چگونه موبایل خود را به یک کامپیوتر تبدیل کنیم؟

امروزه در تلفن های هوشمند شاهد قدرت پردازشی قابل توجهی هستیم، قدرتی که حتی گاهی از مقدار پول پرداختی ما هم پیشی می گیرد. پس اگر فکر می کنید وقت آن رسیده که پا را اندکی فراتر بگذاریم، با ما همراه باشید.

چگونه موبایل خود را به یک کامپیوتر تبدیل کنیم؟

کلیک - اکثر ما از تلفن همراه خود برای ارسال ایمیل، ارسال پیام، ویرایش تصویر، بازی کردن و حتی فراتر از آن استفاده می کنیم. شاید بتوان گفت برای تمامی این مصادیق، تلفن همراهی که در جیب شماست به منزله یک کامپیوتر شخصی است. بله، بسیاری از تلفن های هوشمند امروزی به اندازه کامپیوتری که روی میز شماست قدرت دارند و البته وقتی پرچمداران امروزی را در برابر کامپیوتر های اندکی قدیمی تر قرار بدهیم اوضاع جالب تر هم خواهد شد! پس با این حساب آیا وقت آن نرسیده که نگاه جدی تری به کامپیوتر های جیبی مان داشته باشیم؟ آیا آنها می توانند جای کامپیوتر رو میزی ما را بگیرند؟! این سوالی است که در پایان این مطلب بسته به نوع کاربری و هدفتان به پاسخ آن پی خواهید برد.

همانطور که گفته شد، افزایش روز افزون توان پردازشی تلفن های همراه سبب گردید تا گاهی برای خداحافظی با کامپیوتر مان وسوسه شویم. بد نیست بدانیم در حال حاضر سیستم عامل ویندوز موبایل ۱۰ طلایه دار این وسوسه کنندگان است! جایی که مایکروسافت با ارائه ویژگی Continuum در این سیستم عامل این توانایی را به شما می دهد که با استفاده از یک سخت افزار واسط، تلفن ویندوزی خود را به یک صفحه نمایش متصل کرده و از آن به عنوان یک کامپیوتر رو میزی استفاده کنید.

پشتیبانی از کیبورد بلوتوث و ماوس به آن معنی است که می توانید پشت میز خود بنشینید و صفحه نمایشی را نظاره گر باشید که در حال نمایش ویندوز ۱۰ در حالت معمول است. تایپ کنید، وب گردی کنید، هر آن چه روی کامپیوتر رومیزی تان اجرا کردید را اجرا کنید و لذت ببرید. همه اینها در حالی است که همچنان توانایی پاسخگویی به تماس هایتان را نیز خواهید داشت.

continuum-s-493904-2

البته مایکروسافت در ارائه چنین قابلیتی به صورت پیش فرض تنها نیست. سیستم عامل اوبونتو تاچ نیز در حالتی نسبتا مشابه با ارائه قابلیتی به نام Convergence تلاش می کند تا تلفن همراه شما را به یک کامپیوتر قابل حمل تبدیل کند.

در حالی که iOS راه بلندی برای ارائه این قابلیت دارد، گزینه ای برای اندرویدی ها با نام Maru OS موجود است؛ نسخه ای سفارشی شده از اندروید که برای استفاده به عنوان کامپیوتر رو میزی بهینه شده است. البته اتصال آن با صفحه نمایش توسط سیم صورت می گیرد.

آغاز به کار با Maru OS

درست در زمانی که همه چیز بسیار خوب به نظر می رسد، نکته ای مایوس کننده توجه ما را به خود جلب می کند؛ این ویرایش از اندروید فقط روی گوگل نکسوس ۵ کار می کند! البته در واقع جای نگرانی نیست. اگر صاحب یک نکسوس ۵ که تولید آن به سال ۲۰۱۳ برمی گردد نیستید، در بند های پایانی این مطلب خبر های خوشحال کننده ای برای شما داریم؛ پس در هر صورت همچنان با ما همراه باشید.

