ساخت سینه بند هوشمند برای درمان بیماری کژپشتی
پژوهشگران موفق به ساخت کرست هوشمندی شدهاند که با استفاده از فناوری پرینت سهبعدی ایجاد شده و اختلال اسکلیوز یا همان کژپشتی را بهبود میدهد.

ساخت سینه بند هوشمند با استفاده از چاپ سهبعدی
محققان دانشگاه گلاسگو واقع در اسکاتلند با استفاده از فناوری چاپ سهبعدی، کرستهای هوشمندی ساختند که امکان بهبود افراد مبتلا به کژپشتی را فراهم میکند.
کژپشتی نوعی اختلال شکل متداول در ستون فقرات است که حدود سه درصد از جمعیت جهان بین سنین ۱۰ تا ۱۵ سالگی به آن مبتلا میشوند. این اختلال را میتوان با استفاده از کرستهای طبی در کودکان تا زمان توقف رشد آنها درمان کرد.
محققان با استفاده از نوعی پلاستیک سبک قابل بازیافت و نانوتیوبهای کربنی توانستند نوعی ماده سلولی بسازند که قابلیت احساس کشش و فشار را دارد. این ماده قادر است فشاری را که کرست طبی به بدن انسان وارد میکند، تشخیص داده و امکان تنظیم مناسب آن را بهگونهای که فرایند درمان به بهترین نحو اجرا شود، فراهم آورد.
ستون مهرههای یک فرد سالم همانند یک خط صاف دیده میشود. ولی در بیماران مبتلا به اِسکُلیوز یا کژپشتی، ستون مهرهها به سمت چپ یا راست منحرف شده است. این اختلال دلایل متعددی دارد که از جمله آنها میتوان به ناهنجاری مادرزادی و یا نوعی بیماری راشیتیسم اشاره کرد.
همچنین بخوانید: نگاهی به نقش فناوری در درمان بیماری پارکینسون
منبع: ایرنا