ویروس کرونا چیست به همراه راه های مقابله با آن

متخصصان حوزه سلامت در سراسر دنیا تلاش دارند تا ساختار ویروس جدید کرونا و همه گیر شده در شهر ووهان چین را بهتر شناخته و شیوه‌ای برای کنترل آن پیدا کنند. شیوع این ویروس از شهر Wuhan و در ماه دسامبر آغاز شد و تاکنون چندین قربانی گرفته است. شمار قربانیان این ویروس خطرناک در حال افزایش است.

ویروس کرونا چیست به همراه راه های مقابله با آن

متخصصان حوزه سلامت در سراسر دنیا تلاش دارند تا ساختار ویروس جدید کرونا و همه گیر شده در شهر ووهان چین را بهتر شناخته و شیوه‌ای برای کنترل آن پیدا کنند. شیوع این ویروس از شهر Wuhan و در ماه دسامبر آغاز شد و تاکنون چندین قربانی گرفته است. شمار قربانیان این ویروس خطرناک در حال افزایش است.

بیشتر قربانیان این بیماری کرونا در شهر ووهان چین گزارش شده‌اند اما از نقاطی مانند کره جنوبی، ژاپن، تایوان، تایلند، ماکائو، هنگ کنگ و آمریکا نیز آمارهایی درباره ابتلا به این بیماری منتشر شده است. این احتمال وجود دارد که ویروس کرونا به ایران نیز وارد شود. در ادامه شما را بیشتر با این بیماری آشنا خواهیم کرد.

ویروس کرونا چیست؟

ویروس کرونا چیست؟

این ویروس منشا نامعلومی دارد و علائمی مشابه بیماری ذات الریه در فرد قربانی ایجاد می‌کند. خیلی زود شدت واگیری این بیماری مشخص و نشانه‌های این بیماری در خارج از شهر ووهان نیز دیده شد. کرونا نوعی ویروس است که در بین تمام حیوانات مشترک است و گاهی اوقات می‌تواند تکامل یافته و قدرت آلوده کردن انسان را نیز پیدا کند. از ابتدای قرن جاری، دو مدل از ویروس کرونا در انسان‌ها دیده شد. این ویروس اولین بار در سال 2002 باعث همه گیری بیماری سندرم حاد و شدید تنفسی یا همان سارس (SARS) و در سال 2012 باعث شیوع بیماری MERS یا سندرم نارسایی تنفسی خاورمیانه شد.

ویروس کرونا چقدر خطرناک است؟

دانشمندان معتقدند که مدل جدید این ویروس توانسته از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (اواخر آذر ماه 98) خود را در بدن انسان تطبیق دهد. فعلا کسی نمی‌داند که این ویروس جدید با چه سرعتی از فرد بیمار به فرد سالم منتقل می‌شود. بر اساس شواهد اولیه، افراد خانواده و افراد نزدیک به فرد بیمار و یا حتی پرسنل پزشکی درمان کننده بیمار، بیشتر در معرض خطر قرار دارند. چیزی که از آن مطمئن هستیم این است که ویروس، با نزدیکی فیزیکی به بیمار، به فرد سالم انتقال می‌یابد. شیوه‌ای که در دیگر مدل‌های ویروس کرونا نیز دیده می‌شود. این انتقال با قرار گرفتن در معرض عطسه یا سرفه فرد بیمار، افزایش پیدا می‌کند. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در بیست و سوم ژانویه سال جاری میلادی، یک فرد ناقل این بیماری که ویروس را از حیوانات گرفته، می تواند زنجیره پایداری از این بیماری را تا 4 نسل ایجاد کند.

بر اساس گزارش‌ها، این ویروس ظاهرا اولین بار توسط غذاهای دریایی بازار شهر ووهان وارد بدن شهروندان این شهر شده و به همین ترتیب گسترش یافته است. بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، تقریبا یک چهارم موارد تایید شده به این بیماری، وضعیت حاد دارند. میزان مرگ ناشی از این بیماری تا به امروز 4 درصد بوده اما این میزان ممکن است با پیشرفت و شیوع بیشتر بیماری، افزایش پیدا کند. میزان مرگ و میر ناشی از بیماری سارس، تقریبا بین 14 الی 15 درصد بوده است. مرگ و میر در این بیماری جدید، بیشتر در قربانیانی روی می‌دهد که از قبل مشکلات سلامتی مانند بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و دیابت داشته‌اند.

