صداوسیما با معرفی تلوبیون پلاس به مرحله حذف VODها رسید؟

با بررسی قابلیت جدید تلوبیون با نام تلوبیون پلاس به نظر می‌رسد صداوسیما در مرحله اعمال فشار به وی‌اودی‌ها یک گام جلوتر رفته و در واقع با راه‌اندازی وی‌اودی اختصاصی و البته رایگان می‌کوشد مخاطبان را به سوی خود بازگرداند.

صداوسیما با معرفی تلوبیون پلاس به مرحله حذف VODها رسید؟

دوران پرفرازونشیب VOD ها با صداوسیما

اختلاف میان وی‌اودی‌های کشور و صداوسیما به زمانی بازمی‌گردد که این نهاد مسئول رسیدگی و نظارت بر محتوای وی‌اودی‌های سراسر کشور شد. تا پیش از این تصور می‌شد وزارت ارشاد همان‌طور که مسئولیت رسیدگی به محتوای آثار سینمایی و تئاترها را بر عهده دارد، باید عهده‌دار نظارت بر وی‌اودی‌ها هم باشد، اما این وزارتخانه از مسئولیتش شانه خالی کرد و تصمیم‌گیری برای وی‌اودی‌ها در وهله اول به نهاد جدید ساترا (سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی) که خود زیرمجموعه سازمان صداوسیما بود واگذار شد و در مرحله بعد یک گام جلوتر رفته و این بار ساترا تصمیم‌گیری را به خود صداوسیما سپرد.

در آن زمان ابراهیم رئیسی (رئیس وقت قوه قضاییه) هم در بخشنامه‌ای اعلام کرد هرگونه فعالیت در زمینه صوت و تصویر فراگیر صرفاً در صورت اخذ مجوز از صداوسیما مجاز است. از همان لحظه اول تصویب چنین تصمیمی تقریباً همه می‌دانستند که کار نشدنی است و در واقع دو رقیب (که یکی‌شان زورش بیشتر است) به هم رسیده‌اند و حالا ممکن است تا مرحله زد و خورد باهم پیش بروند؛ و همین‌طور هم شد.

تلوبیون پلاس قبله عالم از جمله سریال‌های شبکه نمایش خانگی بود که به دلیل حذفیات بی‌رویه تصمیم گرفت قید ادامه مجموعه را بزند

با شروع نظارت صداوسیما بر وی‌اودی‌ها چالش‌ها روزبه‌روز بیشتر شد. یک روز توقیف فلان قسمت یک برنامه‌ی گفت‌وگومحور (تاک‌شو) به دلیل حضور یک مهمان به قول صداوسیما ممیزی‌دار، یک روز دیگر توقیف به دلیل حرف‌های تند مهمان برنامه، روز بعدی عدم اجازه برای نمایش چهره مهمان زن (چون به صلاحدید ناظران صداوسیما پوشش و آرایشش خلاف عرف بود) و بعد حذف و سانسورهای گه‌گاهی سریال‌های شبکه نمایش خانگی و دامن زدن به جنجال‌های پیرامون این سریال‌ها.

در نهایت کار تا جایی پیش رفت که نامه نوشتن خطاب به رئیسی هم جواب نداد و عوامل سریال قبله عالم، مجموعه‌ای که در فضای تهران دوران ناصرالدین شاهی می‌گذشت و محتوایی طنز و تاریخی داشت، اعلام کردند شالوده این مجموعه به دلیل حذفیات زیاد از دست رفته است و دیگر قابل پخش نیست. لذا پایان زودهنگام مجموعه‌شان را اعلام کردند.

تیر خلاص تلوبیون پلاس

در میان این کشمکش‌ها و در شرایطی که اهالی سینما و تلویزیونی رمقشان را برای ادامه این دعوا از دست داده‌اند، حالا صداوسیما یک گام جلوتر آمده و اتفاقی را که مدتی بود زمزمه‌هایش شنیده می‌شد علنی کرده است؛ یعنی آغاز به کار وی‌اودی اختصاصی خود که در قالب تلوبیون پلاس عرضه شده است.

تلوبیون پلاس

البته تلوبیون پیش از این هم مزیت دسترسی به آرشیو صداوسیما را داشت و برنامه‌ها و سریال‌های آن را به تفکیک ساعت پخش و شبکه -و البته رایگان- در اختیار مخاطبان می‌گذاشت، اما در این بخش جدید ویژگی‌های متفاوتی را به خود افزوده است که آن را بیشتر به یک وی‌او‌دی تبدیل می‌کند.

در واقع در این بخش جدید فیلم‌های سینمایی ایرانی و خارجی و تعدادی انیمیشن که اعلام شده دوبله اختصاصی دارند به این پلتفرم افزوده شده است؛ هرچند مشخص نیست برای دوبله این آثار از امکانات و استودیوهای صداوسیما استفاده می‌کند یا مجزا از آن است.

این پایان کار VOD های کشور است؟

مهم‌ترین مزیتی که تا این لحظه تلوبیون پلاس را از رقیبان دیگرش جدا می‌کند، رایگان بودن آن است و این عاملی است که می‌تواند به جذب مخاطبان به این پلتفرم کمک کند، چراکه همین امسال VODهایی چون فیلیمو و نماوا به ناگاه تصمیم به افزایش هزینه‌های اشتراک خود گرفتند و این قضیه اعتراض مخاطبان را در پی داشت.

حالا و در چنین شرایطی پلتفرمی وارد حوزه فعالیت شده که هیچ هزینه‌ای از مخاطبان نمی‌گیرد و علاوه بر مزیت دارا بودن فیلم‌ها و سریال‌های خارجی و انیمیشن‌های روز کودکانه (هرچند آرشیوش هنوز محدود است) به نظر می‌رسد به تدریج در حال کامل کردن آرشیو سریال‌های ایرانی خود هم هست تا مخاطبان بتوانند تجربه تماشای سریال‌های به‌یادماندنی‌های روزگار دور را هم دوباره تجربه کنند و در این صورت کار برای وی‌اودی‌ها سخت‌تر خواهد شد.

تلوبیون پلاس

نظر شما در خصوص این جنگ میان وی‌او‌دی‌های کشور چیست؟ فکر می‌کنید آیا این تصمیم صداوسیما ممکن است به کاهش قدرت و مخاطبان وی‌اودی‌های دیگر بینجامد؟ نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید.

ارسال نظر