فعالیت استارلینک باید در قالب حقوق سرزمینی و قوانین کشور باشد
وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیات دولت امروز با به مسائلی مانند سکوهای خارجی، سیستمعامل «iOS»، موتورولا و استارلینک اشاره کرد و گفت: فعالیت استارلینک باید در قالب حقوق سرزمینی و قوانین کشور باشد.
به گزارش کلیک ستار هاشمی در حاشیه جلسه امروز (۱۶ آبان) هیات دولت درباره این سوال که آیا امکانی وجود دارد که اینستاگرام و تلگرام در ایران دفتر داشته باشند پاسخ داد: این پلتفرمها برای اجرای یکسری از قواعد باید همراهی کنند و نباید این فضا بیقاعده بماند. طبق نظر رهبری حکمرانی قانونمند موضوعی است که باید پاسخ مناسبی برای آن پیدا کنیم. اگر در این مسیر بتوانیم به یک جمعبندی برسیم که در حال پیگیری است اخبار آن را منتشر میکنیم.
او درباره نگاه کلی دولت به میزان اهمیت سیستم عامل «iOS» گفت: نگاه تحلیلی ما بر این بود که یکی از بسترهای توسعه اقتصاد دیجیتال، سیستمعامل یا بستر یا پلتفرمی به نام «iOS» است. برای ما بهشدت حائز اهمیت بود که در کنار اندروید «iOS» را نیز داشته باشیم چراکه بسیاری از ویژگیهای خاصی که در این بستر داریم توجه توسعهدهندگان اپلیکیشنهای مختلف را جلب کرده است؛ به عنوان مثال در صنعت هوانوردی سیستمعامل «iOS» به صورت خاص روی آن کار شده و توسعه پیدا کرده است. این موضوع را به صورت جدی دنبال کردهایم و امیدواریم سریع به جمعبندی برسیم.
ستار هاشمی درباره نحوه حکمرانی بر فضای مجازی و استارلینک نیز بیان کرد: نگاه دولت به این شکل است که از ظرفیت فناوریهای جدید استفاده کند و تکلیف این مساله روشن است. در دنیا حقوق سرزمین به رسمیت شناخته شده است و ما نیز در کشور با توجه به این حقوق مسائله استارلینک به صورت ملی پیگیری میکنیم.
هاشمی خیلی کوتاه درباره بازگشتن موتورلا به بازار ایران گفت: برای بررسی باید به این مصادیق نگاه کرد.
وزیر ارتباطات درباره اختلال در فعالیت در تاکسیهای اینترنتی که نشأتگرفته از اختلالات «GPS» است گفت: اختلال در «GPS» یکی از موضوعات مهم است که به وزارت ارتباطات نیز منعکس شده است و با حسین افشین در مجموعه معاونت علمی جلساتی برگزار کردیم و این مساله را دنبال میکنیم. قرار است هماهنگی با دستگاههای مختلف داشته باشیم و امیدواریم با نهادهای دیگر که ذیمدخل هستند به نتیجه کارشناسی برسیم.
او ادامه داد: در بحث رجیستر شدن تلفن همراه، کار کاشناسی انجام دادیم و با نگاه ایجاد وفاق ملی و همدلی پیش رفتیم و در نهایت رجیستری اتفاق افتاد. بدانید که شاید کمتر حرف بزنیم اما بیشتر به دنبال انجام کارها هستیم.
ستار هاشمی درباره حکمرانی فضای مجازی از یک طرح جدید خبر داد و گفت: «حمایت از اقتصاد محتوا» یکی از محورهایی است که مشخص کردیم و در دستور کار قرار دادهایم تا بتوانیم از فضای مجازی حمایت کنیم. این مساله را به جای بحث حکمرانی فضای مجازی دنبال میکنیم و در دستور کار وزارت ارتباطات و مرکز ملی فضای مجازی قرار گرفته است. زمانی که کار کارشناسی انجام شود کاملاً اطلاعرسانی میکنیم.
او ادامه داد: به دلیل اینکه برخورد سلیقهای با موضوع فضای مجازی نشود و همه تکلیف خود را بدانند، قانونمند بودن را همیشه در اولویت قرار میدهیم.
وزیر ارتباطات با فیلتر شدن هوش مصنوعی مخالفت کرد
ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره فیلتر شدن هوش مصنوعی گفت: باورمان بر این است که نباید خود را از ظرفیت توسعه فناوری دنیا محروم کنیم، بالاخره هوش مصنوعی اتفاقات زیادی را در زندگی بشری رقم زده و اینکه ما خود را کنار بکشیم، سیاست منفعلانه ای است و مورد نظر ما نخواهد بود. نگاه ما در بحث هوش مصنوعی ویژه و فعال است. ماموریت ویژهای برای یک پژوهشگاه وزارت ارتباطات مشخص کردهام که تمرکز ویژهای بر کاربستهایی که در کشور وجود دارد برای عملیاتیسازی و ظرفیت هوش مصنوعی در دستور کار قرار بگیرد.
او ادامه داد: در بحث زیرساختی هوش مصنوعی نیز اتفاقاتی رقم خورده است و چون نگاه کلی به هوش مصنوعی عمیق است در حال تلاش هستیم که این اتفاقات را یکپارچه کنیم. توسعه زیرساختهای هوش مصنوعی هزینهبر است اما این منابع را در کنار یکدیگر گذاشتن به نفع کشور است.
او با پیش کشیدن موضوع تحریمها گفت: میدانیم که در تمام عرصهها تحریم هستیم و البته شعارهایی نیز میدهند اما در عمل مسیر دیگری در پیش میگیرند. نگاه ما این است که از طریق مذاکرات، نواقص را جبران کنیم. حتماً در دولت چهاردهم از فناوری استقبال می کنیم و باور ما این است که فناوری به نفع کشور است.