لاکهید مارتین اولین ماهواره فضایی 5G نوآورانه خود را در سال 2024 پرتاب می‌کند

سیستم مداری لاکهید مارتین ارتباطات بی‌سیم پرسرعت را در دسترس ارتش قرار می‌دهد.

لاکهید مارتین اولین ماهواره فضایی 5G نوآورانه خود را در سال 2024 پرتاب می‌کند

شرکت صنایع هوافضا و تجهیزات نظامی «لاکهید مارتین» اعلام کرد که درحال آماده‌شدن برای انجام آزمایش میدانی ماهواره‌های 5G نوآورانه خود در سال 2024 است.

سیستم مداری لاکهید مارتین که 5G.MIL نام دارد، با استفاده از زیرساخت‌های فضایی خود ارتباطات بی‌سیم پرسرعت را در دسترس ارتش قرار می‌دهد. پروژه جاه‌طلبانه این شرکت از سال 2020 آغاز به کار کرده است و به‌اصطلاح «شبکه تمام‌دامنه» یا یک شبکه ارتباطی یکپارچه بین دستگاه‌های فضایی، هواپیما، فضاپیماها و نیروهای زمینی ارائه خواهد کرد.

اولین ماهواره فضایی لاکهید مارتین

«دن رایس»، معاون برنامه 5G.MIL لاکهید مارتین، اعلام کرده که این شرکت در اکتبر سال 2023 یک آزمایش سخت‌افزار در چرخه (HIL) موفقیت‌آمیز با شبکه 5G خود انجام داده است. براساس این آزمایش، لاکهید مارتین قصد دارد در سال 2024 یک ماهواره را به مدار پایین زمین پرتاب کند.

16086

به گفته رایس، محموله‌ای که به فضا ارسال می‌شود یک ایستگاه پایه ماهواره‌ای پیشرفته 5G با قابلیت استفاده مجدد است که برای شبکه‌های غیرزمینی طراحی شده و در نوع خود اولین است. با این فناوری می‌توان ارتباطات ماهواره‌ای مستقیم را در مواقع ضروری بدون نیاز به شبکه‌های زمینی انجام داد. درواقع این ایستگاه پایه ماهواره‌ای می‌تواند با سایر ماهواره‌ها و ایستگاه‌های زمینی ارتباط برقرار کند تا فرایند ارتباط ماهواره‌ای به‌طور کلی کارآمدتر شود.

لاکهید مارتین همچنین توضیح می‌دهد که در طول آزمایش ماه اکتبر، ایستگاه پایه ماهواره‌ای آن با موفقیت فرایند اتصال و انتقال داده‌ها، ازجمله پخش ویدئو زنده را انجام داده است.

درهمین‌حال، در سال 2024 برنامه‌های ماهواره‌ای دیگری نیز انجام خواهد شد. ناسا و ژاپن اخیراً از برنامه مشترکی رونمایی کرده‌اند که طی آن اولین ماهواره چوبی جهان در 2024 پرتاب خواهد شد. همچنین سرویس‌های ماهواره‌ای با استقبال خوبی مواجه شده‌اند و اپل اخیراً سرویس رایگان ارتباط ماهواره‌ای خود را تا یک سال دیگر برای سری آیفون 14 تمدید کرده است. شرکت هواپیمایی Qatar Airways نیز اعلام کرده که برای ارائه اینترنت پرسرعت به مسافران خود در حین پرواز، از سرویس اینترنت ماهواره‌ای استارلینک اسپیس‌ایکس استفاده خواهد کرد.

منبع: دیجیاتو

 

ارسال نظر