تنظیمات حرفه‌ای دوربین خود را بشناسیم (بخش سوم)

شاید بسیاری از افراد قصد خرید دوربین DSLR را داشته باشند و حتی ممکن است بسیاری از افراد دوربین DSLR نیز داشته باشند ولی از ترس منوهای تنظیمات عجیب و غریب این دوربین ها به سمت آن ها نمی روند، در این مقاله به بررسی دقیق تنظیمات دوربین می پردازیم.

تنظیمات حرفه‌ای دوربین خود را بشناسیم (بخش سوم)

کلیک -اگر با ما همراه بوده باشید در روزهای گذشته در رابطه با تنظیمات اصلی دوربین و ضروریاتی که هر عکاسی باید بداند صحبت هایی کردیم، در بخش اول این مجموعه مقاله در رابطه با تکنیک هایی برای فوکوس کردن بهتر صحبت کردیم و در بخش دوم نیز صحبت هایی در رابطه با نورسنجی و روش هایی که برای نورسنجی بهتر وجود دارد اشاره کردیم. در ادامه بحث های روزهای گذشته ادامه بحث خود را با مباحث متنوع دیگری پی می گیریم.

ضرورت پنجم: عکاسی با حالت عکاسی پشت سرهم

تنظیمات حرفه‌ای دوربین خود را بشناسیم (بخش سوم)

در دوربین نیکون شما و در تمام دوربین های DSLR حالتی وجود دارد که شما می توانید با انتخاب آن حالت یک بار از سوژه مورد نظر خود عکاسی کنید و یا می توانید در چند شات پشت سرهم از سوژه مورد نظر خود عکاسی کنید.

چه چیزی ضروری است؟

در دوربین های نیکون دو حالت برای فشردن شاتر وجود دارد، در حالت اول شما دست خود را بر روی دکمه شاتر قرار می دهید و دوربین شما یک عکس می گیرد و تا زمانی که دوباره دست خود را روی دکمه شاتر قرار نداده اید دوربین برای شما عکسی نمی گیرد. این حالت برای عکاسی از یک سوژه و گرفتن یک عکس بسیار مناسب است ولی زمانی که سوژه شما در حال حرکت است و به سرعت حرکت می کند ممکن است شما در عکاسی از سوژه دچار خطا شوید پس در این شرایط بهتر است از حالت عکاسی پشت سر هم استفاده کنید. در این حالت شما وقتی دکمه شاتر را فشار می دهید تا زمانی که دست خود را از روی شاتر برنداشته باشید دوربین برای شما عکس تهیه می کند.

چه چیزی مهم است؟

زمانی می توانیم از این حالت برای عکاسی استفاده کنیم که سوژه ما حرکتی با سرعت بسیار بالا دارد و ما نمی توانیم با یک شات عکس مطمئن شویم که عکس ایدئال را گرفته ایم، پس در این شرایط جایز است که از این حالت استفاده کنیم و بتوانیم عکس خوبی از سوژه مورد نظر خود بگیریم.

هنگامی که با حالت عکاسی پشت سرهم عکاسی می کنید مواظب فضای باقی مانده از کارت حافظه خود نیز باشید و به این نکته توجه داشته باشید که کارت حافظه شما پر نشده باشد.

چگونه از آن استفاده کنیم؟

در این حالت تا زمانی که دست خود را بر روی دکمه شاتر قرار داده اید دوربین برای شما عکس می گیرد ولی باید به این نکته نیز توجه داشته باشید نیازی نیست از یک صحنه ۲۰ عکس پشت سرهم تهیه کنید، تنها ۳ تا ۵ عکس برای عکاسی پشت سرهم کافی است.

نرخ فریم شما برای عکاسی پشت سرهم مهم است، معمولاً در دوربین های حرفه ای DSLR نیکون کاربران با نرخ فریم یا همان تعداد فریم ها در ثانیه مشکلی پیدا نمی کنند ولی کاربران باید به این نکته در دوربین خود توجه داشته باشند.

یکی از لنز های خوب برای عکاسی با این حالت، لنز های ماکرو است، لنز های ماکرو برای عکاسی از طبیعت و حیات وحش و حیواناتی که با سرعت بالا حرکت می کنند بسیار خوب است و بهتر است از LCD دوربین عکاسی کنید و از LCD سوژه خود را مشاهده کنید، در صورت تسلط استفاده از منظره یاب بلامانع است.

ضرورت ششم: لرزش گیر

تنظیمات حرفه‌ای دوربین خود را بشناسیم (بخش سوم)

یکی از راه های عکاسی بسیار خوب و بسیار واضح فوکوس بسیار خوب است ولی در برخی شرایط نیز تنها فوکوس کردن نیست که باعث به وجود آمدن عکسی واضح می شود بلکه شما با استفاده از لرزش گیر دوربین و لنز نیز می توانید لرزش دست خود را کاهش دهید و عکس واضحی داشته باشید.

چه چیزی ضروری است؟

لرزش دست موضوعی است که ممکن است برای هر عکاسی رخ دهد و هر عکاسی در حین عکاسی ممکن است با لرزش دست مواجه شود. در بسیاری از شرایط عکاس بر روی لرزش دست خود بسیار تسلط دارد ولی سرعت شاتر بسیار پایین باعث می شود که خواه‌ناخواه در عکس لرزشی دیده شود.

در لنز هایی که فاصله کانونی طولانی تری دارند این لرزش بسیار بیشتر دیده می شود و هم چنین کنترل لرزش نیز سخت تر است، در حین زوم کردن بر روی سوژه نیز امکان افزایش لرزش ها وجود دارد.

در لنز های نیکون با گزینه ای مواجه می شویم که به عنوان لرزش گیر یا Vibration Reduction (VR) شناخته می شود که این دکمه همان لرزش گیر است. در بسیاری از لنز ها نیز لرزش گیر ها وجود دارند و نکته ای که وجود دارد این است که در برندهای متفاوت این نام متفاوت بیان می شود.

چه چیزی مهم است؟

نکات بسیار زیادی در کاهش لرزش عکس وجود دارد، وجود لرزش گیر ها در لنز ها و بر روی دوربین ها نکته بسیار خوبی است ولی اگر در شرایطی مجبور باشید که با سرعت شاتر بسیار پایین عکاسی کنید بهتر است از تک پایه ها و یا سه پایه ها استفاده کنید.

چگونه از آن استفاده کنیم؟

برای فعال کردن لرزش گیر دکمه ای بر روی لنز شما قرار دارد که با علامت اختصاری VR نشان داده شده است و شما با فعال کردن آن می توانید از لرزش گیر دوربین خود استفاده کنید.

در دوربین فول فریم نیکون مثل D750 استفاده از سرعت شاتر ۱ ثانیه با لنز ۲۰۰ میلی متری پیشنهاد بسیار خوبی است و کاربر و عکاس با تمرین و تکرار و استفاده از لرزش گیر لنز می تواند به خوبی عکس واضح بسیار خوبی تهیه کند.

معمولاً در عکاسی در شرایطی که مجبور هستید که از سرعت شاتر هایی با مدت زمان بسیار طولانی مانند ۳۰ ثانیه استفاده کنید بهتر است استفاده از سه پایه را حتماً لحاظ کنید. لرزش گیر ها در همه شرایط نتایج ۱۰۰ درصدی را به ما نمی‌دهند و در هر شرایطی که فکر کردید ممکن است لازم باشد از سرعت شاتر بسیار پایین استفاده کنید، حتماً سه پایه و یا تک پایه خود را همراه داشته باشید.

ارسال نظر