نحوه صحیح نشستن جلوی رایانه

نشستن روی صندلی به مدت طولانی می تواند باعث ایجاد عارضه در بدن شما شود. اگر به طور نادرست روی صندلی بنشینید، در معرض کمردرد، درد در ناحیه گردن، زانو و سوزش و یا مورمور شدن دست ها و انگشتان خواهید بود.

نحوه صحیح نشستن جلوی رایانه

کلیک- در اینجا چندین نکته برای حفظ ایمنی و راحت نشستن در پشت میز در حین روز برای شما عنوان می شود.

در مطالعه ای در سال 2006 مشخص شد که به جای نشستن به حالت راست و عمود، نشستن راحت و در زاویه 135 درجه برای کاهش درد کمر پیشنهاد می شود.

aid65704-728px-Sit-at-a-Computer-Step-1-Version-2

  • نکته اول: به صورت کشیده و راست بنشینید

روی صندلی تا جایی که امکان دارد مفاصل خود را به سمت عقب بکشید. ارتفاع و بلندی صندلی را طوری تنظیم کنید که پاهای شما به صورت صاف روی زمین باشد و زانوهای شما در موازات و یا پایین تر از مفاصل شما باشند.

قسمت پشت صندلی را در زاویه انحنای 100 - 110 درجه قرار دهید. مطمئن شوید که قسمت بالاتر و پایین تر پشت شما محافظت می شود در صورت نیاز ، از بالش های نرم و یا متکاهای کوچک استفاده کنید. وقتی صندلی شما دارای یک مکانیسم گردش به سمت عقب است برای تغییر دادن مداوم حالات از آن استفاده کنید . دسته های صندلی را طوری تنظیم کنید که شانه های شما راحت باشند، و اگر احساس کردید که مانع کار شما هستند آنها را به طور کامل بردارید.

aid65704-728px-Sit-at-a-Computer-Step-2-Version-2

  • نکته دوم: در فاصله ای نزدیک به صفحه کلید بنشینید

طوری صفحه کلید را قرار دهید که مستقیماً مقابل شما باشد. مطمئن شوید که کلیدها درست در قسمت وسط بدن شما قرار دارند.

aid65704-728px-3-201

  • نکته سوم: بلندی صفحه کلید را تنظیم کنید

اطمینان حاصل کنید که شانه های شما در یک وضعیت راحت قرار دارند، آرنج های شما باید کاملاً آزاد باشند. و مچ ها و دست شما باید کاملاً صاف باشند.

aid65704-728px-Sit-at-a-Computer-Step-4-Version-2

  • نکته چهارم: بر اساس نحوه نشستن خود انحنا و یا شیب صفحه کلید را تنظیم کنید

برای متناسب کردن شیب صفحه کلید، از مکانیسم سیستمی و یا پایه صفحه کلید استفاده کنید. اگر در یک حالت رو به جلو و یا راست نشسته اید، سعی کنید صفحه کلید را از خود دور نگه دارید، اما اگر به صورت خمیده نشسته اید، پس انحنای رو به جلو به شما کمک می کند که مچ خود را صاف نگه دارید.

aid65704-728px-Sit-at-a-Computer-Step-5-Version-2

  • نکته پنجم: از تکیه گاهی برای مچ دست استفاده کنید

آنها به شما کمک می کنند که حالت های متعادل خود را حفظ کنید. از این تکیه گاه تنها باید برای استراحت دادن به کف دست بین دفعات ضربه زدن به کلید و هنگام تایپ نکردن استفاده شود. موس و یا گوی را تا حد امکان نزدیک صفحه کلید قرار دهید.

aid65704-728px-Sit-at-a-Computer-Step-6-Version-2

نکته ششم: مانیتور خود را به طور مناسب قرار دهید

مانیتور و هر گونه منبع و یا اسناد مربوطه را طوری قرار دهید که گردن شما در یک حالت متعادل و راحت قرار داشته باشد. مانیتور را مستقیماً در مقابل خود و در بالای صفحه کلید قرار دهید. قسمت بالای مانیتور باید تقریباً سه یا هفت سطح بالاتر از تماس چشمی شما در حالت نشسته باشد.

اگر از عینک استفاده می کنید مانیتور را به یک حالت مناسب در هنگام خواندن مطالب روی صفحه آن قرار دهید.

