تنظیمات حرفه ای دوربین خود را بهتر بشناسیم (بخش دوم)

شاید بسیاری از افراد قصد خرید دوربین DSLR را داشته باشند و حتی ممکن است بسیاری از افراد دوربین DSLR نیز داشته باشند ولی از ترس منوها و تنظیمات عجیب و غریب این دوربین ها به سمت آن ها نمی روند، در این مقاله به بررسی دقیق تنظیمات دوربین می پردازیم.

تنظیمات حرفه ای دوربین خود را بهتر بشناسیم (بخش دوم)

کلیک -در بخش قبلی این مقاله به بررسی تنظیمات فوکوس دوربین و انواع فوکوس ها پرداختیم، امروز به سراغ مبحث دیگری از دوربین های حرفه ای می رویم که بسیاری از عکاسان در این زمینه دارای مشکلاتی هستند که در اینجا به بررسی مسائل اصلی نور پردازی و نورسنجی می پردازیم.

ضرورت سوم: نور و نورسنجی

تنظیمات حرفه ای دوربین خود را بشناسیم (بخش دوم)

می خواهید از محیطی عکاسی کنید ولی نمی دانید در چه شرایطی باید از نورسنجی حالت دستی انتخاب استفاده کنید و در چه شرایطی از نورسنج اتوماتیک. دانستن فرق این دو مورد زمانی است که در شرایطی نور بسیار خاص است و شما باید از نورسنجی دستی استفاده کنید چون حالت اتوماتیک دوربین در بسیاری از شرایط توانایی نورسنجی مناسب و ایدئال ما را ندارد.

چه چیزی ضروری است؟

نورسنجی بخش مهم عکاسی است و در دوربین های DSLR حالت هایی برای عکاسی وجود دارد که به عکاس امکان می دهد در هر شرایطی از نورسنجی مناسب استفاده کند، از حالت های دوربین می توان به حالت اولویت شاتر، اولویت دیافراگم اشاره کرد. حالت های مختلف دوربین به این دلیل ایجاد شده اند که کاربر و عکاس بتواند در شرایط نوری خاص، مثل شرایط بسیار تاریک، یا شرایط بسیار نورانی از این تنظیمات استفاده کند و بهترین عکس را بگیرد.

چه چیزی مهم است؟

استفاده از محورهای سه بعدی نورسنجی دوربین های نیکون به شما کمک می کند تا در هر شرایط نوری بتوانید از شی‌ء مورد نظر خود عکاسی کنید. باید به این نکته دقت کنید که در نورسنجی در واقع حرف اول در عکاسی را می زند، در عکاسی با حالت دستی شما باید همه تنظیمات را به صورت دستی به دوربین وارد کنید و باید تشخیص دهید که هر صحنه ای به چه مقدار نورسنجی احتیاج دارد ولی به این نکته نیز باید توجه داشته باشید که حالت های عکاسی با اولویت دیافراگم و یا اولویت سرعت شاتر نیز در عکاسی بسیار مفید هستند و در این حالت ها شما دیگر نیازی نیست به همه تنظیمات کاری داشته باشید، ایزو به صورت ثابت است و براساس انتخاب شما با دیافراگم و یا سرعت شاتر بازی می کنید.

چگونه نورسنجی کنیم؟

در دوربین های نیکون برای تنظیمات نورسنجی کافی است تا دکمه های -/+ را در دوربین بفشارید، این دکمه ها بر روی بدنه دوربین قرار دارند. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که تنظیمات دوربین به این موضوع بستگی دارد که شما از کدام حالت نورسنجی استفاده می کنید. هنگامی که از حالت اولویت دیافراگم استفاده می کنید، دیافراگم از مقدار ثابتی برخوردار است اما سرعت شاتر در شرایط مختلف بالا و پایین می شود، دقیقاً برعکس این شرایط در حالت اولویت شاتر دیده می شود، در این مورد سرعت شاتر در شرایط مختلف تغییری نمی کند و این دیافراگم است که در شرایط نوری متفاوت دارای تغییراتی است، تنها نکته ای شما به عنوان عکاس باید به آن توجه کنید این است که در شرایط نوری خاص از نورسنجی درست و حالت های نوری درست استفاده کنید.

چیزی که باید از آن صرف نظر کنید

شما باید از حالت عکاسی و نورسنجی اتوماتیک صرف نظر کنید، اگر می خواهید به یک عکاس بسیار خوب تبدیل شوید هیچ گاه به سراغ عکاسی با حالت اتوماتیک نروید، این حالت برای هر عکاس تازه کاری سم است و کسی که با این حالت عکاسی می کند بی شک در ارائه توانایی های خود ترسی دارد و یا آن‌که در دوربین و تنظیمات آن تسلط کامل ندارد.

