چگونه از داغ شدن بیش از اندازه گوشی هوشمندمان جلوگیری کنیم؟

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در حین انجام فعالیت‌های خاصی بدنه گوشی هوشمندتان بیش از اندازه داغ شود! به واقع دلیل این داغ شدن بیش از اندازه بدنه دستگاه چیست و چگونه می‌توان از بروز این امر جلوگیری کرد؟

چگونه از داغ شدن بیش از اندازه گوشی هوشمندمان جلوگیری کنیم؟

داغ شدن بدنه گوشی‌های هوشمند بنا به دلایل متعددی رخ می‌دهد. اما روش‌هایی وجود دارند که با استفاده از آن می‌توانید به شکل مستقیم از داغ شدن بدنه دستگاه جلوگیری به عمل آورید. به منظور جلوگیری از داغ شدن بیش از اندازه بدنه گوشی باید در مرحله اول عوامل موثر بر روی تشدید این امر را بشناسید. به بیان دیگر باید در ابتدا بدانیم که چه فعالیت‌ها و اقداماتی منجر به داغ شدن بیش از حد بدنه دستگاه می‌شوند.

داغ شدن بدنه گوشی‌های هوشمند بنا به دلایل خاصی رخ می‌دهد. اگر دستگاه شما بیش از حد مجاز داغ شود به طور اتوماتیک به حال Cool Down وارد خواهد شد. به عنوان مثال تصور کنید که در حال انجام یک بازی سنگین در گوشی خود هستید، در این شرایط اگر بدنه دستگاه بیش از حد داغ شود، سیستم عامل محصول به طور اتوماتیک از محیط بازی خارج شده و از شما می‌خواهد تا زمان خنک شدن دستگاه صبر کرده و سپس مجددا بازی مد نظرتان را اجرا کنید. اگر شدت داغی دستگاه بسیار بیشتر از حد معمول و تعریف شده برای آن باشد، حتی ممکن است که گوشی شما به طور اتوماتیک خاموش شود. در ادامه این مقاله دلایل اصلی داغ شدن بدنه تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند را بررسی می‌کنیم. امیدوار هستیم که بتوانیم به شکل ساده‌ای اطلاعات مورد نیاز شما را در اختیارتان قرار دهیم.

استفاده از اتصال‌هایی نظیر وای‌فای و بلوتوث به منظور ارتباط برقرار کردن با سایر لوازم الکترونیکی

اگر دستگاه هوشمندتان را برای مدت زمانی طولانی از طریق اتصال وای‌فای یا بلوتوث به کامپیوتری دیگر یا وسیله‌ای نظیر بلوتوث اسپیکر متصل کنید، به مرور شاهد داغ شدن بدنه آن خواهید بود. بنابراین همواره سعی کنید که اتصالات این چنینی و بی‌سیم دستگاه خود را کنترل نمایید. دقت داشته باشید که اتصال مستقیم به شبکه وای‌فای و استفاده از گوشی در این شرایط به منظور وب‌گردی و این دسته از فعالیت‌ها به هیچ وجه نباید منجر به داغ شدن بیش از اندازه بدنه دستگاه شما شود. تنها اتصال به ابزارهای دیگری نظیر بلوتوث اسپیکر و ... می‌توانند منجر به وقوع این امر شوند، اما با این وجود شدت داغ شدن دستگاه در این شرایط بسیار ناچیزتر از سایر مواردی خواهد بود که در ادامه به شرح آن‌ها می‌پردازیم.

