ارز دیجیتال سولانا چیست؟ | معرفی پروژه Solana
ارز دیجیتال سولانا هفته گذشته بیش از 50 درصد افزایش قیمت داشت و توجه زیادی به خود جلب کرد. این رمزارز چه ویژگیهایی دارد؟

ارز دیجیتال سولانا چیست؟
Solana یک پروژه منبع باز بسیار کاربردی است که از فناوری بلاک چین برای ارائه راهحلهای مالی غیرمتمرکز (DeFi) استفاده میکند. درحالیکه ایده و کار اولیه این پروژه در سال 2017 آغاز شد، سولانا به طور رسمی در مارس 2020 توسط بنیاد سولانا (Solana Foundation) در ژنو سوئیس راهاندازی شد.
پروتکل سولانا برای تسهیل ایجاد برنامه غیرمتمرکز (DApp) طراحی شده است. هدف آن ارتقاء مقیاسپذیری با معرفی اجماع اثبات تاریخچه (PoH) همراه با اجماع اثبات سهام (PoS) در بلاک چین است.
به دلیل مدل اجماعی ترکیبی مبتکرانه آن، سولانا موردتوجه معاملهگران نهادی و معاملهگران خرد قرار گرفته است. تمرکز بنیاد سولانا این است که منابع مالی غیرمتمرکز را در مقیاس وسیعتری در دسترس قرار دهد.
سولانا به دلیل زمان پردازش فوقالعاده کوتاهی که بلاک چین ارائه میدهد، در فضای ارزهای دیجیتال شناخته شده است. پروتکل ترکیبی سولانا زمان اعتبارسنجی را برای انجام معاملات و اجرای قرارداد هوشمند به طور قابلتوجهی کاهش میدهد.
زمان بلاک ارز دیجیتال سولانا 0.4 ثانیه و میانگین هزینه تراکنشهای آن مقدار فوقالعاده پایین 0.00025 دلار است.
بنیانگذار سولانا کیست؟
آنولاتی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko) مهمترین فرد پشت سولانا است. او مسیر حرفهای خود را در شرکت کوالکام آغاز کرد و در سال 2015 سمت مدیر ارشد مهندسان را کسب کرد. بعدها، یاکوونکو بهعنوان یک مهندس نرمافزار در Dropbox وارد موقعیت جدیدی شد.

در سال 2017 ، یاکوونکو کار روی پروژهای را آغاز کرد که بعدا تبدیل به سولانا میشد. او با همکاری گرگ فیتزجرالد (Greg Fitzgerald) پروژهای به نام Solana Labs را تأسیس کرد. پروتکل سولانا و توکن SOL در سال 2020 با جذب چندین همکار سابق کوالکام در اختیار عموم قرار گرفت.
یکی از نوآوریهای اساسی که سولانا به همراه دارد، اثبات اجماع تاریخچه است که توسط آناتولی یاکوونکو ایجاد شده است. این مفهوم امکان مقیاسپذیری بیشتر را برای پروتکل فراهم میکند که به نوبه خود قابلیت استفاده را افزایش میدهد.
کیف پولها و صرافیهای سولانا
ارز دیجیتال سولانا در اکثر صرافیها مطرح دنیا از جمله بایننس (Binance)، کوین بیس (Coinbase)، اف تی اکس (FTX)، اوکی اکسنچنج (OKEx)، هیوبی گلوبال (Huobi Global) و بسیاری دیگر بازار دارد و مبادله میشود.
تعداد کیف پول نرمافزاری، سختافزاری و مبتنی بر مرورگر نیز از این ارز دیجیتال پشتیبانی میکنند که نگهداری آن را برای کاربران بسیار آسان کرده است. تعدادی از کیف پولهای سولانا در ادامه ذکر شدهاند.

- Trezor
- Ledger
- Trust Wallet
- Atomic Wallet
- Phantom
- Coin98
- P2P Wallet
- Swipe
- Exodus
- Solong
- Sollet
- Math Wallet
بررسی عرضه ارز دیجیتال سولانا
توزیع توکن SOL بهاینترتیب است که 16.23 درصد به عرضه اولیه، 12.92 درصد از توکنها به فروش پایه، 12.79 درصد از سکههای SOL بین اعضای تیم و 10.46 درصد از توکنها به بنیاد سولانا اختصاص داده شد. توکنهای باقیمانده قبلاً برای فروش عمومی و خصوصی منتشر شدهاند یا هنوز در بازار عرضه میشوند.
تعداد کل توکنهای سولانا 488 میلیون و تعداد در گردش توکنها 291 میلیون است.
قیمت سولانا
در اولین روز سال 2021 سولانا به قیمت 1.84 دلار مبادله میشد، اما در هنگام نوشتن این مطلب قیمت سولانا در بازار 110.44 دلار است و در ساعات گذشته قیمت 129 دلاری را نیز به خود دیده است. سولانا از ابتدا سال 2021 میلادی، 6 هزار درصد افزایش قیمت داشته است.

در هفته اخیر سولانا توانست 55 درصد به قیمت خود اضافه کند که این امر ارزش بازار آن را به 32.147 میلیارد دلار رساند. در هنگام نوشتن این مطلب، سولانا در رتبه 8 ارزهای دیجیتال قرار دارد.
بیشتر بخوانید: آموزش خرید تتر از صرافی های ارز دیجیتال | چگونه تتر بخریم؟
نظر شما در مورد ارز دیجیتال سولانا چیست؟