چگونه گوشی های اندروید خود را آنروت کنیم؟

آیا تاکنون گوشی تان را روت کرده اید و از فواید آن بهره مند شده اید؟ عالی است ، می توانید کارهایی را انجام دهید که دیگران نمی توانند اما اگر بخواهید آن را آنروت کنید چه؟ ما این کار را به شما آموزش می دهیم. نگران نباشید.

چگونه گوشی های اندروید خود را آنروت کنیم؟

کلیک- شاید بخواهید به دلایل امنیتی گوشی تان را آنروت کنید، یا شاید می خواهید تلفنتان را بفروشید یا از گارانتی گوشی استفاده کنید یا می خواهید بروزرسانی های OTA را دریافت کنید. دلیلتان هر چه که باشد آنروت کردن گوشی آنقدرها هم که فکرش را می کنید مشکل نیست.
راه های متعدد برای آنروت کردن تلفن
درست مثل روت کردن، برای آنروت کردن نیز بسته به دستگاه تان، نسخه اندروید آن و هدفی که دارید راه های متعدد وجود دارد. بطور کلی آنروت کردن شامل یکی از فرآیند های زیر می شود:
اگر گوشی تان دارای رام سفارشی یا چارچوب Xposed است
اگر کاری بیشتر از روت انجام داده اید باید گوشی را به شرایط استوک خارج از کارخانه برگردانید. این کار در هر گوشی متفاوت است و ما نمی توانیم در مورد هر گوشی صحبت کنیم اما در بخش آخر به این موضوع می پردازیم.
به نظر آسان می رسد نه؟ متاسفانه روش SuperSU همیشه به خوبی کار نمی کند. ممکن است با شکست مواجه شود یا نتواند استوک ریکاوری تان را به دلایلی جایگزین کند. در چنین مواردی می توانید گوشی تان را با روش های زیر بصورت دستی آنروت کنید:
• نکسوس و دیگر گوشی های نسخه توسعه دهنده گان با اندروید مارشمالو: اگر روش SuperSU کار نکرد می توانید دستگاه تان را با فلش دوباره boot.img آن بصورت دستی روت کنید. هنگامی که دستگاه دارای اندروید مارشمالو را روت می کنید این فایل اصلی است که ویرایش می شود، بنابراین جایگزین کردن آن و سپس فلش دوباره استوک ریکاوری باید کارساز باشد. در قسمت دوم این مقاله به این موضوع می پردازیم.
• نکسوس و دیگر گوشی های نسخه توسعه دهنده گان با اندروید لولی پاپ و قبل از آن: در صورت جواب ندادن SuperSU برای آنروت دستی می توانید su binary را پاک کنید. این همان فایلی است که در این نسخه از اندروید به شما کمک می کند به روت دسترسی داشته باشید. بنابراین پاک کردن آن و فلش دوباره استوک ریکاوری کارساز است. در قسمت سوم مقاله به این بحث می پردازیم.
• گوشی های نسخه های غیر توسعه دهندگان: اگر چنین گوشی را روت کرده اید و SuperSU پاسخ گو نبود لازم است به اصل اندرویدتان برگردید. یعنی گوشی را کاملا پاک کنید و به شرایط استوک خارج از کارخانه برگردانید. این کار هم در مورد هر گوشی متفاوت است و ما نمی توانیم برای نوع گوشی یک دستورالعمل قرار دهیم ولی در بخش آخر به این موضوع می پردازیم.
هر کدام از این روش ها (با سطوح اطلاعات مختلف) در ۴ بخش زیر پوشش داده شده اند.
چگونگی آنروت هرگونه دستگاه با SuperSU
SuperSU محبوب ترین و قوی ترین اپلیکیشن مدریت روت موجود برای اندروید است. اگر گوش تان روت شده است احتمال زیادی وجود دارد که از این برنامه برای مدریت اینکه برای کدام اپلیکیشن امکان دسترسی کاربر داشته باشد استفاده کنید. این روش هوشمندترین و آسان ترین روش آنروت کردن گوشی نیز هست، زیرا تمام فرآیند مستقیما درون اپلیکیشن روی گوشی انجام می شود.
اولین کاری که لازم است برای آنروت کردن کامل دستگاه انجام دهید پیدا کردن برنامه SuperSU است.
۱
بعد از باز شدن برنامه روی تب Settings ضربه بزنید و به سمت پایین حرکت کنید تا به بخش Cleanup برسید. روی گزینه Full Unroot ضربه بزنید.
۲
بعد از این کار کادری باز می شود و توضیح می دهد چه اتفاقی قرار است در این فرآیند بیفتد و از شما می پرسد که می خواهید ادامه دهید؟ اگر دستگاه تان با روش سنتی روت شده باشد - عموما در نسخه لولی پاپ یا نسخه های پایین تر- این قدم تنها قدمی است که برای شما برداشته می شود. انتخاب Continue دستگاه تان را آنروت می کند و بعد از آن باید دستگاه را ریبوت کنید تا فرآیند کامل شود.
