آموزش تصویری ارتقای نسخه ۳۲ بیتی ویندوز ۱۰ به نسخه ۶۴ بیتی

در این مطلب قصد داریم به آموزش روش ارتقای نسخه ۳۲ بیتی ویندوز ۱۰ به نسخه ۶۴ بیتی آن بپردازیم. در ضمن به بیان سایر مسائل مرتبط با این موضوع نیز خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

آموزش تصویری ارتقای نسخه ۳۲ بیتی ویندوز ۱۰ به نسخه ۶۴ بیتی

کلیک - همانطور که می دانید کاربران می توانند ویندوز ۷ و یا نسخه های مختلف ویندوز ۸ را به صورت رایگان به ویندوز ۱۰ ارتقا دهند. این نسخه از ویندوز نیز همانند سایر نسخه های ویندوز در دو نسخه ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی عرضه شده است.

با وجود اینکه ارتقای نسخه Windows 10 Home به Windows 10 Pro رایگان نیست؛ اما ارتقای نسخه ۳۲ بیتی این ویندوز به نسخه ۶۴ بیتی آن کاملا رایگان است.

نکته ای که لازم به ذکر است این است که چنانچه قبلا از نسخه ۳۲ بیتی ویندوز ۸٫۱ استفاده کرده باشید، در هنگام نصب ویندوز ۱۰ نیز نسخه ۳۲ بیتی آن نصب می شود؛ حتی اگر کامپیوتر شما توانایی پردازش نسخه ۶۴ بیتی را داشته باشد. تنها راه ارتقای ویندوز ۳۲ بیتی به ویندوز ۶۴ بیتی، از نو نصب کردن ویندوز و پیکر بندی تمام تنظیمات آن است.

برای ارتقای نسخه ۳۲ بیتی به نسخه ۶۴ بیتی، ابتدا باید ببینید که کامپیوتر شما از نسخه ۶۴ بیتی پشتیبانی می کند یا نه. چنانچه کامپیوتر شما مجهز به پردازنده ۶۴ بیتی باشد، می توانید از نسخه ۶۴ بیتی ویندوز استفاده کنید. شما به سادگی می توانید با روش زیر بفهمید که کامپیوتر شما از نسخه ۶۴ بیتی پشتیبانی می کند یا نه.

ابتدا کلیدهای ویندوز+I را با هم بزنید سپس روی گزینه System و پس از آن روی گزینه About کلیک کنید. در این قسمت اطلاعات باید به دو صورت بیان شده باشد. اگر در این قسمت عبارت ۳۲-bit operating system, x64-based processor نوشته شده باشد، به معنای این است که در حال حاضر نسخه ۳۲ بیتی ویندوز بر روی کامپیوتر شما نصب شده است؛ اما پردازنده سیستم شما از نسخه ۶۴ بیتی آن نیز پشتیبانی می کند؛ اما اگر عبارت ۳۲-bit operating system, x86-based processor را مشاهده می کنید به معنای این است که کامپیوتر شما فقط از ویندوز ۳۲ بیتی پشتیبانی می کند.

روش دیگری که برای اطلاع یافتن از نوع پردازنده وجود دارد این است که در منوی start گزینه system information را جستجو کنید و اینتر را بزنید، سپس در زیر بخش System Summery در سمت راست صفحه به دنبال عبارت System Type باشید. چنانچه مقابل این عبارت x64-based processor را مشاهده کردید به معنای پشتیبانی سیستم از نسخه ۶۴ بیتی ویندوز است و چنانچه عبارت x86 processor را مشاهده کردید به معنای این است که کامپیوتر شما تنها از ویندوز ۳۲ بیتی پشتیبانی می کنند.

لازم به ذکر است است در صورتی که می خواهید از ویندوز ۱۰ استفاده کنید، پردازنده کامپیوتر شما باید از ویژگی های لازم برای پشتیبانی از ویندوز ۱۰ برخوردار باشد. طبق اطلاعات ذکر شده در صفحه پشتیبانی مایکروسافت، پردازنده کامپیوتر ها برای پشتیبانی از نسخه های مختلف ویندوز ۸ و نسخه های پس از آن، باید دارای سه ویژگی باشد که شامل Physical Address Extension یا PAE و Streaming SIMD Extensions 2 یا SSE2 و No-eXecute یا NX می شود. علاوه بر آن پردازنده ها برای پشتیبانی از ویندوز ۱۰ باید از ویژگی جدید (CMPXCHG16b (CX16 نیز برخوردار باشد.