حداقل به فاصله یک بازو دورتر از صفحه نمایش کامپیوتر بنشینید و فاصله آن با دید خود را تنظیم کنید. از نگاه کردن خیره به صفحه کامپیوتر خودداری کنید. شما باید تقریباً مستقیم به آن نگاه کنید اما تا حدی نگاه شما به سمت پایین باشد . در صورت نیاز اگر پرده و یا پوششی وجود دارد آن را تنظیم کنید. زاویه عمودی صفحه نمایش و کنترل های آن را برای کاهش خیره کنندگی نور تنظیم کنید.

aid65704-728px-Sit-at-a-Computer-Step-7-Version-2

  • نکته هفتم: اسناد را مستقیما ً در مقابل خود قرار دهید و بدن خود را در یک خط مستقیم ایستاده نگه دارید

اگر فضای کافی برای اسناد وجود ندارد آنها را در یک گیره گذاشته و در کنار مانیتور قرار دهید .سعی کنید که گوشی تلفن خود را در جایی قرار دهید که همیشه در دسترس شما باشد. از هدست و یا یک تلفن گویا برای کاهش فضای اشغال شده توسط گوشی استفاده کنید.

aid65704-728px-Sit-at-a-Computer-Step-8-Version-2

  • نکته هشتم: یک جعبه صفحه کلید تاشو می تواند وضعیتی مناسب و بهینه برای دستگاه ورودی فراهم کند

اگر چه صفحه کلید باید متناسب با موس باشد ، پاها باید در یک فضای باز قرار داشته باشند و دارای یک ارتفاع قابل تعدیل و مکانیسم قابل تغییر باشد. صفحه کلید نباید طوری باشد که باعث شود شما از مکانی که با کامپیوتر کار می کنید و همچنین از چیزهای دیگر از قبیل تلفن فاصله بگیرید.

اگر شما دارای یک صفحه کلید قابل تنظیم نیستید، باید ارتفاع و بلندی محل کار خود و صندلی خود را متناسب با آن قرار دهید و از دسته صندلی برای داشتن یک وضعیت مناسب و راحت استفاده کنید و در صورت خسته شدن و یا آویزان بودن پاها می توانید از یک تکیه گاه و پایه برای قرار دادن پاهای خود روی آن استفاده کنید.

aid65704-728px-Sit-at-a-Computer-Step-9-Version-2

  • نکته نهم: برای از بین رفتن کشیدگی ماهیچه ها، هر چند وقت یک استراحت کوتاه به خود بدهید

مطالعات نشان داده اند که نشستن مداوم و به مدت طولانی برای سلامتی شما بسیار خطرناک است. سعی کنید که به مدت چند دقیقه در اطراف قدم بزنید، سرپا ایستاده و چندین حرکت کششی روی بدن خود انجام دهید. انجام دادن هر کاری در طی روز می تواند به عنوان استراحت کردن در بین ساعات کاری برای شما مفید باشد.

بعد از هر بیست تا سی دقیقه کار کردن،یک تا دو دقیقه حرکات کششی انجام دهید. بعد از هر یک ساعت کار کردن حداقل به مدت پنج تا ده دقیقه استراحت کرده و یا کارهای دیگری را انجام دهید. همیشه سعی کنید که هنگام خوردن وعده های غذایی (صبحانه، ناهار و شام) از کامپیوتر خود استفاده نکنید.

با استراحت دادن به چشم و نگاه کردن مجدد به صفحه کامپیوتر به طور مرتب از خسته شدن چشم ها جلوگیری کنید. از نگاه کردن مداوم و خیره به صفحه کامپیوتر خودداری کنید و سعی کنید که از فاصله دور به آن نگاه کنید. با نگاه کردن به کف دست های خود به مدت 10 تا 15 ثانیه به چشم خود استراحت دهید. هنگام کار کردن درست بنشینید و تا جایی که امکان دارد تحرک داشته باشید.

aid65704-728px-Sit-at-a-Computer-Step-10-Version-2

  • نکته دهم: با مالش دادن نوک انگشتان و استفاده از حرکات مقاومتی و عقب و جلو بردن انگشتان ، دست های خود را نرمش دهید

در طی روز حداقل شش مرتبه این حرکات را روی هر کدام از دست های خود انجام دهید . این تمرین ساده از ایجاد مشکلات مربوط به مچ دست و انگشتان در آینده جلوگیری می کند.

حتی اگر شما در حال حاضر هیچ گونه مشکلی نداشته باشید ، با انجام دادن چندین تمرین ساده و مفید می توانید از بروز مشکلات در آینده خودداری کنید.

aid65704-728px-Sit-at-a-Computer-Step-11-Version-2

منبع: wikihow

ارسال نظر