۳
اگر دستگاه تان با روش روت بدون سیستم در مارشمالو روت شده است، بعد از انتخاب گزینه Continue کادر دیگری باز می شود و از شما می پرسد آیا می خواهید ایمیج استوک بوت (stock boot image) را بازیابی کنید؟ توجه داشته باشید که این ایمیج استوک برای بروزرسانی های OTA ضروری است. اگر می خواهید آخرین ورژن اندروید را هنگام ارائه آن دانلود کنید یا قرار است تلفن تان را به شخص دیگری بدهید پیشنهاد می کنم گزینه Yes را انتخاب کنید. اگر این ها را نمی خواهید فقط کافی است روی گزینه No ضربه بزنید تا ایمیج اصلاح شده بوت رها شود.
۴
کادر بعدی از شما می پرسد آیا می خواهید ایمیج استوک ریکاوری بازیابی شود؟ اگر یک ریکاوری سفارشی دارید یا می خواهید از بروزرسانی OTA بهره مند شوید، این گزینه ضروری است پس روی Yes ضربه بزنید اما اگر قصد دارید بعدا دوباره گوشی را روت کنید یا از ریکاوری سفارشی استفاده کنید روی No ضربه بزنید. اما این احتمال وجود دارد که این گزینه نشان داده نشود که در این مورد لازم است بصورت دستی استوک ریکاوری را فلش کنید. دستورالعمل های این کار در بخش های دیگر آمده است.
۵
بعد از آن SuperSU خودش را حذف کرده و نصب را بطور کامل پاک می کند. کل فرآیند تنها چند ثانیه طول می کشد و بعد از آن دستگاه روت شده است. بعد از اتمام کار دستگاه باید کاملا آنروت شده باشد و بسته به اینکه در فرآیند آنروت کدام گزینه ها انتخاب شده است به شکل استوک کامل برگشته باشد.
چگونگی آنروت دستی نکسوس یا دیگر دستگاه های توسعه دهنده روی مارشمالو
روش ذکر شده در بالا از لحاظ نظری گوشی شما را (اگر به روش بدون سیستم روت شده باشد) آنروت می کند. اما باید بدانید در شرایطی که SuperSU کار نمی کند چه باید کرد.
خبر خوب اینکه این کار یک فلش ساده است- جایگزینی boot.img تغییر یافته با استوک- که می تواند راه گشا باشد.
برای انجام این کار من از نکسوس ۵ استفاده کرده ام. در تمام دستگاه های نکسوس این فرآیند یکسان است. اگر از گوشی توسعه دهنده ساخت کارخانه دیگری را استفاده می کنید ممکن است کمی این فرآیند متفاوت باشد.
اولین کاری که باید بکنید دانلود ایمیج کارخانه ای برای دستگاه تان است. ایمیج مورد نیاز برای هر دستگاه از سوی سازنده ارائه شده است.
بعد از دانلود ایمیج کارخانه ای برای دستگاه لازم است آن را از حالت فشرده خارج کنید.
۶
درون این بسته، یک بسته دیگر قرار دارد. آن را هم از حالت فشرده خارج کنید.
۷
در این بسته ایمیج بوت لودر (bootloader)، رادیو (اگر قابل اعمال باشد) و اسکریپت های مختلف برای فلش کردن کامل اندروید وجود دارد. فایل مورد نیاز ما یعنی boot.img در آخرین فایل .zip که باید اسم آن image--.zip باشد وجود دارد. بسته را از حالت فشرده خارج کنید.
۸
سر وقت گوشی بروید. به Settings و سپس About Phone رفته و روی Build Number هفت مرتبه ضربه بزنید تا مطمئن شوید Developer Options فعال شده است. نوتیفیکیشن های مخصوص به شما نشان می دهند که چند ضربه دیگر قبل از تبدیل شدن به توسعه دهنده لازم است.
۹
هنگامی که منوی Developer Options فعال شد روی دکمه Back کلیک کنید و به قسمت اصلی منوی Settings بروید. منوی Developer Options یک مدخل دقیقا زیر About Phone خواهد بود. روی آن ضربه بزنید.
۱۰
به قسمت پایین صفحه بروید تا USB Debugging را ببینید. آن را فعال کنید.
۱۱
یک هشدار نمایان می شود و برای شما توضیح می دهد USB Debugging چیست . روی OK ضربه بزنید تا این گزینه فعال شود.
