مزایا و معایب لپ تاپ های رده بالای ۲۰۱۶

در سال ۲۰۱۶ لپ تاپ های رده بالای زیادی به بازار عرضه شدند؛ اما هیچ کدام از آن ها بی نقص نبودند و در کنار مزایای خود معایبی نیز داشتند. در ادامه به معرفی چند مورد از آن ها و بررسی معایب و مزایای آن ها به صورت کاملا مختصر خواهیم پرداخت.

مزایا و معایب لپ تاپ های رده بالای ۲۰۱۶

کلیک - لپ تاپ های رده بالایی که در حال در بازار موجود هستند، دارای طراحی شیک و کارآمدی هستند و از قابلیت های بسیار زیادی برخوردار هستند. برخی از آن ها دارای بدنه ای شیک و باریکی هستند و به صفحه نمایش هایی با وضوح بالا با قابلیت نمایش تصاویر به صورت کاملا روان و با کیفیت بالا مجهز هستند. تعدادی از این لپ تاپ ها از صفحه کلید هایی با طراحی هوشمندانه برخوردار هستند که تایپ کردن را برای بسیاری از کاربران راحت تر می کند. حتی برخی از آن ها به صورتی طراحی شده اند که صفحه نمایش آن ها با زاویه ۳۶۰ درجه می چرخد و می توان از آن ها به عنوان تبلت هم استفاده کرد؛ اما از سویی دیگر دارای معایبی نیز هستند؛ به عنوان مثال اکثر لپ تاپ هایی که در سال ۲۰۱۶ تولید و عرضه شده اند، دارای پردازنده های به روزی نیستند و وبکم آن ها در قسمت های نامناسبی تعبیه شده است. همچنین اکثر آن ها از پورت های جدیدی که به تازگی معرفی شده اند، برخوردار نیستند. انتظار می رفت که سال ۲۰۱۶، سال خوبی برای لپ تاپ های رده بالا باشد، اما این چنین نشد و حتی ویژگی های جدید برخی از لپ تاپ های رده بالا، مشکلاتی را برای آن ها به وجود آورد. در ادامه با بیان مثال هایی در این زمینه، شما را بهتر متوجه این موضوع خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

مک بوک MacBook 2016 اپل که یکی از بهترین لپ تاپ های ۲۰۱۶ است، از طراحی واقعاً خوبی برخوردار است و دارای یک نوار لمسی در بالای صفحه کلید خود است. از دیگر تغییرات عمده در این لپ تاپ می توان به حذف پورت های USB نوع A، پورت های تاندربولت و همچنین پورت رم ریدر اشاره کرد. مک بوک ۱۲ اینچی اپل را نیز می توان یک MacBook Air جدید در نظر گرفت؛ اما یکی از معایب آن این است که تنها دارای یک پورت USB-C است. تردیدی نیست که در آینده به کار گیری پورت USB-C در گوشی ها و لپ تاپ ها به صورت گسترده ای افزایش پیدا می کند، اما باید به این موضوع هم توجه کرد که ما در زمان حال به سر می بریم نه آینده و در حال حاضر بیشتر وسایل موجود در بازار مجهز به این پورت نیستند و کاربران برای اتصال وسایل فاقد پورت USB-C به لپ تاپ هایی که تنها دارای این پورت هستند، باید از مبدل های مختلفی استفاده کنند که برای برخی از کاربران می تواند آزار دهنده باشد.

macbook-pro-2016-1_new

MacBook Pro 2016

مک بوک های اپل تنها لپ تاپ های خوب موجود در بازار نیستند و برخی از لپ تاپ هایی ویندوز نیز در بازار خودنمایی می کنند و نظر افراد زیادی را به خود جلب کرده اند و حتی خرید این لپ تاپ ها را بیشتر از مک بوک های اپل توصیه می کنیم. البته این لپ تاپ ها نیز همانند مک بوک های اپل در کنار مزایای خود، معایبی نیز دارند؛ به عنوان مثال لپ تاپ HP Spectre X360 یکی از لپ تاپ های خوب موجود در بازار با سیستم عامل ویندوز است و می توان از صفحه نمایش آن به عنوان تبلت نیز استفاده کرد. این لپ تاپ مجهز به پردازنده نسل هفتم اینتل است؛ اما از سویی دیگر فاقد پورت رم ریدر و پورت HDMI است. لپ تاپ New Yoga 910 لنوو نیز یکی دیگر از لپ تاپ های خوب ویندوز است که از صفحه نمایش ۴K برخوردار است که به وسیله یک لولای انعطاف پذیر که همانند بند ساعت است، به لپ تاپ متصل می شود و ساختار این لولا امکان چرخش کاملا راحت صفحه نمایش را برای آن فراهم می کند؛ اما فن تعبیه شده در این لپ تاپ همیشه کار می کند که صدای آن ممکن است باعث آزار کاربران شود و صفحه کلید نامناسب نیز یکی دیگر از معایب این لپ تاپ است. لپ تاپ Surface Book جدید مایکروسافت نیز یک لپ تاپ عالی محسوب می شود ؛ اما دارای وزن نسبتا زیادی است و قیمت آن نیز بسیار زیاد است.

phpyim9qm_new

لنوو New Yoga 910

akrales_161109_1261_a_0075-0_new

لپ تاپ Surface Book مایکروسافت

phpvjze4r_new

HP Spectre X360

xps-13-and-15-blue-mobile-essentials-en-video_new

لپ تاپ Dell XPS13

لپ تاپ Dell XPS13 (مخصوصا مدل ارتقا یافته) از نظر کارایی و طراحی فاصله بسیار کمی با بهترین لپ تاپ ۲۰۱۶ دارد؛ اما حتی همان ارتقا یافته نیز معایبی دارد. وبکم این لپ تاپ در جای نامناسبی قرار دارد و فاقد حسگر اثر انگشت و دوربین (برای تشخیص چهره) برای تشخیص هویت کاربر است.

