کد خبر:1096297
اشتراک گذاری
مرتب‌سازی نظرها براساس:

پیشرفت تنها ۱۰ درصدی شبکه ملی اطلاعات از سال ۸۹ تاکنون

شبکه ملی اطلاعات

عضو شورای عالی فضای مجازیدر پاسخ به اخبار ضد و نقیض منتشر شده در مورد پیشرفت شبکه ملی اطلاعات گفت: تنها حدود ۱۰ درصد از شبکه ملی اطلاعات از سال ۸۹ تاکنون ایجاد شده است.

به گزارش کلیک، رضا تقی با تبیین مباحث مطرح در دومین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری گفت: عمده ترین مباحثی که در این اجلاس مطرح شد آسیب هایی است که با توجه به شرایط جهانی و شرایط کشورمان در حوزه تهدیدات نرم در حوزه عرصه های فرهنگی و اجتماعی با آن مواجهیم.
وی گفت: نمایندگان مجلس خبرگان با بیان این نگرانی ها، خواستار مدیریت این تهدیدات از جانب شورای عالی فضای مجازی هستند، شورایی که با تدبیر رهبر معظم انقلاب ایجاد شد.

تقی پور گفت: همچنان در خیلی از مباحث کم و کاستی داریم و مسایل آنگونه که باید و شاید به ویژه در حوزه راه اندازی شبکه ملی اطلاعات مانند موتور جست وجوی داخلی و پیام رسان های داخلی به خوبی پیش نمی رود.
عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: شرط اینکه فضای مجازی امن داشته باشیم این است که بسیاری از فناوری ها بومی باشد اما متاسفانه اکنون این گونه نیست و بسیاری از نرم افزارهای پایه و اساسی مانند موتور جست وجو، پیام رسان ها و نرم افزارهای کلان دیگر از نوع خارجی است.
وی گفت: دغدغه ها این است که اطلاعات شهروندان و حریم خصوصی آنان در این فضا مخدوش شود.

تقی پور همچنین در پاسخ به این پرسش که طرح ایجاد شبکه ملی اطلاعات در چه مرحله ای است، گفت: اعلام کرده اند که دو فاز از شبکه افتتاح شده اما طبق ارزیابی ما کار پیشرفت زیادی نداشته و شاید آنچه انجام شده درصد کمی از مجموع این طرح است که به عنوان شبکه مستقل می تواند مرزبندی و حریم کشور را در فضای مجازی روشن کند. وی در خصوص میزان پیشرفت در ایجاد این شبکه افزود: کار بسیار عظیم و طرحی در سطح ملی است. شاید نشود درصد دقیقی از پیشرفت کار را تعیین کرد؛ اما قطعا حدود ۱۰ درصد پیشرفت داشته است.
وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره علت کندی در ایجاد این شبکه ملی گفت: کندی ها بیشتر شاید ناشی از ابهاماتی بود که مطرح کردند اما از نظر ما ابهاماتی نیست که پاسخ نداشته باشد؛ زیرا از سال ۸۹ که ایجاد این شبکه تبدیل به قانون شد کشورهای بسیاری چنین شبکه ملی را برای خود ایجاد کردند.

