نکات مهم در خرید کارت‌های حافظه

برای خرید کارت حافظه کمپانی‌های زیادی برای انتخاب وجود دارد، اما کدام کمپانی کالای باکیفیت‌تری دارد و معیارهای یک کارت حافظه خوب چیست.

نکات مهم در خرید کارت‌های حافظه

کلیک- کارت‌های حافظه یا همان مموری ها یکی از اجزای لاینفک دنیای تکنولوژی است. کاربران از کارت‌های حافظه استفاده‌های زیادی می‌کنند؛ تبلت، گوشی هوشمند یا دوربین و هزاران زمینه دیگر برای استفاده از کارت‌های حافظه وجود دارد. خریدن یک مموری کارت خوب همیشه برای افراد سخت بوده است.

کارت‌های حافظه دسته‌بندی‌های مختلفی دارند مانند Digital (SD)،MicroSD،CompactFlash،CFast و XQD.

کمپانی Lexar که تولیدکننده کارت‌های حافظه و انواع مموری ها و فلش‌ها است، در رابطه با تفاوت کارت‌های حافظه ازنظر سایز توضیح داده است. این کمپانی به مقایسه کارت‌های حافظه CFast و XQD پرداخته است.

چگونه بهترین کارت حافظه را برای دستگاه خود انتخاب کنیم؟

اندازه مهم است؛ ولی نه به‌اندازه سرعت

معمولاً همه افراد آشنا با تکنولوژی در رابطه با سایزهای مختلف کارت‌های حافظه آشنایی دارد و می‌دانند مثلاً مموری با اندازه کوچک برای موبایل مناسب است و هزاران مدل و کاربرد دیگر که افراد به آن توجه می‌کنند.

اما هنگام خرید مموری ها کمتر کسی به مسئله سرعت کارت حافظه دقت می‌کند. سرعت مموری هیچ ارتباطی با اندازه آن ندارد و سرعت شاخصه بسیار مهمی در انتخاب یک کارت حافظه است.

اما شاید برای بسیاری از افراد این سؤال پیش بیاید که منظور از سرعت یک کارت حافظه چیست؟ درواقع مفهوم سرعت در رابطه با مموری ها این است که مموری پرسرعت‌تر قدرت بیشتری در پردازش و هم‌چنین انتقال سریع‌تر به دستگاه‌هایی مثل کامپیوتر را دارد.

همان‌طور که گفتیم مدت‌زمان انتقال اطلاعات از کارت حافظه به کامپیوتر شما، به‌سرعت مموری شما مرتبط است. سرعت مموری کارت‌ها کلاس‌بندی و یا طبقه‌بندی خاصی دارد. به‌عنوان‌مثال کلاس ۱۰ یا رده ۱۰ به این معنا است که درنهایت ۱۰ مگابایت اطلاعات در هر ثانیه منتقل می‌شود. کارت‌های حافظه جدید فوق پرسرعت (UHS,UHS-II) قابلیت انتقال ۳۰ مگابایت اطلاعات در هر ثانیه هستند.

کمپانی لکسار کارت‌های حافظه کوچکی را برای دوربین‌های ورزشی کوچک که فیلم‌برداری آن‌ها ۴K است را طراحی کرده است که این کارت حافظه بانام UHS-II MicroSD قابلیت پردازش ۲۷۰ مگابایت در هر ثانیه را دارد. کمپانی سندیسک با تولید مموری ExtremePro MicroSD باقدرت پردازش ۲۷۵ مگابایت در ثانیه فعلاً قدرت را در دست دارد.

پس با این تفاسیر هر کاربر هنگام خرید کارت‌های حافظه باید به‌سرعت کارت حافظه دقت کند. اطلاعاتی وجود دارد که فرد فروشنده باید به خریدار در رابطه با کاربردها و تفاوت‌های کارت‌های حافظه بدهد ولی شما با دانستن این اطلاعات می‌توانید با اطمینان خرید کنید. معمولاً افراد کارهایی مانند عکاسی با فرمت RAW یا فیلم‌برداری با فرمت ۴K را انجام می‌دهند. کمپانی لکسار اظهار دارد که کاربرانی که مموری هایی برای فیلم‌برداری ۴K نیاز دارند بهتر است از مموری های این کمپانی با برچسب U3 استفاده کنند. البته این انتخاب بازهم به دوربین شما دارد.