اما اگر صاحب این دستگاه هستید، باید ضمن تاکید بر نصب Maru OS به این نکته اشاره کنیم که خوشبختانه مراحل پیچیده ای در انتظار شما نیست. دو راه پیش روی شماست. راحت ترین راه آن است که در صورت نصب بودن کاستوم ریکاوری روی دستگاهتان، فقط با دانلود کردن فایل فشرده این سیستم عامل از این لینک ، روش نصبی که در ادامه ارائه خواهد شد را دنبال کنید. اما در غیر این صورت کافی است با مراجعه به این صفحه ، نصب کننده مخصوص سیستم عاملتان را دانلود کرده و مراحل پیش رو را طی کنید.

استفاده از کامپیوتر واسطه نصب کننده

اگر از کسانی هستی که دوست دارند همواره آخرین نسخه اندروید را بر روی نکسوس ۵ شان داشته باشند پس حتما تا به حال یک کاستوم ریکاوری روی دستگاه خود نصب کرده اید. اما اگر با این مقوله آشنایی ندارید، پیشنهاد ما استفاده از یک کامپیوتر به عنوان نصب کننده این سیستم عامل روی دستگاه تان است. همانطور که گفته شد، مسیر سختی پیش روی شما نیست و همه چیز به سادگی صورت می گیرد. بعد از اینکه با استفاده از لینک بالا، نصب کننده مخصوص سیستم عامل کامپیوترتان را دانلود کردید نوبت آن است که نکسوس ۵ را توسط کابل USB به کامپیوتر متصل کنید. هرگز فراموش نکنید که طی این روند تمامی اطلاعات دستگاه شما از جمله نرم افزار ها یا آهنگ ها حذف خواهند شد. بنابراین می توانید از اطلاعات دستگاه بکاپ تهیه کنید یا آن ها را در محل دیگری کپی نمایید.

اگر سیستم عامل کامپیوتر شما ویندوز است، به فعال کردن گزینه USB debugging در تلفن همراهتان نیاز خواهید داشت. پس از آن درایور مخصوص نکسوس ۵ را یافته و آن را نصب کنید و در نهایت کافی است تا فایل فشرده ای که دانلود کرده بودید را از حالت فشرده خارج کرده و بر روی Install کلیک کنید.

اگر کاربر لینوکس باشید، باید در فایل غیر فشرده ای که دانلود کردید یک خط فرمان (ترمینال) باز کرده و دستور زیر را اجرا کنید.

install.sh/.

برای کاربران سیستم عامل macOS نیز کافی است تا پس از خارج سازی فایل از حالت فشرده، روی فایل install راست کلیک کرده و Open را انتخاب کند.

در هر حال پس از انجام این مرحله، راهنمایی های روی صفحه نرم افزار را دنبال کنید تا در نهایت بتوانید Maru OS را روی نکسوس ۵ نصب نمایید.

نصب Maru OS توسط کاستوم ریکاوری

راحت ترین راه نصب این سیستم عامل روی نکسوس ۵ شما، استفاده از منوی کاستوم ریکاوری است؛ البته این در حالی است که قبلا این مورد را روی گوشی خود نصب کرده باشید.

فایل فشرده update.zip که حجمی کمتر از یک گیگابایت دارد را از طریق لینکی که در بخش "آغاز به کار با Maru OS" ارائه شد دانلود کنید و به حافظه گوشی تان انتقال دهید. حال با یک ریستارت به منوی ریکاوری دستگاه بروید و با کلیک بر گزینه Install و پیدا کردن فایل update.zip آن را نصب کنید و سپس عملیات وایپ Dalvik cache را انجام دهید. حالا گوشی شما در حال اجرای Maru OS است؛ سیستم عاملی بر پایه اندروید ۶ یا همان ماشمالو.