نظرها

3 نظر

  1. علی رحیمی

    واقعا تا جایی که دیدم، بعد از روندی که واسه کار گذاشتن شبکه دیتایی نوری عمومی مخابرات شد، کار مثبت دیگه ای در این حد نشد، در حالی که خیلی از افراد جامعه علمی منتظر یک حرکت بزرگ در عرصه شبکه داخلی ای که مجزای از شبکه عمومی بود بودند و در کنار اون حرکت دیگه ای که بتونه به شبکه ای که واسه عمومی مخابرات انجام شد بپیونده و محدودیت های اون رو جبران کنه! خیلی خنده دار هست که اون زمان کشور با اون محدودیت ها تونست یک جفت تار رو به هر دسته هشتایی تلفن خونگی اختصاص بده و اما بعدش که به اصطلاح باید مشکل روابط حل میشد نتونست کاری واسه اختصاص جفت تار به خونه ها واسه وصل به مبدل-مودم های که حتی صد و پنجاه هزار تومنیش هم گیر میاد، انجام بده و هنوز در عهد بوق پهنای باند بمونیم! اون زمان یادم هست که خود افرادی که مخابرات به کار می گرفت جوگیر شده بودن که بعد از این کار ادامه پیدا می کنه و پهنای باند بالایی رو به مردم(کسانی که درخواست دارن) می تونن ارائه بدن و در طی اون یک شبکه عظیم عمومی داخلی و برتر از اون موقع ایجاد میشه و ما شاهد استفاده شبکه های تلوزیونی و حتی اشتراک های ماهیانه و سالیانه سینما و غیر از این وسعت باند هستیم و شبکه دیتایی کشور می تونه یک تکون اساسی به خودش بده! اما متاسفانه حتی جریان ایجاد و رشد شبکه دیتایی مستقل و امن و مجزای داخلی هم به رکود اسفباری رفت، در حالی که می تونست علاوه بر پیوستن شبکه ارگان ها به صورت امن و مجزای از شبکه های دیگه به هم و سرعت بخشیدن به کارهای بین اداره ای و غیر، هزینه های بسیاری رو کاهش بده و از طرف دیگه طرح پیشرفت دور کاری که مد نظر این پروژه بود رو در شبکه ای امن و مجزا و باثبات، به ثمر بنشونه! خیلیا امید بسته بودن و حتی پیش بینی بازار کار جالبی واسه حوزه فناوری و اطلاعات میشد، اما متاسفانه الان شاهد بی کاری این حوزه هستیم و از طرف دیگه زیان های شدیدی که از این عدم حرکت به جامعه وارد میشه!

    رای موافق 0
    رای مخالف 0
  2. با پیشرفت کندش مشکلی نداریم

    رای موافق 0
    رای مخالف 0
  3. قربونتون
    لطفا روند پیشرفت هر سال رو هم مشخص کنید تا ببینیم که چیکار کرده ؟

    رای موافق 0
    رای مخالف 0

سر‌خط آخرین خبرها

خبرهای بیشتر
آیا ممکن است سیاره‌ای کاملاً از ماده تاریک تشکیل شده باشد؟

ستاره‌شناسان می‌گویند احتمالاً سیاره‌هایی فراخورشیدی از جنس ماده تاریک...

برترین نوآوری‌های سال ۲۰۲۲ چه بودند؟

طی چند سال گذشته، شیوع همه‌گیری کرونا و اعمال محدودیت‌ها در زندگی روزمره...

رایانش ابری چیست؟

رایانش ابری روشی برای ذخیره‌سازی داده‌ها و نگهداری از آنها، ارائه نسخه وب...

۶ دلیل برای اینکه در گوشی نباید از کارت حافظه استفاده کنید

طی سال‌های گذشته روز‌به‌روز شمار گوشی های اندرویدی که از کارت حافظه...

کشف یک سیاره فراخورشیدی ۱۳ برابر مشتری

ستاره‌شناسان هنگام بررسی انبوه داده‌های تولید شده توسط کاوشگر TESS ناسا به یک...

دوربین سری گلکسی S23 به‌روزرسانی بسیار بزرگی دریافت کرد

 به‌روزرسانی نرم‌افزاری مارس ۲۰۲۳ برای سری گلکسی S23 سامسونگ، عملکرد دوربین...

بی‌ام‌و به تولید گیربکس دستی ادامه می‌دهد؛ M POWER برای عشاق رانندگی

علی‌رغم گرایش بازار و کاهش فروش خودروها با جعبه‌دنده دستی، «فرانک ون میل»،...

فروش PS5 رکورد تمام کنسول‌های پلی استیشن را شکست

 PS5 نه‌تنها برنده‌ی بزرگ نبرد سخت‌افزارهای فوریه در آمریکا بوده‌ بلکه در...

در پی سوءاستفاده کاربران، امکان دسترسی رایگان به مدل هوش مصنوعی Midjourney متوقف شد

در پی ساخت تصاویر جعلی بحث‌برانگیز، حالا دیگر امکان ساخت رایگان تصاویر با...

دوربین جدید سونی ZV-E1 معرفی شد

دوربین سونی ZV-E1 به‌طور خاص برای ثبت ولاگ ساخته شده است و از یک سنسور فول‌فریم...