ژاپن ماهواره تحقیقاتی ویژه بلایای طبیعی و امنیتی به مدار زمین فرستاد
دوشنبه ۱۱ تیر، ژاپن با پرتاب موشک جدید «پرچمدار اچ-۳» (flagship H3) یک ماهواره ارتقا یافته را برای بررسی بلایای طبیعی و امنیتی در مدار زمین مستقر کرد.
به گزارش کلیک این ماهواره با حسگر مادون قرمز ساخته وزارت دفاع ژاپن، قادر به نظارت بر فعالیتهای نظامی، مانند پرتاب موشک است.
آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA)، در یک پخش زنده گفت که موشک شماره سه اچ-۳، از مرکز فضایی تانگاشیما در یکی از جزایر جنوب غربی ژاپن پرتاب شد و طبق برنامه حدود ۱۶ دقیقه بعد، ماهوارهای که حمل میکرد را آزاد کرد.
پرتاب روز دوشنبه، با یک رو تاخیر به دلیل بدی آب و هوا در محل پرتاب، انجام شد.
ماهواره رصد زمینی پیشرفته یا آلوس-۴ (ALOS-4) در درجه اول وظیفه رصد زمین و جمعآوری دادهها را برای واکنش به بلایای طبیعی و تهیه نقشه بر عهده دارد.
ژاپن از قابلیت حمل و نقل فضایی با ثبات همراه با رقابت تجاری، به عنوان کلید برنامه فضایی و امنیت ملی خود یاد میکند.
صنایع سنگین میتسوبیشی به عنوان پیمانکار اصلی آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن در حال توسعه سیستم پرتاب اچ-۳ به عنوان جانشین اصلیترین سیستم فعلی خود است که باید پس از دو پرواز دیگر بازنشسته شود.
میتسوبیشی در نهایت تولید و راهاندازی موشکهای اچ-۳ را در اختیار خواهد گرفت و امیدوار است با کاهش هزینه پرتاب به حدود نیمی از سیستم فعلی، آن را از نظر تجاری مقرون به صرفه کند.
آلوس-۴، جانشین آلوس-۲ خواهد شد و میتواند منطقه بسیار وسیعتری را رصد کند.
ژاپن قصد دارد تا جای ممکن از هر دو ماهواره استفاده کند.
ژاپنیها در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ آلوس-۳ را به عنوان محموله در اولین تجربه موشک اچ-۳ به فضا پرتاب کردند اما دقایقی بعد از پرتاب متوجه نقص فنی در سیستمهای اشتعال موشک شده و برای جلوگیری از سقوط ماهواره در مناطق مسکونی، با ارسال دستوری به سیستم پایان پرواز (FTS)، ماهواره را در آسمان منفجر کردند.