اجرای بازی‌های سنگین و پرگرافیک

اجرای بازی‌های سنگین و پرگرافیک برای مدت زمان‌های طولانی بدون تردید منجر به داغ شدن بدنه دستگاه شما می‌شود. اما چرا با اجرای این بازی‌ها بدنه دستگاه داغ می‌گردد؟ هنگامی که شما به اجرای یک بازی پرگرافیک در گوشی یا تبلت خود می‌پردازید، در واقع پردازنده گرافیکی دستگاه را تحت فشار قرار خواهید داد. حال هرچه میزان گرافیک بازی مد نظر و اجرایی شما بیشتر باشد، فرکانس کاری پردازنده گرافیکی نیز بالاتر رفته و نهایتا گرمای تولید شده توسط هسته‌های پردازشگر آن نیز به مراتب افزایش پیدا می‌کند. بنابراین اگر برای مدت زمانی طولانی به اجرای بازی‌های پرگرافیک و سنگین در تبلت یا گوشی هوشمند خود بپردازید با مشکل داغ شدن بدنه دستگاه مواجه می‌شوید.

۱

دقت داشته باشید که داغ شدن بدنه دستگاه در این شرایط تا مقدار مشخصی طبیعی است. اما چنانچه احساس کردید که بدنه دستگاه شما بیش از اندازه داغ شده، بهتر است که از اجرای بازی مد نظر صرف نظر کرده و مدت زمانی را به منظور استراحت گوشی و اصطلاحا Cool Down شدن آن در نظر بگیرید.

استفاده از قابلیت‌های قدرتمند دوربین دستگاه

استفاده از قابلیت‌های قدرتمند دوربین دستگاه نیز می‌تواند منجر به داغ شدن بیش از اندازه بدنه آن شود. به عنوان مثال تصویربرداری با وضوح ۴K منجر به داغ شدن بیش از حد بدنه گوشی شما می‌شود، چرا که به شکل فوق‌العاده شدیدی پردازنده دستگاه را تحت فشار قرار می‌دهد. عموما حتی باکیفیت‌ترین و جدیدترین گوشی‌های هوشمندی که هم اکنون به بازار عرضه شده‌اند نیز در قبال این موضوع با محدودیت مواجه هستند. به عنوان مثال با استفاده از دوربین گوشی اکسپریا زد ۵ سونی تنها قادر خواهید بود که مدت زمانی در حدود ۲۰ دقیقه را صرف ضبط ویدئویی با وضوح تصویر ۴K کنید. پس از گذر از این ۲۰ دقیقه، به دلیل گرمای زیاد تولید شده، دستگاه به طور اتوماتیک از اپلیکیشن دوربین خارج می‌شود و از شما درخواست می‌کند تا اجازه دهید دستگاه هوشمندتان خنک شود.

۲

ویروس‌ها و بدافزارها از دیگر دلایل داغ شدن بدنه گوشی هستند!

همانطور که می‌دانید، سیستم عامل اندروید می‌توان دچار آلودگی به ویروس‌ها و بدافزارها شود. برخی از این ویروس‌ها و بدافزارها می‌توانند با اعمال فعالیت‌های مخرب در پس زمینه دستگاه هوشمندتان دائما منجر به داغ شدن بیش از اندازه بدنه آن شوند. اگرچه بدافزارهای با هدف آسیب رساندن به قطعات سخت افزاری دستگاه ساخته نمی‌شوند، اما با این حال د حین فعالیت و دستیابی به اطلاعات نرم افزاری دستگاه منجر به داغ شدن بدنه آن خواهند شد. به منظور جلوگیری از آلوده شدن دستگاهتان به بدافزارهای و ویروس‌ها حتما سعی کنید که یک اپلیکیشن امنیتی و آنتی ویروس قدرتمند را بر روی گوشی هوشمندتان نصب نمایید. اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در رابطه با این موضوع هستید، می‌توانید مقاله با عنوان "آیا گوشی هوشمند شما نیاز به آنتی ویروس یا اپلیکیشن‌های امنیتی دارد؟" را مطالعه کنید.

استفاده از کیس‌ها و قاب‌های نامناسب

قاب‌ها، کیس‌ها و فلیپ کاورهایی که برای دستگاه‌های هوشمند موبایلی عرضه می‌شوند نیز می‌توانند به طور مستقیم منجر به داغ‌تر شدن بدنه دستگاه شوند. این کیس‌ها عموما از تماس مستقیم بدنه دستگاه با هوا جلوگیری به عمل آورده و بدین صورت منجر به داغ‌تر شدن آن می‌شوند. این امر به خصوص در کیف‌ها و کاورهایی که از الیاف‌های مصنوعی نظیر کرک و ... ساخته می‌شوند به شکل محسوس‌تری مشاهده شده است.

