چگونگی تشخیص ‌LCD یا AMOLED بودن صفحه‌نمایش گوشی

با گسترش استفاده تلفن همراه، تکنولوژی‌های مربوط به این ابزار ساخت دست بشر نیز گسترش یافته است. یکی از این تکنولوژی‌ها، تکنولوژی مربوط به تولید صفحات نمایش تلفن همراه است. انواع مختلف صفحات نمایش وجود دارد که از آن جمله می‌توان به صفحه‌نمایش از نوع LCD و یا از نوع AMOLED اشاره کرد.

چگونگی تشخیص ‌LCD یا AMOLED بودن صفحه‌نمایش گوشی

کلیک_ معمولاً امروزه گوشی‌های تلفن همراه مجهز به یکی از انواع صفحات نمایش یا از نوع LCD و یا از نوعAMOLED هستند. البته صفحات نمایش AMOLED نسبت به نوع LCD جدیدتر هستند و تقریباً اکثر گوشی‌های تلفن همراه که اخیراً تولید شده‌اند، دارای صفحات نمایش از نوع AMOLED هستند. اما هنوز گوشی‌های تلفن همراهی هم وجود دارند که در ساخت آن‌ها از صفحه‌نمایش LCD استفاده شده است. دلیل استفاده از این نوع صفحات در تلفن‌های همراه و حتی تلویزیون‌ها و مانیتورها اولاً به دلیلی قیمت ارزان این نوع صفحات و از طرفی ماندگاری بالای آن‌ها بوده است

اما امروزه صفحات نمایش AMOLED به دلیل ارزان‌تر بودن و از طرفی کارایی بالا و بهتر نسبت به صفحات نمایش LCD کم‌کم جایگزین این نوع صفحات نمایش شده‌اند. مقبولیت صفحات نمایش از نوع AMOLED بیشتر به این دلیلی است که هر پیکسل نور خود را منعکس می‌کند و به همین دلیل نیازی به وجود نور پس‌زمینه وجود ندارد. بنابراین در مقایسه با صفحات نمایش LCD صفحات نمایش AMOLED انرژی کمتری مصرف می‌کنند و به همین دلیل استفاده از آن‌ها مقرون به صرفه‌تر است. علاوه بر این تضاد رنگی ایجاد شده در این نوع صفحه‌نمایش بیشتر است و رنگ‌های تیره مثل سیاه عمیق‌تر هستند. اما این نوع صفحات نمایش در مقابل این همه مزیت معایبی هم دارند. یکی از این معایب امکان سوختن پیکسل‌ها در آن‌ها نسبت به صفحات LCD بیشتر است.

شرکت‌های سازنده تلفن همراه معمولاً در زمان تبلیغ روی گوشی‌های خود هیچ اشاره‌ای به نوع صفحه‌نمایش یعنی LCD یا AMOLED بودن آن ندارند. البته اخیراً اخباری مبنی بر استفاده اپل از صفحات نمایش AMOLED در ساخت گوشی‌های نسل بعدی اپل وجود دارد که هنوز نمی‌توان در مورد رد یا تائید آن چیزی گفت. اما اگر کاربری بخواهد بفهمد از چه نوع صفحه‌نمایشی در ساخت تلفن همراه او استفاده شده است، می‌تواند روش‌های زیر را انجام دهد تا از نوع صفحه‌نمایش تلفن همراه خود باخبر شود.

اولین روش برای تشخیص نوع صفحه‌نمایش خیلی ساده و آسان است. همان‌طور که در بالا اشاره شد، در صفحات نمایش AMOLED هر پیکسل نور خود را منعکس می‌کند و بنابراین قسمت‌های تیره یا سیاه صفحه‌نمایش در واقع همان پیکسل‌هایی هستند که روشن نیستند. بنابراین قسمت‌های سیاه رنگ تصاویر در صفحات نمایش AMOLED در واقع از پیکسل‌هایی تشکیل شده‌اند که هیچ نوری ندارند.

برای اینکه کاربر متوجه شود آیا پیکسل‌های مربوط به قسمت‌های تیره تصویر در صفحه‌نمایش واقعاً هیچ نوری ندارند، می‌تواند از تصویر آزمون میزان نور پیکسل‌های مربوط به رنگ سیاه در تصویر استفاده کند. وقتی تصویر مربوط به شناسایی نوع صفحه‌نمایش از لینک زیر در دستگاه دانلود و ذخیره شد، باید به صورت تمام صفحه باز شود.

http://www.mediafire.com/view/lbcvy2ys81ndr9l/AMOLEDtest.png

معمولاً تصاویر برای باز شدن به صورت تمام صفحه در تلفن همراه یا تبلت نیاز به اپلیکیشن خاصی ندارند اما در صورت نیاز به چنین اپلیکیشن می‌توان نوع مناسب آن را دانلود و سپس با استفاده از این اپلیکیشن نمایش تصاویر به صورت تمام صفحه، تصویر را باز کرد.

find-out-whether-your-phone-has-lcd-amoled-display-why-matters.w1456

وقتی تصویر باز شد روشنایی گوشی باید روی بالاترین حالت و وضعیت قرار داده شود. این آزمایش باید در اتاق کاملاً تاریک انجام شود. اگر در اتاق تاریک از دستگاهی که به صورت تمام صفحه تصویر آزمایشی را نمایش می‌دهد، نوری منعکس شد یعنی صفحه‌نمایش از نوع LCD است و در غیر این صورت نوع صفحه‌نمایش AMOLED است.

find-out-whether-your-phone-has-lcd-amoled-display-why-matters.w145612

اما روش دیگری نیز وجود دارد

این روش خیلی جالب و هیجان‌انگیز و در عین حال دقیق و کاربردی است. برای شروع کاربر باید وارد صفحه زیر شده

http://www.gsmarena.com

سپس نوع و مدل تلفن همراه خود را از لیست انتخاب کند. به محض مشخص کردن مدل گوشی، کلمه کلیدی LCD یا AMOLED در قسمت توضیحات مربوط به صفحه‌نمایش برای او نمایش داده خواهد شد. خیلی ساده و راحت کاربر متوجه می‌شود که آیا صفحه‌نمایش تلفن همراه او از نوع LCD است یا از نوع AMOLED.

find-out-whether-your-phone-has-lcd-amoled-display-why-matters.w145634

ارسال نظر