ستاپ ویندوز قبل از اینکه ویندوز ۱۰ نصب شود، ویژگی های سخت افزاری لازم را بررسی می کند و چنانچه سیستم شما فاقد این ویژگی ها باشد، ویندوز نصب نخواهد شد.

چنانچه می خواهید مطمئن شوید که کامپیوتر شما از ویژگی های مذکور پشتیبانی می کندt می توانید از نرم افزاری به نام Coreinfo که ابزاری برای ایجاد خط فرمان است، استفاده کنید.

  1. برای دریافت این نرم افزار می توانید به بخش Sysinternals سایت مایکروسافت مراجعه کرده و این نرم افزار را دانلود کنید.

۲. پس از دریافت نرم افزار، فایل آن را باز کنید؛ سپس روی فایل zip راست کلیک کنید و گزینه Extract all را انتخاب کنید.

۳٫ وقتی که پوشه Coreinfo باز شد، روی گزینه File کلیک کنید و گزینه Open command prompt را انتخاب کنید.

۴٫ سپس فرمان Coreinfo را تایپ کنید و اینتر را بزنید

۵٫ سپس لیستی از خصوصیات پردازنده کامپیوتر شما نمایش داده می شود، در صورتی که چهار ویژگی PAE، NX، SSE2 و CX16 را در لیست مشاهده کردید، می توانید با موفقیت نسخه ۶۴ بیتی ویندوز ۱۰ را نصب کنید (کاربران می توانند برای باز کردن بخش find command از میانبر CTRL+F4 استفاده کنند.

کسب اطمینان از پشتیبانی سایر قطعات از نسخه ۶۴ بیتی ویندوز ۱۰

برای نصب نسخه ۶۴ بیتی ویندوز ۱۰ باید مطمئن شوید که سایر قطعات کامپیوتر مانند کارت گرافیک و کارت صوت نیز با نسخه ۶۴ بیتی ویندوز سازگار هستند؛ زیرا نسخه های ۳۲ بیتی درایورها بر روی نسخه ۶۴ بیتی ویندوز قابل استفاده نیستند.

اگر قطعات کامپیوتر شما در چند سال اخیر تولید شده باشد، به احتمال زیاد با ویندوز ۶۴ بیتی سازگار خواهند بود؛ اما قطعات قدیمی تر از این نسخه از ویندوز پشتیبانی نمی کنند. برای اطمینان از اینکه قطعات کامپیوتر شما از ویندوز ۶۴ بیتی پشتیبانی می کنند یا نه، می توانید به سایت سازنده آن ها مراجعه کنید.

تهیه فایل پشتیبانی از فایل های کامپیوتر

شما با ارتقای نسخه ۳۲ بیتی ویندوز به نسخه ۶۴ بیتی آن، تغییر بزرگی در کامپیوتر خود ایجاد می کنید و باید قبل از انجام این کار، از اطلاعات مهم سیستم خود فایل پشتیبانی تهیه کنید.

شما می توانید اطلاعات مهم خود را در یک هارد اکسترنال یا سرویس ابری مایکروسافت یعنی OneDrive ذخیره کنید.

نصب ویندوز ۱۰ از نو

به دلیل اینکه هیچ روش مستقیمی برای ارتقای نسخه ۳۲ بیتی ویندوز به نسخه ۶۴ بیتی آن وجود ندارد؛ راهی جزء نصب ویندوز ۱۰ از نو (clean installation) وجود ندارد.

نکته: قبل از اینکه ویندوز ۱۰ را از نو نصب کنید، بهتر است مطمئن شوید که ویندوز شما به شیوه درستی (active) فعال شده باشد، برای اطمینان از این موضوع مسیر Settings > Update & security > Activation را دنبال کنید.

تهیه فایل ایمیج برای نصب ویندوز ۱۰

۱٫ ابتدا یک حافظه فلش که حداقل۴ گیگابایت فضای آزاد داشته باشد، به کامپیوتر خود متصل کنید.

