راهنمای خرید پاور بانک و هر آنچه باید در رابطه با پاور بانک ها بدانید

رسانه کلیک - پاوربانک ها تبدیل به یک وسیله ضروری شده اند. در این مطلب تمام اطلاعات مربوط به پاوربانک شامل نحوه استفاده از پاور بانک ، راهنمای خرید پاور بانک و بهترین پاور بانک 2018 2019 برای شما آماده شده است.

راهنمای خرید پاور بانک و هر آنچه باید در رابطه با پاور بانک ها بدانید

تا به حال شده از کم شدن شارژ دستگاه هوشمند خود وحشت کنید؟ همه ما به نوعی به فناوری ها و وسایل هوشمند وابسته شده ایم؛ چراکه استفاده از آن ها علاوه بر تسهیل زندگی روزمره، بسیار خوشایند و لذت بخش است. با این که این دستگاه ها طی سال های اخیر بهره وری بیشتری پیدا کرده اند، اما با این حال هنوز باید آن ها را یک یا چند مرتبه در روز شارژ کرد.

همانطور که می دانید، گوشی های هوشمند مدرن به ندرت قادر به نگهداری شارژ تا ۲۴ ساعت هستند، حتی هنگامی که به صورت معمولی از آن ها استفاده شود. بنابراین ما مجبور هستیم تا در خانه، محل کار و حتی محیط بیرون گوشی خود را به شارژر وصل کنیم تا از تمام شدن باتری و خاموش شدن دستگاه جلوگیری کنیم. اما اگر امکان دسترسی به پریز برق یا هر منبع انرژی دیگری وجود نداشته باشد، آنگاه چه باید کرد؟ اینجاست که اهمیت وسایل جانبی از جمله پاوربانک ها به خوبی احساس می شود.

پاور بانک

یک پاوربانک خوب می تواند در شرایط حیاتی و مهم به کمک شما آمده و شما را از دردسر نجات دهد. اما جالب است بدانید اغلب افرادی که از این وسیله بسیار پرکاربرد استفاده می کنند، هیچ ایده ای درباره مشخصات و نحوه عملکرد این دستگاه ندارند. به همین خاطر قصد داریم تا در این مطلب شما را با خصوصیات پاور بانک ها بیشتر آشنا کرده و مواردی که باید پیش از خرید پاور بانک مورد توجه قرار گیرند را با یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم. در نهایت راهنمای خرید پاور بانک و بهترین پاور بانک ها را معرفی می کنیم.

پاور بانک چیست و چگونه کار می کند؟

پاور بانک در واقع باتری قابل حملی است که با استفاده از اجزای ترکیب کننده جریان برق، انرژی الکتریکی را در خود ذخیره کرده و در مواقع لازم آن را به دستگاه های دیگر می دهد. عمل شارژ معمولا به واسطه کابل و درگاه USB صورت می گیرد. انرژی ذخیره شده را می توان به همین طریق، به گوشی های هوشمند، تبلت، بلندگوهای قابل حمل، سیستم های GPS، برخی لپ تاپ ها و اساسا هر دستگاه دیگری که دارای پورت USB است، منتقل کرد.

برای ساده تر شدن مطلب یک بانک واقعی را در نظر بگیرید. شما ابتدا سرمایه خود را درون بانک پس انداز می کنید و هر گاه به پول نیاز داشتید، کل مبلغ و یا بخشی از آن را بیرون می کشید. این دقیقا اتفاقی است که برای پاور بانک ها می افتد. با نگاه کردن به تصویر زیر می توانید به درک عمیق تری از عملکرد این دستگاه برسید.

پاور بانک چیست و چگونه کار می کند؟

انواع مختلف پاوربانک

مسلما یکی از نخستین مواردی که هنگام خرید نظر شما را به خود جلب خواهد کرد، نوع و اندازه پاوربانک است. اما دسته بندی های دیگری نیز برای پاور بانک وجود دارد که باید در حین خرید به آن ها توجه کرد.

پاوربانک استاندارد: پاور بانک معمولی و قابل حمل که در اغلب مغازه ها و فروشگاه های آنلاین یافت می شود و با استفاده از همان کابل USB ساده کار می کند.