علائم ویروس کرونا چیست؟

علائم ویروس کرونا چیست؟

این ویروس‌ معمولا می‌توانند با ایجاد مشکلات خفیف تا متوسط در دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی باعث بیماری شود. علائم ویروس کرونا شامل موارد زیر می شود:

  • آبریزش بینی
  • سرفه
  • گلودرد
  • سردرد و تب

در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند مانند افراد مسن و بسیار جوان، این احتمال وجود دارد که این ویروس باعث ایجاد مشکلات تنفسی بسیار جدی‌تر مانند ذات‌الریه یا برونشیت شود.

ویروس MERS یک سندروم تنفسی معروف است که برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ در خاورمیانه گزارش شد که سبب ایجاد مشکلات تنفسی می‌شد؛ براساس CDC، از هر ۱۰ بیمار آلوده به MERS سه تا چهار نفر جان خود را از دست دادند.

در حال حاضر تصور می‌شود که ویروس کرونا در بروز علائم، خفیف‌تر از SARS و MERS باشد. پیتر هوربی، استاد بیماری‌های عفونی نوظهور و بهداشت جهانی در دانشگاه آکسفورد در این باره می‌گوید: «بیماران فعلا یک هفته سرفه خفیف و به دنبال آن تنگی نفس را تجربه کرده‌اند و تاکنون حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد موارد شدید بوده که نیاز به مراجعه به بیمارستان داشته است.»

راه‌های کنترل و پیشگیری ویروس کرونا

راه‌های کنترل و پیشگیری ویروس کرونا

ممکن است با دوری از افراد بیمار، بتوان تا اندازه‌ای خطر ابتلا به این ویروس را کاهش داد. همچنین از تماس دست‌ها با چشم، بینی و دهان باید خودداری شود. شستن دست‌ها با آب صابون، حداقل به مدت ۲۰ ثانیه هم از جمله توصیه‌های متخصصان برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس است.

اگر بیمار هستید و تصور می‌کنید که ممکن است علت آن ویروس کرونا باشد باید به یک ارائه دهنده خدمات درمانی اطلاع دهید و به دنبال درمان زودهنگام باشید. هنگام سرفه یا عطسه، دهان و بینی خود را بپوشانید و اشیاء و سطحی را که لمس می‌کنید ضد عفونی کنید و اگر به چین سفر می‌کنید، از علائم آن آگاه باشید و از رفتن به بازار حیوانات زنده خودداری کنید، جایی که آغاز شیوع بیماری در ووهان بوده است.

ویروس کرونا در ایران

دولت ایران می‌گوید هیچ موردی از ابتلا به بیماری نوظهور چینی در این کشور گزارش نشده است. کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران روز سه‌شنبه در یک نشست خبری گفت: « تاکنون هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا در کشور گزارش نشده است.»

وی با بیان این که سیستم بهداشتی و درمانی ایران برای مواجهه با این بیماری «آمادگی لازم» را دارد، «شایعات» در مورد وجود موارد ابتلا به ویروس چینی را تکذیب کرد و افزود: «موارد معدود مشکوک ارجاع شده، مبتلا به ویروس کرونا جدید نبوده‌اند.»

واکسن ویروس کرونا حقیقت دارد؟

واکسنی برای محافظت در برابر این خانواده از ویروس‌ها وجود ندارد، حداقل هنوز وجود ندارد. آزمایش برای واکسن MERS در حال انجام است. انستیتوی ملی بهداشت آمریکا در حال کار روی واکسن علیه ویروس جدید است، اما ماه‌ها طول می‌کشد تا کارآزمایی‌های بالینی انجام شود و بیش از یکسال زمان می‌برد تا وارد بازار شود.

راه‌های درمان ویروس کرونا

برای ویروس کرونا درمان خاصی وجود ندارد، اما تحقیقات در حال انجام است. بیشتر اوقات علائم به خودی خود از بین می‌رود؛ متخصصان هم توصیه می‌کنند که در این باره مراقبت‌های بیشتری انجام شود. اگر علائم بدتر از سرماخوردگی است، حتما باید به پزشک مراجعه شود.

پزشکان می‌توانند با تجویز داروی درد یا تب، علائم را تسکین دهند. CDC می‌گوید دستگاه بخور یا دوش گرم می‌تواند به گلو درد یا سرفه کمک کند. نوشیدن مایعات زیاد، استراحت و خواب کافی تا حد امکان همچنین می‌تواند در درمان این ویروس موثر باشد

ارسال نظر