  1. سپس به سایت مایکروسافت مراجعه کرده و صفحه Microsoft's Windows 10 download page را باز کنید.
  2. روی گزینه Download Tool now کلیک کنید و فایل Media Creation Tool را روی دسکتاپ خود ذخیره کنید.

۴٫ سپس روی گزینه MediaCreationTool.exe دابل کلیک کنید.

۵٫ موارد ذکر شده در license term را بخوانید و گزینه Accept را انتخاب کنید.

۶٫ گزینه Create installation media for another PC را انتخاب کنید و سپس گزینه Next را بزنید

۷٫ تیک گزینه Use the recommended options for this PC را بردارید.

۸٫ در این قسمت زبان، ویرایش ویندوز (edition) و از همه مهم تر معماری ویندوز یعنی نسخه ۶۴ بیتی را انتخاب کنید و روی گزینه Next کلیک کنید.

۹٫ گزینه USB flash drive را انتخاب کنید و گزینه Next را بزنید.

۱۰٫ درایو اکسترنال خود را از لیست انتخاب کنید و گزینه Next را بزنید.

۱۱٫ هنگامی که ایمیج ایجاد شد، نرم افزار Media Creation Tool را ببندید.

نصب نسخه ۶۴ بیتی ویندوز

  1. در حالی که فلش مموری دربردارنده ایمیج به کامپیوتر متصل شده است، کامپیوتر خود را ریست کنید و روند نصب ویندوز ۱۰ را آغاز کنید.
  2. در ستاپ ویندوز روی گزینه Next کلیک کنید.
  3. سپس روی گزینه install now کلیک کنید.
  4. اگر ویندوزی که در حال نصب آن هستید، فعال (active) شده باشد؛ نیازی به وارد کردن شماره سریال نیست.
  5. در مرحله بعد گزینه Accept را انتخاب کنید و روی گزینه Next کلیک کنید.
  6. روی گزینه (Custom: Install Windows only (advanced کلیک کنید.

۷٫ پارتیشن بندی ها را انتخاب و حذف کنید که معمولا Drive 0 Partition 1 و Drive 0 Partition 2 هستند.

۸٫ روی گزینه Next کلیک کنید و دستورات ارائه شده را برای تکمیل روند نصب ویندوز دنبال کنید.

پس از نصب ویندوز، برای نصب درایورها مسیر Settings > Update & security > Windows Update را برای دانلود جدیدترین درایورها و فایل های آپدیت دنبال کنید. اگر آپدیت برخی از درایورها در ویندوز در دسترس نبود، به سایت شرکت سازنده سخت افزار مورد نظر مراجعه کرده و جدیدترین نسخه درایور را دانلود و نصب کنید. پس از نصب درایورها می توانید، تمام اپلیکیشن هایی را که قبلا از آن ها فایل پشتیبانی تهیه کرده اید، نصب کنید و سایر اطلاعات را نیز انتقال دهید.

مزایای نسخه ۶۴ بیتی ویندوز ۱۰

بین نسخه ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی ویندوز ۱۰ تفاوت زیادی وجود ندارد؛ اما نسخه ۶۴ بیتی مزایای بیشتری نسبت به نسخه ۳۲ بیتی دارد؛ به عنوان مثال در نسخه ۶۴ بیتی ویندوز ۱۰، محدودیت ۳٫۵ گیگابایتی رم وجود ندارد. این مزیت به معنای این است که در نسخه ۶۴ بیتی، امکان استفاده از حافظه بیشتر رم (بیشتر از ۳٫۵ گیگابایت) وجود دارد؛ بنابراین کاربران می توانند اپلیکیشن های بیشتری را به صورت همزمان باز کنند و در مرورگری مثل گوگل کروم، نیز تعداد بیشتری از سربرگ ها می توانند به صورت همزمان باز شوند. در ضمن شما می توانید تعداد بیشتری از نرم افزارهای سنگین را که نیاز به حافظه رم بیشتری دارند، باز کنید که شامل فوتوشاپ، اتوکد و نرم افزارهای ویرایش فیلم می شود.

لازم به ذکر است که در نسخه های دیگر ویندوز نیز هیچ روش مستقیمی برای ارتقای نسخه ۳۲ بیتی آن ها به نسخه ۶۴ بیتی وجود ندارد.

ارسال نظر