پاوربانک خورشیدی: همانطور که از نام آن می توان حدس زد، این دسته از پاور بانک ها مجهز به پنل های فوتو ولتاییک بوده و به وسیله نور خورشید شارژ می شوند. فرایند شارژ در این وسیله بسیار آهسته صورت می گیرد، اما در مواقعی که کلا به منبع برق دسترسی ندارید می توانید روی آن ها حساب کنید. هرچند که این دستگاه ها قابلیت شارژ شدن با کابل USB را نیز دارند.

اجزای پاور بانک

پاور بانک ها در حالت کلی دارای یک باتری چند هزار میلی آمپر ساعتی، مدارهای کنترلی، کلید پاور، چراغ LED، پوشش محافظ، پورت مینی سوکت USB و یک یا چند پورت USB هستند. البته در برخی مدل های گرانتر، درگاه لایتنینگ نیز به چشم می خورد. دقت کنید که استفاده همزمان از پورت های اضافی می توانند جریان خروجی دستگاه را تغییر دهند. در بخش های بعدی به طور مفصل راجع به این موضوع بحث خواهیم کرد.

اجزای پاور بانک

طول عمر پاور بانک

معمولا برای تعیین طول عمر شارژ همراه باید دو عامل زیر را در نظر گرفت:

تعداد دفعات شارژ و تخلیه شارژ: تمام باتری های قابل شارژ پس از مدتی کارایی اولیه خود را از دست می دهند. در واقع طول عمر هر باتری به وسیله تعداد دفعات شارژ و تخلیه شارژ، تا قبل از افت کارایی تعیین می شود. جالب است بدانید که برخی از پاور بانک های ارزان قیمت پس از تنها 500 مرتبه شارژ شدن، اثربخشی خود را به کلی از دست می دهند.

تخلیه شارژ در صورت عدم استفاده: کلیه باتری هایی که ما با آن ها سر و کار داریم حتی در حالت بلااستفاده نیز اندکی از شارژ را تخلیه می کنند. درباره باتری های قابل شارژ نیز باید گفت که بخشی از انرژی خود به خود صرف مدارهای کنترلی می شود. بنابراین تنها مدت زمان محدودی برای انتقال شارژ به دستگاه های دیگر باقی می ماند. یک پاور بانک خوب می تواند انرژی ذخیره شده را به مدت 6 ماه درون خود نگه دارد. حال آنکه دستگاه های بی کیفیت حداکثر تا یک ماه قادر به انجام این کار هستند.

باتری مورد استفاده در پاور بانک ها

باتری مورد استفاده در پاور بانک ها

کلیه پاوربانک ها به باتری های لیتیومی قابل شارژ مجهز شده اند. در این میان باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری از محبوبیت بیشتری برخوردارند. تفاوت بین این دو فناوری را در ادامه با یکدیگر بررسی می کنیم.

باتری های لیتیوم یونی: این نوع باتری ها چگالی انرژی بیشتری نسبت به باتری های لیتیوم پلیمری دارند؛ یعنی قادر هستند تا شارژ بیشتری را در یک حجم معین ذخیره کنند. هزینه ساخت و تولید آن ها نیز به نسبت معقولانه است. اما بزرگترین مشکلی که درباره باتری های لیتیوم یونی وجود دارد، زوال تدریجی آن ها به مرور زمان است.

باتری های لیتیوم پلیمری: این نوع باتری ها مشکلات کمتری را در حین زوال ایجاد می کنند و به همین خاطر گزینه های بهتری هستند. اما هزینه ساخت آن ها نسبتا زیاد است و با هر بودجه ای همخوانی ندارد.

توجه داشته باشید که هر دو این باتری ها برای پاور بانک مناسب هستند. تنها مسئله موجود برقراری تعادل بین عملکرد و هزینه ساخت است.

نحوه استفاده و شرایط نگهداری از پاور بانک | افزایش طول عمر پاوربانک

در این بخش به بررسی نکاتی می پردازیم که باعث افزایش طول عمر پاوربانک شده و حداکثر کارایی را برای شما به ارمغان می آورند.

پاور بانک را در دمای اتاق نگهداری کنید: باتری های قابل شارژ لیتیومی در صورتی حداکثر کارایی را از خود نشان می دهند که در دمای اتاق باشند. قرار دادن آن ها در شرایط سرما و گرمای شدید نتیجه مطلوبی را به همراه نخواهد داشت.

پیش از اولین استفاده، دستگاه را شارژ کنید: شرکت های سازنده همواره به مشتریان خود توصیه می کنند تا پیش از نخستین استفاده از دستگاه، آن را کاملا شارژ کنند. مدارات داخلی بار اضافی را کاهش خواهند داد.

