در صورت انفجار اتمی چه اقداماتی برای ایمنی انجام دهیم؟

بمب اتمی از جمله خطر ناک ترین سلاح های کشتار جمعی است که در صورت منفجر شدن تلفات جبران نا پذیری را با خود به همراه خواهد داشت. اما یکی از مواردی که کمتر در خصوص آن صحبت شده است این است که چه کارهایی باید در زمان انفجار چنین بمب خطر ناکی انجام ندهیم.

در صورت انفجار اتمی چه اقداماتی برای ایمنی انجام دهیم؟

کلیک ، تصور کنید که در منطقه ای که در آن زندگی می کنید یک بمب اتمی منفجر شود. در هنگام انفجار این بمب اتمی نوری که از آن متصاعد می شود شبیه به این است که خورشید کاملاً طلوع کرده است. در این هنگام شما دچار نوعی کوری موقت می شود و تنها قادر خواهد بود روبروی خود را مشاهده کند و تنها چیزی که پیش روی خود مشاهده می کند یک توپ بسیار بزرگ نارنجی رنگ شبیه خورشید است.

اما انفجار این بمب اتمی شبیه به باز شدن کلاهک یک قارچ است و با خود سر و صدای بسیار تر سناکی به همراه خواهد داشت به گونه ای که توان فرار کردن و یا حرکت کردن را از دست داده اید. خوشبختانه شما هنوز زنده اید و توانسته اسد از انفجار یک بمب اتمی جان سالم به در ببرید.

این سناریو اگر چه کمی دور از ذهن به نظر می رسد اما با توجه به میزان سلاح های اتمی کشتار جمعی در جهان که روز به روز بر تعداد آن ها افزوده می شود شاید در آینده چنین موقعیتی برای مردم یک نقطه از دنیا اتفاق بیفتد. در دنیا بیش از ۱۴۹۰۰ سلاح اتمی وجود دارد و امروزه نیز از سلاح هایی که در دسته کیلوتنی قرار می گیرند تعداد زیادی تولید شده است که از آن ها برای سلاح های کشتار جمعی بسیار بزرگ استفاده می شود.

اما هیچ کس نمی تواند افراد را برای ترسیدن از قرار گرفتن در موقعیتی که در بالا تشریح شد، سرزنش کند اما در صورتی که در چنین موقعیتی قرار گرفتید بنا بر نتایج تحقیقات انجام شده توسط بروک بودیمیر، متخصص فیزیک سلامت در آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور، به هیچ عنوان و هرگز نباید وارد خودرو خود شوید. حتی نباید در این لحظه رانندگی کنید با این فرض که شیشه و فلز ماشین می تواند از شما در برابر انفجار بمب اتمی محافظت نمایند.

شاید اول دلیل استفاده نکردن از ماشین در لحظه انفجار بمب این باشد که به دلیل اینکه در خیابان ها ازدحام جمعیت اتفاق می افتد و رانندگان وحشتزده زیادی به خیابان ها ریخته اند احتمال تصادف بیشتر باشد اما این دلیل اصلی نیست. بر اساس گفته های بودیمیر دلیل اصلی استفاده نکردن از خودرو در هنگام انفجار بمب اتمی، به وجود آمدن پدیده ای به نام باران رادیو اکتیو است.

در واقع باران رادیو اکتیو به پدیده گفته می شود که در آن ترکیب بسیار پیچیده ای است که شکسته شدن هسته بمب اتمی یا همان رادیو ایزوتوپ ها در هنگام منفجر شدن بمب اتمی رخ می دهد. در واقع این در این حالت اشعه گاما به سرعت در همه جا منتشر می شود. اشعه گاما در واقع شکلی از نور نامرئی اما در عین حال پر انرژی است.

قرار گرفتن در مجاورت مقدار زیادی از این اشعه برای یک مدت کوتاه باعث آسیب دیدن سلول های بدن و حتی از بین رفتن قدرت بدن برای ترمیم و بازیابی این سلول های آسیب دیده است. این بیماری به نام تشعشع حاد در دنیا شناخته می شود.

همچنین قرار گرفتن در معرض این اشعه باعث آسیب دیدن سیستم ایمنی بدن در افراد می شود به طوری که سیستم ایمنی توانایی خود را برای مقاومت و دفاع در برایر آسیب خارجی از دست خواهند داد.

اما تنها چیزی که جلوی متصاعد شدن این باران رادیو اکتیو می شود استفاده از پوشش های بسیار بسیار ضخیم از سرب است. در واقع اگر بمب اتمی در محفظه ای با پوشش ضخیمی از سرب منفجر شود ایزوتوپ ها در هوا منتشر نخواهند شد و باران رادیو اکتیو رخ نخواهد داد.

بر اساس گفته های بودیمیر در صورت انفجار یک بمب ۱۰ کیلوتنی که بسیار داغ و پر انری است، سرعت انتشار ذرات در هوا ۱۰۰ مایل بر ساعت خواهد بود. این ذرات متصاعد شده با آلودگی موجود در هوا ترکیب می شوند و در داخل جو منتشر می شوند.

حال اگر فردی در پناه تپه سنگی، شنی و یا ساختمان های بتونی، ماشین یا هر محفظه فلزی خود را حبس نماید، در این صورت به دلیل اینکه ذرات گاما با سرعتی بیش از ۵ مایل در حال حرکت هستند بنابراین هر آنچه در سر راه خود دارند را از بین و نابود می کنند بنابراین به همراه این موانع نابود خواهد شد. در این حالت قطعات بزرگ تر بر روی زمین پخش می شوند و قطعات کوچک تر در هوا منتشر می شوند.

بزرگ ترین قسمت هر چیزی که در نزدیکی محل انفجار بوده و نابود شده به اندازه یک توپ گلف است و در واقع همه چیز به اندازه ذرات نمک و یا شن خواهد شد. این اتفاق به دلیل هجوم امواج گاما به این اشیا است به همین دلیل است که پناه گرفتن در ماشین در هنگام انفجار اشیا بسیار خطر ناک و حتی مرگ زا است.

از طرفی خودرو های امروزی از فلز و شیشه ساخته شده اند و بنابراین به هیچ عنوان می توانند یک حفاظ برای افراد در هنگام انفجار بمب اتمی باشند. به گفته بودیمیر در هنگام انفجار بمب اتمی حتی بهتر است از خودرو پیاده شده و روی جاده و یا همان نزدیکی در فضای باز بنشینید.

اما به گفته بودیمیر کاری که باید در هنگام انفجار یک بمب اتمی انجام داد این است که به مکان ها و سازه هایی و بسیار قوی هستند پناه برد. بهتر است در این حالت به داخل ساختمان و یا زیر زمین پناه برد. هر چه عمقی که به آن پناه می برید بیشتر باشد بنابراین امکان در امان ماندن بیشتر است. از طرفی می بایست به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در این فضای بسته بعد از انفجار ماند. این کار به دلیل قدرت انتشار امواج گاما است.

ارسال نظر