۳

برای جلوگیری از بروی این مشکل همواره سعی کنید که از کیس‌ها و کاورهای مناسبی برای دستگاه هوشمندتان استفاده کنید. فلیپ کاورهایی به طور اختصاصی برای گوشی‌های و تبلت‌ها ارائه می‌شوند عمدتا بهترین کیفیت ممکن را داشته و بهترین گزینه به منظور استفاده به شمار می‌روند. بنابراین همواره از خرید جنس‌های نامرغوب ممانعت به عمل آورید.

باتری و کابل شارژر دستگاه!

شاید متوجه شده باشید که با اتصال گوشی به شارژر بدنه آن تا حدی داغ می‌شود. داغ شدن بدنه دستگاه در حین شارژ باتری تا حد مشخصی طبیعی است. اما چنانچه شدت این امر در دستگاه شما زیاد باشد، مطمئنا مشکلی در آن وجود داشته و باید به منظور رفع آن وارد عمل شوید.

۴

اگر دستگاه هوشمندتان در حین اتصال به شارژر بیش از اندازه داغ می‌شود، ممکن است باتری آن مشکل داشته باشد. بنابراین سعی کنید که از یک باتری جدید در دستگاه خود استفاده کنید. دقت داشته باشید که عمر مفید باتری گوشی‌های هوشمند به مرور تمام می‌شود و کیفیت عملکرد آن‌ها نیز با گذشت زمان کاهش پیدا می‌کند. اگر با تعویض باتری باز هم با مشکل مواجه شدید، احتمالا شارژر شما دچار مشکل شده است. در این شرایط کابل شارژر خود را تعویض نمایید و اگر مشکل همچنان باقی ماند سعی کنید تا آداپتور شارژر را نیز تعویض کنید.

در صورتی که مشکل داغ شدن بیش از اندازه بدنه دستگاه با تعویض این قطعات از بین نرفت، حتما دستگاه خود را به یک تعمیرگاه معتبر برده و مشکل ایجاد شده را برای متخصص این امر توضیح دهید. دقت داشته باشید که داغ شدن بیش از اندازه دستگاه در حین شارژ بارها و بارها منجر به بروز حوادث جبران ناپذیری نظیر انفجار و آتش‌سوزی شده است، بنابراین توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشید.

اپلیکیشن‌های پس زمینه و اتصال بیش از حد آن‌ها به شبکه وای‌فای

اگر اپلیکیشن‌های متعددی در دستگاه شما به شبکه وای‌فای متصل بوده و در پس زمینه آن فعالیت داشته باشند، در حال مصرف منابعی همچون پردازنده، رم و ... هستند. این موضوع می‌تواند در برخی از شرایط منجر به داغی بیش از حد بدنه دستگاه هوشمندتان شود. بنابراین سعی کنید که همواره اپلیکیشن‌های اجرا شدن در پس زمینه دستگاه و همچنین آن دسته از اپلیکیشن‌هایی که اجازه دسترسی به شبکه وای‌فای دارند را به شکل دقیقی مدیریت نمایید. سعی کنید دسترسی اپلیکیشن‌های غیرضروری نظیر گوگل مپ و .... را به شبکه وای‌فای قطع نمایید.

۵

امیدوار هستیم که در این مقاله توانسته باشیم به شیوه ساده‌ و مفیدی اطلاعاتی در رابطه با دلایل داغ شدن بیش از اندازه بدنه دستگاه‌های هوشمند موبایلی و روش‌های جلوگیری از بروز این مشکل در اختیار شما عزیزان قرار داده باشیم. به نظر شما دیگر چه عواملی وجود دارند که می‌توانند منجر به داغ شدن بدنه دستگاه‌های هوشمند موبایلی نظیر تبلت و گوشی شوند؟

منبع: makeuseof

ارسال نظر