باتری پاور بانک را کامل نگه دارید: ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما بهتر است برای راحتی کار خود، پس از هر بار استفاده دستگاه را شارژ کرده و همواره آن را در حالت آماده به کار نگه دارید.

نحوه استفاده و شرایط نگهداری از پاور بانک

در صورت عدم استفاده طولانی مدت، دستگاه را شارژ کنید: باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری نباید در طولانی مدت به حال خود گذاشته شوند. بنابراین حتی اگر قصد استفاده از پاور بانک را ندارید، بهتر است هر چند روز یکبار آن را شارژ کنید.

دستگاه را دور از رطوبت نگه دارید: اغلب وسایل الکترونیکی را باید در شرایط خشکی کامل نگهداری کرد. پاور بانک ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. با توجه به اینکه دستگاه در اکثر مواقع شارژ است، نفوذ آب و رطوبت به آن می تواند خسارت بسیار جدی را وارد کند.

پاور بانک را همراه با اشیای فلزی داخل جیب یا کیف خود نگذارید: قرار دادن دستگاه در کنار اشیای فلزی می تواند موجب فرایند اتصال کوتاه شود. البته با فشردن کلید پاور و خاموش کردن شارژ همراه می توان جلوی این فرایند را گرفت؛ با این حال همیشه احتیاط شرط عقل است.

از ضربه زدن به دستگاه خودداری کنید: پاور بانک نیز مانند هر وسیله الکترونیکی دیگری، از بوردهای مداری و باتری های شیمیایی تشکیل شده است. افتادن دستگاه به زمین و همینطور وارد شدن ضربه سنگین به آن می تواند موجب خرابی محفظه و آسیب رسیدن به قطعات شود.

نکاتی که باید پیش از خرید پاور بانک به آن توجه کنید

خرید یک پاور بانک مناسب چالش بزرگی برای افراد به شمار می آید. در این قسمت به بررسی نکاتی می پردازیم که می توانند شما را هنگام خرید این وسیله جانبی مهم یاری کنند.

ظرفیت پاور بانک: چند مرتبه می توان بدون شارژ مجدد پاور بانک، انرژی دستگاه هوشمند را تامین کرد؟ جواب این پرسش در میزان ظرفیت پاور بانک نهفته که معمولا آن را با واحد میلی آمپر ساعت نشان می دهند. ظرفیت هر پاور بانک در واقع توانایی آن در ذخیره سازی انرژی الکتریکی را معلوم می کند. نکته مهم دیگر نوع دستگاه هوشمندی است که مورد تغذیه قرار می گیرد. اگر قصد شارژ یک گوشی ساده را دارید، یک پاور بانک 6000 میلی آمپر ساعتی نیز می تواند مشکل شما را برطرف کند. اما برای گجت های بزرگتر مانند لپ تاپ، به پاور بانک های 30000 میلی آمپر ساعتی نیاز خواهید داشت.

آمپر پاور بانک: علاوه بر ظرفیت پاور بانک، میزان آمپر نیز می تواند نقش بسزایی در تصمیم گیری شما داشته باشد. عدد آمپر در حقیقت جریان خروجی هر پورت است که در حالت عادی بین 1 تا 3.5 قرار دارد. این عدد معلوم می کند که پاور بانک با چه سرعتی دستگاه شما را شارژ خواهد کرد.

در بخش های قبل به این موضوع اشاره کردیم که استفاده همزمان از پورت های اضافی می توانند جریان خروجی پاور بانک را تغییر دهند. به عنوان مثال اگر همزمان از دو درگاه 2 آمپری استفاده کنید، جریان خروجی تا 1.5 آمپر کاهش پیدا می کند. این موضوع در نهایت منجر به خرابی باتری دستگاه هوشمند می شود.

نکاتی که باید پیش از خرید پاوربانک به آن توجه کنید

ورودی و خروجی متناسب: خوشبختانه اکثر پاور بانک هایی که اکنون در بازار وجود دارند به لحاظ ورودی و خروجی کاملا مناسب هستند. اما با این حال پیش از خرید، به این نکته دقت کنید که آیا خروجی پاور بانک با ورودی دستگاه هوشمند شما همخوانی دارد یا خیر.