مشکلات و معایب تنها مربوط به سخت افزار نیست و نرم افزار لپ تاپ ها نیز دارای معایبی هستند، به عنوان مثال با وجود اینکه ویندوز ۱۰ چندین بار آپدیت شده است و نسبت به نسخه های اولیه خود پیشرفت زیادی داشته است،اما عملکرد آن هنوز به اندازه کافی روان و قابل فبول نیست. از سویی دیگر بسیاری از اپلیکیشن هایی که توسط توسعه دهندگان مستقل برای این سیستم عامل عرضه شده اند، نقایص و معایبی دارند. در مورد سیستم عامل مک هم باید گفت که این سیستم عامل هم کاربر پسند است و هم یک دستیار صوتی جهت جستجو برای آن طراحی شده است؛ اما به تازگی مشکلاتی در این سیستم عامل، مانند نفوذ نرم افزارهای جاسوسی و بدافزارها به آن دیده می شود؛ که قبلا تنها در سیستم عامل ویندوز دیده می شد، وجود چنین نرم افزاری های مخربی می تواند مشکلات زیادی را برای کاربران به وجود بیاورد.

این موضوع به معنای این نیست که لپ تاپ هایی که در گذشته تولید می شدند؛ واقعا عالی و بی نقص بودند. آن ها در گذشته نیز برای انجام کارهای خاصی طراحی می شدند و انتظارات کاربران را تقریبا به خوبی برآورده می کردند. لپ تاپ های MacBook Air نازک و سبک بودند و به خوبی جوابگوی نیاز کاربران بودند. مک بوک های MacBook Pro حرفه ای تر بودند و از پورت های بیشتری برخوردار بودند. همچنین در گذشته قیمت برخی از لپ تاپ های ویندوز زیر ۵۰۰ دلار بود که عملکرد آن ها در سطح بالایی قرار نداشت؛ اما برای استفاده های روزمره مانند وب گردی و یا تماشای فیلم مناسب بودند. در گذشته لپ تاپ های ThinkPads که محصول شرکت لنوو بودند، برای کارهای تجاری مورد استفاده قرار می گرفتند و برای افرادی که یک لپ تاپ ویندوز با طراحی شیک تر و قدرت بیشتر می خواستند، لپ تاپ های اولترابوک یک انتخاب خوب محسوب می شد.

اگر به تازگی برای خرید لپ تاپ به بازار مراجعه کرده باشید، با سوال های متفاوتی از سوی فروشندگان مواجه می شوید؛ مثلا اینکه عملکرد و قابلیت های لپ تاپ مورد نظر شما در چه حدی باشد؟ آیا به پورت زیادی نیاز دارید؟ آیا می خواهید لپ تاپ مجهز به رم ریدر باشد؟ آیا از وبکم زیاد استفاده می کنید؟ آیا اپلیکیشن های سنگینی را با لپ تاپ خود اجرا می کنید و آیا وقتی از مرورگر استفاده می کنید، تعداد زیادی از سربرگ ها را به صورت همزمان با هم باز می کنید؟ آیا می خواهید لپ تاپی انتخاب کنید که قابلیت تبدیل شدن به تبلت را نیز داشته باشد یا نه؟ آیا می خواهید لپ تاپی مجهز به صفحه نمایش لمسی انتخاب کنید یا نه (برخی معتقدند صفحه نمایش لمسی باعث کثیف شدن صفحه نمایش لپ تاپ بیش از پیش می شود)؟ آیا می خواهید لپ تاپی انتخاب کنید که پردازنده آن دارای معماری Kaby Lake باشد؟ آیا چیزی در مورد معماری Kaby Lake می دانید؟ آیا تمایلی به استفاده از مبدل های مختلف ندارید و یا قبلا از مبدل های مختلفی استفاده کرده اید و حالا هم در مورد استفاده از آن ها مشکلی ندارید؟ و سوالات این چنینی دیگر.

این ها سوالاتی هستند که ممکن است هنگام خرید لپ تاپ در سال ۲۰۱۶ با آن ها مواجه شوید و شاید هم با وجود پاسخ دادن به تمام این سوالات، فروشندگان باز هم نتوانند لپ تاپی را به شما معرفی کند که بتواند تمام نیازهای شما را برطرف کرد. در پایان باید گفت که سال ۲۰۱۶ سال خوبی برای لپ تاپ های رده بالا نبود و همه آن ها در کنار مزایای خود، معایبی نیز داشتند.

ارسال نظر