوشی یا تبلت، امکان پذیر نباشد، ممکن است این دستگاه ها نتوانند با گجت های تناسب اندام جدید ارتباط برقرار کنند.

باید به این موضوع نیز توجه داشته باشید که هر یک از دستگاه ها دارای پروفایل بلوتوث مختص به خود هستند. اگر این طور تصور کنیم که بلوتوث ها با یک زبان خاص با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند، می توانیم هر یک از پروفایل ها را یک گویش خاص در نظر بگیریم که استفاده خاصی دارند؛ برای مثال ممکن است یک موس و یک دوربین نتوانند از طریق بلوتوث با یکدیگر ارتباط برقرار کنند؛ زیرا موس دارای یک پروفایل رابط کاربری انسانی (برای برقراری تعامل با انسان) است؛ اما در مورد دوربین این چنین نیست؛ اما چنانچه یک گوشی و یک هدفون بی سیم هر دو دارای یک پروفایل هندز فری باشند، می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

ممکن است هیچ یک از موارد مطرح شده، دلیل عدم برقراری ارتباط بین بلوتوث های دستگاه های مورد استفاده توسط شما نباشد. اگر این چنین است، می توانید از روش هایی که در ادامه بیان خواهند شد، برای رفع مشکل خود استفاده کنید.

روش های برطرف کردن مشکل جفت نشدن دو بلوتوث

  1. اطمینان از روشن بودن بلوتوث : در ابتدا مطمئن شوید که بلوتوث های هر دو دستگاه روشن هستند و اگر روشن نیستند، در تنظیمات مربوط به بلوتوث، آن ها را روشن کنید.
  2. آشنایی با نحوه جفت شدن دو بلوتوث در دو دستگاه : بلوتوث دستگاه های مختلف با روش های متفاوتی با یکدیگر جفت می شوند؛ به عنوان مثال در برخی از دستگاه ها، بلوتوث آن ها از طریق وارد کردن یک کد با هم جفت می شوند. در برخی از موارد، بلوتوث دو دستگاه از طریق تماس فیزیکی دو دستگاه با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. یکی دیگر از روش های جفت سازی دو بلوتوث با یکدیگر، روش Bose SoundLink است. این روش برای برقراری ارتباط بین یک بلندگو و گوشی به کار می رود و در صورتی که بلندگوی شما مجهز به این روش ارتباطی باشد، دکمه ای به همین منظور بر روی آن تعبیه شده است و شما باید برای برقراری ارتباط بین بلندگو و گوشی، این دکمه را بزنید.

چنانچه با نحوه جفت شدن بلوتوث دستگاه خود آشنا نیستید، می توانید به دفترچه راهنمای آن ها مراجعه کنید و یا با جستجو در اینترنت، از نحوه جفت سازی بلوتوث آن ها مطلع شوید.

