پارک‌های فناوری ایران و الجزایر، میزبان استارتاپ‌های یکدیگر

رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری از پیشنهاد ایران برای میزبانی ۱۰۰ ‌متخصص الجزایری در سفر به ایران برای آشنایی با زیست‌بوم و فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی و توافق در زمینه اجرای طرح‌های تحقیقاتی و فناوری مشترک با سرمایه‌گذاری دو کشور خبر داد.

پارک‌های فناوری ایران و الجزایر، میزبان استارتاپ‌های یکدیگر

به گزارش کلیک امیرحسین میرآبادی در خصوص دستاوردهای سفر اخیر معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور به الجزایر در همراهی با رئیس‌جمهور، گفت: در این سفر، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و یاسین المهدی، وزیر اقتصاد دانش‌بنیان، استارتاپ و شرکت‌های کوچک الجزایر در محل آن وزارتخانه دیدار و بر اهمیت توسعه همکاری‌های ایران و الجزایر به‌ویژه در حوزه‌های فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان تاکید کردند.

وی با بیان این‌که دهقانی و المهدی، شهریورماه امسال هم در حاشیه نشست سران «گروه ۷۷+چین» در هاوانا دیدار کوتاهی داشتند، در مورد موضوعات طرح شده این ملاقات، گفت: استفاده از ظرفیت متخصصان ایرانی و الجزایری برای تعریف پروژه‌های مشترک و آشنایی بیشترشان با زیست بوم کشور از جمله این موضوعات بود و مقرر شد در این راستا، صد ‌متخصص الجزایری را در ایران میزبانی کنیم تا طی آن، با فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف فناوری آشنا شوند. همچنین، برگزاری دوره‌های کوتاه مدت به جهت آشنایی بیشتر الجزایری ‌ها با توان شرکت‌های دانش‌بنیان از دیگر برنامه‌های همکاری بود که بیشتر متناظر با حوزه‌های اقتصاد دانش‌بنیان است.

به گفته وی، نکته بعدی بحث تبادل فضا بین شرکت‌های فناور و استارتاپ های ایرانی و الجزایری بود و در این راستا، تاکید کرد: به پیشنهاد دکتر دهقانی مقرر شد تا در مکانی همچون پارک فناوری پردیس یک زون به استارتاپ‌های الجزایری اختصاص داده شود و آنها هم به تبع در مرکز نوآوری خود فضایی را برای استارتاپ‌های ایرانی در نظر بگیرند.

میرآبادی با بیان اینکه حمایت مالی مشترک از استارتاپ‌های دو کشور از دیگر موضوعات ملاقات دهقانی با یاسین المهدی بود، تصریح کرد: بر اساس توافق طرفین مقرر شد تا پروژه‌های مشترک از سوی صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر دو کشور حمایت مالی شود.

وی ادامه داد: در این دیدار همچنین، بعضی از حوزه‌های اولویت‌دار همچون هوش مصنوعی، فناوری اطلاعات، انرژی و کشاورزی مطرح شد. الجزایر به دلیل ماهیتی که دارد و برخورداری از میادین نفت و گاز گسترده یکی از کشورهای مطرح در حوزه انرژی است.

به گفته میرآبادی، در نهایت یاسین المهدی همزمان با برگزاری نمایشگاه اینوتکس به ایران دعوت و مقرر شد تا برای بازدید از این نمایشگاه هیاتی را با خود همراه کند تا این تعاملات با یک برنامه رسمی کلید بخورد. همچنین، توافق‌نامه‌ای هم بین معاونت علمی و وزارت اقتصاد دانش‌بنیان، استارتاپ و شرکت‌های کوچک الجزایر امضا شد که به عنوان یک چارچوب کلی برای تعاملات علمی و فناوری بین دو کشور در نظر گرفته شود. پس از این دیدار هم از چند استارتاپ بازدید و با فعالان این واحدها گفت‌وگوهایی انجام شد.

 

منبع: ايسنا
ارسال نظر