۱۲
دستگاه را بوسیله کابل USB به کامپیوتر متصل کنید. اگر درایورها درست را نصب شده باشند یک پیغام پاپ آپ باید روی دستگاه ظاهر شده و دارای گزینه ای باشد که اجازه USB Debugging را روی کامپیوتر بدهد. اگر با کامپیوتر شخصی خودتان کار می کنید می توانید گزینه Always allow from this computer را فعال کنید. با این کار در آینده عمل Debugging بصورت خودکار انجام می شود. روی OK ضربه بزنید.
۱۳
سر وقت کامپیوتر بروید. اگر دارای تنظیمات adb در system PATH خود هستید، در پوشه، در جایی که تمام فایل های ایمیج کارخانه ای را از حالت فشرده خارج کرده اید، کلیدShift را گرفته و راست کلیک و سپس Open a command window here را انتخاب کنید.
۱۴
اکر تنظیمات adb در system PATH ندارید فایل boot.img را کپی کرده و در پوشه adb بچسبانید - c:\Android\platform-tools- سپس Shift را گرفته و راست کلیک کنید و Open command window here را انتخاب کنید.
۱۵
سپس دستور زیر را در بوت لودر وارد کنید تا دستگاه ریبوت شود
۱۶
بعد از ریبوت شدن تلفن در بوت لودر، دستور زیر را اجرا کنید. فقط چند ثانیه طول می کشد تا تمام شود
۱۷
این کار استوک ریکاوری دوباره فلش می شود. دوباره برای ریبوت این کار را انجام دهید:
۱۸
گوشی باید بلافاصله ریبوت شود و سپس دسترسی به روت از بین می رود. و استوک ریکاوری اندرویدتان باز می گردد. اما دیگر قسمت های سیستم هنوز کاملا دست نخورده است. اگر قصد دارید گوشی را بفروشید فکتوری ریست کنید.
فلش دوباره گوشی به هدف یک بیلد استوک کامل
اگر رام سفارشی یا فریمورک Xposed دارید لازم است دستگاه تان را کاملا پاک کنید و آن را به یک وضعیت جدید خارج از کارخانه و آنروت فلش کنید. در صورتی که دستگاه شما نکسوس یا نسخه توسعه دهنده نیست و روش SuperSU برای شما جواب نداد این تنها راه آنروت است.
متاسفانه این فرآیند در هر گوشی سازنده های مختلف متفاوت است. برای این کار به شما توصیه مطالب دیگری را در این باره مطالعه کنید. در اینجا نگاهی سریع به این فرآیند در محصولات کمپانی های مختلف می اندازیم:
نکسوس و دیگر نسخه های توسعه دهنده: این کار در دستگاه های نکسوس بسیار ساده است. فقط کافی است ایمیج کارخانه ای را از گوگل یا سایت سازنده دانلود کنید (بسیار شبیه به آنچه که ما برای آنروت دستی مارشمالو در بالا توضیح دادیم) و سپس تمام فایل های موجود در گوشی را فلش کنید.
دستگاه های سامسونگ: نیاز به فایل کامل فریمورک دارید که باید برای هر کدام از دستگاه ها در اینجا موجود باشد. با برنامه ای به نام Odin در کامپیوتر روبرو می شوید و نسبتا ساده است. فقط مطمئن شوید که دستورالعمل مناسب را پیدا کنید.
دستگاه های موتورولا: موتورولا از برنامه ای به نام RSD Lite استفاده می کند تا فایل ایمیج را روی دستگاه قرار دهد. هر چند این شرکت ایمیچ های خود را برای غیر توسعه دهندگان در دسترس قرار نداده است. نسخه هایی از آن ها وجود دارد اما لازم است مطمئن شوید که آن ها را از منبع مناسب دانلود می کنید.
دستگاه های ال جی: ال جی یک ابزار فلش هدفمند برای قرار دادن فایل های KDZ مخصوص روی گوشی هایش تولید کرده است. باز هم مطمئن شوید از منبع مناسب استفاده می کنید.
دستگاه های اچ تی سی: در بین تمام دستگاه ها شاید اچ تی سی برای فلش کردن راحت تر باشد چرا که از فایلی به نام RUU ( برنامه بروزرسانی ROM) که از adb ساده و دستورات Fastboot استفاده می کند. در بسیاری از موارد به جای این کار می توانید RUU را روی اس دی کارت دستگاه اچ تی سی قرار دهید تا بصورت خودکار پس از بوت شدن به بوت لودر شناسایی شود. پس فقط لازم است فایل RUU را برای دستگاه تان بیابید.
شاید دوست دارید در مورد تمام گوشی ها اطلاعات مفصل و کامل در اختیارتان قرار دهیم اما این کار ممکن نیست. لیکن با کمی تامل و جستجو می توانید اطلاعات دقیق در مورد آنروت کردن هر گونه دستگاه را بیابید و دستگاه تان را به حالت قبل برگردانید.
منبع: How-to Geek

ارسال نظر