استفاده از دستگاه به عنوان کامپیوتر رو میزی

وقت استفاده از نکسوس ۵ بعنوان کامپیوتر است، اما چگونه؟ پیش نیاز های شما در این راه عبارت اند از کابل HDMI و کیبورد و ماوس بلوتوث و البته یک صفحه نمایش. حال به تنظیمات اندروید رفته، در بخش دسکتاپ بر روی Dashboard کلیک کرده و تیک آن را روشن کنید. تبریک؛ نکسوس ۵ شما آماده استفاده به عنوان یک کامپیوتر رو میزی است!

muo-android-maruos-dashboard

با انجام تمام این امور، در نهایت شاهد توزیع معروفی از سیستم عامل لینوکس با نام دبیان و با رابط کاربری تحت عنوان Xfce بر روی صفحه مانیتور یا تلویزیون تان خواهید بود.

در حال حاضر Maru OS فقط برای نکسوس ۵ عرضه شده است و همچنان در حال توسعه است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این سیستم عامل می توانید به سایت این مجموعه به نشانی maruos.com یا گروه گوگل پلاس مرتبط با آن مراجعه کنید.

در صورت نداشتن نکسوس ۵ چه باید بکنیم؟

دوست دارید تجربه دسکتاپی Maru OS را تجربه کنید اما صاحب یک دستگاه نکسوس ۵ نیستید. حال چه باید کرد؟! آیا یک راست باید سراغ کروم کست ها رفت یا هنوز راهی برای استفاده از دستگاه اندرویدی مان به عنوان یک دستگاه رومیزی وجود دارد؟

خوشبختانه این روز ها گروهی از نرم افزار هایی که کار نسبتا مشابهی برای شما انجام می دهند بر روی پلی استور گوگل وجود دارند، بدون اینکه نصب آنها نیازمند دانش تخصصی یا عمل خاصی باشد.

در ادامه به معرفی چند عدد از نرم افزار های مذکور خواهیم پرداخت.

Leena Desktop UI

leena

به محض نصب این نرم افزار و اتصال بی سیم یا با سیم (HDMI) صفحه دستگاه اندرویدی تان به یک تلویزیون قادر خواهید بود تجربه خود را در این زمینه آغاز کنید. اگر ضمن این کار، اتصال کیبورد و ماوس بلوتوث را از یاد نبرید احتمالا فراموش خواهید کرد که در حال کار با دستگاه اندرویدی تان هستید.

Andromium OS (Beta)

andromium04

همانطور که پیداست، این نرم افزار هنوز در مرحله بتا یا آزمایشی قرار دارد اما با این حال توصیه می کنیم تجربه کار با آن را از دست ندهید. همانند قبل، کابل HDMI و کیبورد و ماوس بلوتوث و البته یک صفحه نمایش، یاری گر شما خواهند بود تا فراموش کنید در حال کار با موبایل خود هستید!

آیا یک پیشنهاد رسمی در راه است؟

صراحتا باید گفت در حال حاضر توانایی ارائه پاسخ روشنی به این سوال وجود ندارد. تنها گزینه رسمی که روی میز وجود دارد کروم کست ها هستند. دستگاه های کوچکی همچون حافظه های فلش که سیستم عامل کروم گوگل را در خود دارند و تنها به یک صفحه نمایش احتیاج دارند تا سیستم عامل را اجرا کنند. با این حساب تنها می توان امیدوار بود تا چیزی شبیه آنچه در Maru OS شاهد آن هستیم را در نسخه های بعدی سیستم عامل اندروید به صورت رسمی ببینیم.

نظر شما چیست؟ آیا تا به حال از Leena ،Maru OS یا Andromium OS استفاده کرده اید؟ یا حتی تجربه استفاده از چنین قابلیت هایی در ویندوز موبایل ۱۰ و اوبونتو تاچ داشته اید؟ آیا این قابلیت ها به حدی کاربردی هستند تا شما را از کار با کامپیوتر رومیزی تان منصرف سازند؟ تجربیات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

ارسال نظر