یکی از حقه ها یا بهتر است بگوییم روش های عکاسی درست با نورسنجی درست این است که شما از یک سوژه با نورسنجی های متفاوت عکاسی کنید، در یک سری از عکس هایی که از سوژه مورد نظر خود می گیرید از نورسنجی های متفاوت استفاده کنید تا بتوانید در صورت لزوم از فایل RAW عکس خود استفاده کنید و فایل خود را ویرایش کنید. عکاسی یک پله بالاتر از چیزی که نورسنج دوربین نشان می دهد و عکاسی یک پله پایین تر از این نورسنجی می تواند نتیجه بسیار خوبی برای شما به بار بیاورد.

ضرورت ۴: هیستوگرام

تنظیمات حرفه ای دوربین خود را بشناسیم (بخش دوم)

قضاوت نورسنجی عکس از روی ظاهر عکس کار بسیار سختی است و تشخیص درست بودن نورسنجی نیز از روی عکس کار بسیار دشوار تری است، یکی از حالت هایی که به شما کمک می کند تا نورسنجی بسیار بهتری داشته باشید استفاده از هیستوگرام بر روی صفحه عکاسی است، در دوربین های DSLR شما حالتی وجود دارد که در هنگام عکاسی در هنگام نمایش عکس شما نمودار هیستوگرام عکس را نیز به ما نشان می دهد.

چه چیزی ضروری است؟

در واقع نمودار هیستوگرام به شما نمایش می دهد که در عکسی که شما گرفته اید تن های رنگی به چه صورت در تصویر پراکنده شده اند و در چه نقاطی از عکس نورسنجی درست نبوده است و نور خوبی به صحنه وارد نشده است و باید در این زمینه تجدید نظر شود. در واقع در نمودار هیستوگرام اطلاعات دقیق تری از نورسنجی در اختیار کاربر قرار می گیرد.

چه چیزی مهم است؟

در واقع استفاده از نمودار هیستوگرام به شما کمک می کند تا بدانید در کجای عکس شما ایراد هایی وجود دارد تا آن را برطرف کنید و بتوانید عکسی بگیرید که از وضوح بسیار بالایی برخوردار باشد. در واقع نمودار هیستوگرام به شما کمک می کند تا در عکس خود تمام تن های رنگی و تمام جزئیات سیاه و سفید عکس را به خوبی در بیاورید.

توضیحی که در رابطه با نمودار هیستوگرام وجود دارد این است که اگر در این نمودار خطوط نشانگر به سمت راست تصویر بروند یعنی عکس شما دارای نورهای زیادی است و بخش هایی از تصویر دارای نور بسیار زیادی هستند و اگر این خطوط نشانگر به سمت چپ بروند به این معنی است که نور کمی به عکس رسیده است و سایه های زیادی در عکس وجود دارد، نمودار هیستوگرام خوب نموداری است که در وسط نمودار خطوط نشانگر به صورت متعادل قرار داشته باشند.

چگونه از نمودار هیستوگرام استفاده کنیم؟

هنگامی که در حال مرور عکس های خود در دوربین هستید می توانید در کنار عکس ها نمودار هیستوگرام را نیز مشاهده کنید، برای استفاده از نمودار هیستوگرام در دوربین نیکون دکمه Play را بفشارید و سپس با استفاده از دکمه های چپ و راست و یا اگر دوربین شما از نوع غلتکی است با استفاده از آن و چرخاندن آن به سمت چپ و راست حالت های مختلف صفحه نمایش را رد کنید تا به حالت هیستوگرام برسید.

استفاده از هیستوگرام به شما کمک می کند تا در هنگام مرور عکس های به ایراد های عکس خود پی ببرید و در همان جا عکس خود را دوباره بگیرید. پس در نتیجه به این موضوع می رسیم که اگر نمودار هیستوگرام شما در وسط باشد و به سمت چپ و راست تمایل نداشته باشد عکس شما عکس خوبی است.

هیستوگرام RGB

در دوربین شماعلاوه بر هیستوگرام معمولی هیستوگرامی نیز وجود دارد که بر اساس رنگ های RGB یعنی سبز و قرمز و آبی تقسیم بندی شده است. در واقع این هیستوگرام به شما نمی تواند کمک شایانی کند و بهتر است برای عکاسی از هیستوگرام معمولی استفاده کنید.

استفاده درست از نمودار هیستوگرام به شما کمک می کند تا بتوانید عکس هایی با جزئیات بهتر و نورسنجی بهتر بگیرید و دیگر نگران نورسنجی عکس خود نباشید.

ارسال نظر