ساخت اولین مزرعه رباتیک ۲۰ طبقهای جهان
چین با راهاندازی اولین مزرعه خودگردان سبزیجات در شهر چنگدو، مرکز استان سیچوان در جنوب غربی چین، پیشرفت جدیدی در کشاورزی عمودی به ثبت رساند.
به نقل از چاینا، اعتقاد بر این است که کشاورزی عمودی، آینده کشاورزی است زیرا به مردم اجازه میدهد محصولات را در سینیهای عمودی بکارند و فضای گرانبها را برای سایر فعالیتهای انسانی ذخیره کنند.
به گفته گان بینگ چنگ، معاون موسسه تحقیقاتی که مزرعه را ساخته، مزرعه عمودی جدید چین دارای ۲۰ طبقه است که بیشترین میزان طبقات این نوع مزارع را در جهان تا به امروز دارد و از فناوری مستقل «پیشرو صنعت» استفاده میکند.
مانند سایر مزارع معمولی عمودی، این مزرعه نیز در محیط داخل با قفسههای عمودی بزرگ و صدها آرایه ای ای دی ساخته شده است. به نظر میرسد که این گیاهان در یک ساختمان آپارتمانی ۲۰ طبقه با اتاقهایی متناسب با نیازشان زندگی میکنند.
بهبود بهرهوری
در حالی که مزارع عمودی استفاده از زمین را کاهش دادند اما چالشهای خاص خود یعنی کارایی را دارند. بر خلاف مزارع افقی معمولی که عملا همه گیاهان مقادیر مساوی نور خورشید و آب دریافت میکنند، مزارع عمودی، با فضای فشرده خود، به دلیل ماهیت عمودی خود کمی مشکلسازتر شدند.
با این حال بر اساس اظهارات گروه رسانهای چین (CMG)، گروه موسسه کشاورزی شهری (IUA) وآکادمی علوم کشاورزی چین (CAAS) این مشکل را حل کردند. مزرعه مستقر در چنگدو از رباتها استفاده میکند و به کمک سیستم کنترل مبتنی بر هوش مصنوعی که میتواند میزان نور و کودهای تغذیه شده به گیاهان را تنظیم کند، میتواند تنها در ۳۵ روز محصول کاهو را رشد و برداشت کند.
ترکیب نورهای مختلف برای گیاهان مختلف
وانگ سن، محقق موسسه کشاورزی شهری گفت: «ما میتوانیم مقادیر مختلفی از نورهای قرمز، آبی، زرد، نزدیک به فرابنفش و نزدیک به فروسرخ را در مراحل مختلف چرخه حیات گیاه ترکیب کنیم. ما یک پایگاه داده از ۱۳۰۰ ترکیب برای ۷۲ نوع محصول ساختهایم».
به گفته وانگ، نتایج تحقیقات اولیه گروه هیچ تفاوت قابل توجهی بین گیاهان کشت شده در آزمایشگاه و گیاهان مزارع سنتی پیدا نکرد.
مزارع سرپوشیده بدون توجه به محیط اطراف میتوانند سبزیجات را سریعتر تولید کنند و آنها را برای مناطق شهری، زمینهای بایر و بیابان مناسب کنند.
لی زون گنگ، دستیار محقق در موسسه کشاورزی شهری میگوید: «ما میتوانیم سالانه بیش از ۱۰ محصول سبزیجات برداشت کنیم و این مورد، بسیار کارآمدتر است».
به گفته محققان، این مزرعه میتواند بهعنوان تسریع کننده تولید مثل عمل کند و زمان تولید مثل گیاهان گندم، پنبه و سویا را حداقل تا ۵۰ درصد کاهش دهد.
آنان افزودند که با این فناوری جدید، دیگر نیازی به سفر به مناطق گرمسیری مانند هاینان چین در زمستان نیست و موجب صرفهجویی در منابع بیشتر در فرآیند پرورش گیاهان میشود.
موسسه کشاورزی شهری در وب سایت رسمی خود اعلام کرد که در حال مذاکره با شرکتهایی برای تجاریسازی مزرعه عمودی خود است.
منبع: آخرین خبر