قیمت و کیفیت: اگر به دنبال یک پاور بانک مناسب می گردید، پیشنهاد ما به شما این است که همه جوانب را به خوبی بررسی کرده و با توجه به اولویت ها و نیازهای خود، بهترین گزینه را انتخاب کنید. مطالعه دقیق خصوصیات و ویژگی های پاور بانک ها می تواند شما را در این امر یاری کند. اما یکی از مهم ترین عواملی که باید در این راستا مورد توجه قرار گیرد، تناسب بین قیمت و کیفیت دستگاه است. همانطور که پیشتر گفتیم، برخی از این شارژهای همراه علی رغم برخورداری از قیمت مناسب، در طولانی مدت به دستگاه شما آسیب رسانده و موجب خرابی باتری شوند.

وزن و اندازه پاور بانک: عمده کاربرد پاور بانک ها هنگام نبود پریز برق احساس می شود. حتما به این موضوع دقت کرده اید که در اکثر مواقع این شما هستید که باید این وسیله جانبی مهم را با خود به این سو و آن سو ببرید. پس در صورت امکان، اندازه پاور بانک را بسته به نوع دستگاه هوشمند خود انتخاب کنید. همانطور که قبلا گفتیم، نوع باتری به کار گرفته شده در این وسیله نقش مهمی را در اندازه آن ایفا می کند.

نحوه استفاده و شرایط نگهداری از پاوربانک

باتری دستگاه هوشمند: ظرفیت باتری دستگاه هوشمند نیز نقش تعیین کننده در انتخاب پاور بانک دارد. چراکه از این طریق می توان به تعداد دفعاتی که می توان انرژی دستگاه را تامین کرد پی برد. برای این کار یک فرمول ساده وجود دارد. فرض کنید گوشی مورد نظر ما آیفون 5S مجهز به باتری 1560 میلی آمپر ساعتی است. حال می خواهیم ببینیم که اگر پاور بانک 6000 میلی آمپر ساعتی، قابلیت شارژ 80 درصد را داشته باشد، چند بار می توان از آن برای شارژ این گوشی استفاده کرد.

3.07 = 1560 / 6000 × 0.8

همانطور که ملاحظه می کنید چنین پاور بانکی قادر است تا بدون نیاز به شارژ مجدد، گوشی آیفون S5 را حدود سه مرتبه شارژ کند.

بهترین پاور بانک های بازار

دیدیم که برای خرید یک پاور بانک مناسب و کارآمد باید فاکتورهای مختلفی را مدنظر قرار داد. در بخش پایانی به معرفی تعدادی از بهترین پاور بانک های بازار ایران می پردازیم:

سامسونگ EB-PG950CSEGWW ظرفیت 5100 میلی آمپر ساعت

  • وزن: 151 گرم
  • تعداد پورت برای شارژ: 1 عدد
  • قیمت تقریبی: 130 هزار تومان

شیائومی PLM09ZM ظرفیت 10000 میلی آمپر ساعت

  • وزن: 243 گرم
  • نوع باتری: لیتیوم پلیمری
  • تعداد پورت برای شارژ: 2 عدد
  • قیمت تقریبی: 190 هزار تومان

ای دیتا PT100 ظرفیت 10000 میلی آمپر ساعت

  • وزن: 283 گرم
  • نوع باتری: لیتیوم یونی
  • تعداد پورت برای شارژ: 2 عدد
  • قیمت تقریبی: 180 هزار تومان

انکر A1271 PowerCore ظرفیت 20100 میلی آمپر ساعت

  • وزن: 356 گرم
  • نوع باتری: لیتیوم یونی
  • تعداد پورت برای شارژ: 2 عدد
  • قیمت تقریبی: 300 هزار تومان

شیائومی Redmi PB200LZM ظرفیت 20000 میلی آمپر ساعت

  • وزن: 470 گرم
  • نوع باتری: لیتیوم یونی
  • تعداد پورت برای شارژ: 2 عدد
  • قیمت تقریبی: 220 هزار تومان

شیائومی 2C ظرفیت 20000 میلی آمپر ساعت

  • وزن: 360 گرم
  • نوع باتری: لیتیوم پلیمری
  • تعداد پورت برای شارژ: 2 عدد
  • قیمت تقریبی: 310 هزار تومان

در این مطلب سعی کردیم تا شما را با ساز و کار پاور بانک ها آشنا کرده و یک راهنمای خرید جامع را ارائه دهیم. اگر قصد خرید این وسیله را دارید، توصیه ما به شما این است که متن فوق را بار دیگر مرور کرده و به مدل هایی که در پایان معرفی شده اند، اکتفا نکنید.

ارسال نظر