به‌عنوان‌مثال دوربین GoPro Hero4Black کارت حافظه‌ای باکلاس ۱۰ برای فیلم‌برداری ۴K نیاز دارد. یا دوربین Sony RX و سری Alpha به کارت حافظه G1-rated برای فیلم‌برداری ۴K نیاز دارد. برای فیلم‌برداری ۴K گنجایش مموری هم مهم است؛ مموری باید حافظه‌ای نهایتاً ۶۴GB داشته باشد. با کارت‌های حافظه ۳۲GB امکان فیلم‌برداری ۴K وجود ندارد، حتی اگر آن کارت حافظه از نوع UHS-II U3 باشد.

واقعیت در امتحان کردن است!

بی‌شک بهترین کار برای تست کردن یک کارت حافظه تست کردن آن بر روی دستگاه خودمان است. هیچ‌چیز بدتر از پاک شدن اطلاعات از روی کارت حافظه نیست. Eror هایی که گاهی بر روی صفحه‌نمایش دوربین و یا هر جای دیگر راجع به مموری می‌بینیم بدترین صحنه‌ای است که هر عکاس یا کاربری ممکن این با آن مواجه شود که این مسئله برای عکاسان بسیار مهم است. کمپانی لکسار قبل از بیرون آمدن مموری ها در بازار آن‌ها را بر روی دستگاه‌های مختلفی امتحان می‌کند ولی باز هر فردی به تجربه شخصی خود اطمینان دارد.

کمپانی لکسار توضیح می‌دهد که در این کمپانی چیزی حدود ۱۴۰۰ دستگاه کارت حافظه تولیدشده است که این کارت‌های حافظه کاربردهای متفاوتی ازجمله مموری هایی برای دوربین‌های ورزشی و گوشی‌های هوشمند تا دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای DSLR دارند.

کمپانی لکسار در رابطه با کارت‌های حافظه دوربین‌های DSLR حساسیت بیشتری به خرج می‌دهد و این کمپانی گزارش داده است که زمانی که نیکون دوربین خود D5 و D500 را به بازار ارائه کرد، مموری های XQD و UHS-II SD به‌خوبی بر روی این دوربین‌ها عمل نمی‌کرد. کمپانی لکسار گروهی از متخصصان ژاپنی را به نیکون فرستاد و آن‌ها به‌سرعت مشکل پیش‌آمده را حل کردند.

کارت حافظه XQD در مقابل CFast، فرمت جدید برای حرفه‌ای‌ها

هنگامی‌که صحبت از کارت‌های حافظه XQD می‌شود، لکسار دومین کمپانی تولیدکننده این مموری ها بعد از سونی است. سال‌ها است که کارت‌های حافظه XQD و CFast به‌جای کارت حافظه CF مورداستفاده عکاسان حرفه‌ای قرار می‌گیرد و این جایگزینی هم به خاطر سرعت بالاتر این مموری ها است.

تفاوت مموری های CFast و XQD در سرعت آن‌ها است. مموری CFast با سرعت ۵۴۰ مگابایت در ثانیه اطلاعات را پردازش می‌کند و مموری XQD با سرعت ۴۴۰ مگابایت در ثانیه اطلاعات را پردازش می‌کند لکسار مموری XQD با سرعت پردازش ۲۱۰ مگابایت در ثانیه را نیز تولید کرده است.

چگونه بهترین کارت حافظه را برای دستگاه خود انتخاب کنیم؟

مموری های CFast و XQD سونی کوچک‌تر و کمی ارزان‌تر است. مموری XQD لکسار برای دوربین‌های کانن و دوربین‌های سینمایی مانند ARRI مناسب است.

ازنظر تئوری اگر قدرت پردازش CFast 600 مگابایت در ثانیه باشد قدرت پردازش XQR چیزی حدود ۱۰۰۰ مگابایت در ثانیه است. این مقایسه خیالی نشان می‌دهد که مموری های XQR سریع‌تر هستند و برای عکاسان و کاربران حرفه‌ای مناسب‌تر است. کمپانی لکسار زمانی کارت‌های حافظه CFast خود را به بازار عرضه کرد که هنوز سندیسک مموری Kingston XQD خود را معرفی نکرده بود.

هر فردی با هر سلیقه‌ای ممکن است یک کمپانی را برای خرید کارت حافظه یا مموری خود انتخاب کند. بسیاری از افراد ممکن است کمپانی لکسار را انتخاب کنند ولی دسته دیگری از کاربران ممکن است کمپانی سندیسک را برای خرید انتخاب کنند. بازار کارت‌های حافظه بسیار گسترده است و نمی‌توان بد و خوب مطلق را نشان داد، هر کاربر و خریدار باید قبل از خرید اطلاعات کاملی از کارت‌های حافظه به دست بیاورد و به اطلاعات فروشنده اکتفا نکند تا از خرید خود پشیمان نشود.

ارسال نظر