  1. فعال کردن حالت Discoverable (قابل مشاهده بودن بلوتوث): شما می توانید بلوتوث گوشی خود را با بلوتوث سیستم سرگرمی (سیستم پخش و ناوبری خودرو) خودروی خود جفت کنید و در این حالت می توانید بدون استفاده از دستان خود تماس بگیرید، پیام متنی ارسال کنید و یا از سیستم هدایت و ناوبری خودروی خود استفاده کنید. برای این کار ابتدا به تنظیمات بلوتوث گوشی خود مراجعه کرده و سپس حالت Discoverable (قابل مشاهده بودن بلوتوث) آن را فعال کنید. سپس از انجام این کار دکمه های سیستم پخش و ناوبری خودرو را که معمولا بر روی فرمان خودرو یا در مرکز سیستم و در زیر صفحه نمایش آن قرار دارند، بزنید تا جستجو برای یافتن بلوتوث دیگر آغاز شود. هنگامی که سیستم بلوتوث گوشی شما را پیدا کرد، از شما می خواهد یک کد مشابه در هر دو دستگاه وارد کنید. لازم به ذکر است که بلوتوث سیستم خودرو و گوشی ها تنها برای چند دقیقه قابل مشاهده هستند و چنانچه در این مدت زمان نتوانستید آن ها را با هم جفت کنید، باید دوباره حالت Discoverable آن ها را فعال کنید.
  2. قرار دادن دو دستگاه در فاصله نزدیک به یکدیگر : شاید تصور کنید که زمانی که یک آیپاد (به عنوان مثال) و یک صفحه کلید در کنار یکدیگر قرار ندارند، کسی نمی خواهد آن را با هم جفت کند؛ اما باز هم باید بگوییم که دو بلوتوث تنها زمانی می توانند جفت شوند که حداکثر در فاصله ۹ متری از یکدیگر قرار گرفته باشند.
  3. یک بار خاموش و روش کردن گوشی : شاید این مشکل با یک بار خاموش و روشن کردن گوشی یا فعال و غیر فعال کردن حالت پرواز گوشی، برطرف شود.
  4. خاموش کردن بلوتوث دستگاه هایی اطراف : ممکن است بخواهید یک بلندگو را با استفاده از بلوتوث به گوشی خود متصل کنید، اما ممکن است بلندگو به جای متصل شدن به گوشی شما، به گوشی دیگری متصل شود. یکی از دلایل این موضوع این است که معمولا برخی از دستگاه ها سعی می کنند با دستگاهی که برای آخرین بار با آن جفت شده اند، دوباره جفت شوند. شما می توانید با خاموش کردن بلوتوث سایر گوشی هایی که در اطراف بلندگو و گوشی شما وجود دارند، این مشکل را به راحتی برطرف کنید.
  5. شارژ کردن هر دو دستگاه : تقریبا همه گوشی ها و سایر دستگاه هایی که دارای باتری هستند، دارای حالتی به Power Saving هستند که زمانی که شارژ دستگاه به میزان مشخصی رسید، بلوتوث به صورت خودکار خاموش می شود. با شارژ کردن گوشی خود به راحتی می توانید این مشکل را حل کنید.
  6. حذف نام بلوتوث دستگاه مورد نظر از گوشی خود و جستجوی مجدد آن : اگر نام بلوتوث یک گوشی را در دستگاه خود مشاهده می کنید، اما گوشی شما نمی تواند اطلاعاتی از آن دریافت نمی کند، بهتر است آن را از لیست بلوتوث های یافته شده پاک کنید و مجددا آن را جستجو کنید. شما می توانید در دستگاه های iOS با انتخاب نام یک بلوتوث و سپس انتخاب گزینه Forget به راحتی آن را حذف کنید و در گوشی های اندرویدی نیز می توانید با انتخاب نام بلوتوث و گزینه Unpair، این کار را انجام دهید.
  7. فاصله گرفتن از مودم وای فای: یکی از مشکلات دیگر که می تواند روند جفت شدن دو بلوتوث را مختل کند؛ ارسال امواج از سوی دستگاه های دیگر است که از همان طیف موج (مانند مودم وای فای) استفاده می کنند؛ بنابراین هنگام جفت سازی دو دستگاه، آن ها را در نزدیکی مودم وای فای قرار ندهید.
  8. فاصله گرفتن از دستگاه های مجهز به پورت USB 3.0 : جالب است بدانید که اگر هر دو دستگاه در نزدیکی پورت USB 3.0 قرار بگیرند، نیز نمی توانند با هم جفت شوند. لپ تاپ هایی که در سال های اخیر عرضه شده اند، مجهز به این پورت هستند.
  9. کسب اطمینان از اینکه هر دو دستگاه از قابلیت جفت شدن با یکدیگر برخوردار هستند: دستگاه شما هر چه که می خواهد باشد (هدست، بلندگو، صفحه کلید، موس، دوربین و یا هر چیز دیگری)، تنها می تواند با دستگاه های خاصی جفت شود. برای اطلاع یافتن از دستگاه هایی که وسیله مورد نظر شما می تواند با آن ها جفت شود، به دفترچه راهنمای آن مراجعه کنید.
  10. دانلود درایور بلوتوث : چنانچه نمی توانید بلوتوث گوشی خود را با بلوتوث لپ تاپ خود جفت کنید، ممکن است درایور بلوتوث بر روی کامپیوتر شما نصب نشده باشد. ساده ترین راه برای یافتن برای یافتن درایور بلوتوث لپ تاپ خود، جستجو کردن نام لپ تاپ خود در اینترنت به همراه کلمه "درایور بلوتوث" است.
  11. آپدیت کردن فریمور دستگاه : ممکن است بلوتوث برخی از سیستم های پخش خودروها با بلوتوث گوشی ها جفت نشوند. دلیل این موضوع این است که بلوتوث این دستگاه ها نمی توانند با بلوتوث نسخه ۴٫۰ جفت شوند. اگر از نحوه دریافت جدیدترین فریمور عرضه شده برای این دستگاه ها اطلاعی ندارید، به سایت شرکت سازنده آن ها مراجعه کنید.
  12. محدود کردن اطلاعات به اشتراک گذاشته بین دو دستگاه: کاربران دستگاه های اندرویدی و دستگاه هایی که دارای سیستم عامل ویندوز هستند، می توانند اطلاعات به اشتراک گذاشته توسط بلوتوث را انتخاب کنند؛ بنابراین کاربران می توانند اطلاعاتی را که به آن ها نیاز ندارند، از لیست اطلاعات به اشتراک گذاشته شده حذف کنند. کاربران دستگاه های اندرویدی برای انجام این کار باید به تنظیمات بلوتوث دستگاه خود مراجعه کرده و بلوتوث آن را انتخاب کنند. پس از انجام این کار در صورتی که بلوتوث دارای گزینه های مختلفی باشد، نمایش داده می شوند.

کاربران دستگاه هایی که دارای ویندوز هستند، نیز ابتدا باید مسیر Control Panel > Hardware and Sound > Devices and Printers را دنبال کنند و سپس روی گزینه مربوط به بلوتوث دستگاه، راست کلیک کنند و در نهایت در سربرگ service اطلاعات به اشتراک گذاشته شده توسط بلوتوث را انتخاب کنند.

همه وسایل بی سیم از بلوتوث برای برقراری ارتباط استفاده نمی کنند

لازم به ذکر است همه وسایل بی سیم برای برقراری ارتباط از بلوتوث استفاده نمی کنند. برخی از دستگاه ها از سایر راه های ارتباطی مانند Wireless Gigabit، Wireless HD، ANT+، ZigBee، برچسب NFC و همچین Wi-Fi Direct استفاده می کنند. این فناوری جدید معمولا تنها با استفاده از سخت افزارهای اضافی برای لپ تاپ ها یا گوشی ها قابل استفاده هستند.

امیدواریم این مطلب برای برطرف کردن مشکلات مربوط به جفت سازی بلوتوث دو دستگاه سودمند بوده باشد.

ارسال نظر