معرفی نامزدهای بهترین فیلم خارجی زبان اسکار ۲۰۱۹

رسانه کلیک – بخش بهترین فیلم خارجی زبان مراسم اسکار، هیجان منحصر به فرد خود را دارد و خب، به نسبت می‌توان در آن فیلم‌های خاص‌تر با موضوعات عجیب‌تری را مشاهده کرد. در این مقاله قصد داریم تا نامزد‌های بهترین فیلم خارجی زبان اسکار ۲۰۱۹ را معرفی کنیم. 

معرفی نامزدهای بهترین فیلم خارجی زبان اسکار ۲۰۱۹

با توجه به اعلام نامزدهای اسکار سال ۲۰۱۹، تصمیم گرفتیم در این مطلب به معرفی و بررسی کوتاه نامزدهای بهترین فیلم خارجی زبان اسکار ۲۰۱۹ بپردازیم. مراسمی که نود و یکمین دوره‌ی برگزاری خود را در پیش دارد و قرار است در تاریخ ۲۴ فوریه مصادف با ۵ اسفند، برنده‌های خود را اعلام کند. مراسمی که قرار است پس از سی سال بدون مجری ثابت یا همان میزبان مراسم، برگذار شود. پس از انصراف کوین هارت از میزبانی مراسم امسال، تهیه کنندگان تصمیم گرفتند که به شیوه‌ای جدید، مراسم را بر پا کنند. این مطلب فقط به معرفی این فیلم‌ها می‌پردازد و به هیچ عنوان، نقد و نظر شخصی نویسنده نمی‌باشد. حال نگاهی داریم به نامزدهای رشته‌ی بهترین فیلم خارجی زبان امسال:

۱.فیلم Cold War از کشور لهستان

کارگردانی این فیلم را آقای پاول پاولیکوفسکی بر عهده داشته است؛ کارگردانی که در هشتاد و هفتمین دوره‌ی مراسم اسکار در سال ۲۰۱۴ به خاطر فیلم آیدا موفق شد، جایزه‌ی اسکار بهترین فیلم خارجی زبان را از آن خود کند. دو فیلم My Summer of Love و Last Resort از دیگر آثار شاخص این کارگردان متولد شهر ورشو است. نخستین نمایش فیلم Cold War در هفتاد و یکمین جشنواره‌ی کن بود که پاولیکوفسکی موفق شد جایزه‌ی بهترین کارگردانی جشنواره کن را به دست بیاورد و بسیار از طرف منتقدین مورد ستایش قرار بگیرد و حتی کار به جایی رسید که در اولین نمایشش در جشنواره کن حدود بیست دقیقه تماشاگران، ایستاده تشویقش کردند. داستان این فیلم سیاه و سفید، در مورد یک عشق است که در زمان جنگ سردی که در لهستان اتفاق افتاد، رخ می‌دهد. عشقی که با فراق و از هم گسیستگی رخ می‌دهد. یوانا کولیک و توماس کات از بازیگران اصلی این فیلم هستند. میانگین نمرات این فیلم در متاکریتیک نمره‌ی ۹۰ است و در سایت IMDB متوسط امتیاز ۷.۷ را به دست آورده است.

۲.Never Look Away از کشور آلمان

انتخاب این فیلم بلند ۱۸۸ دقیقه‌ای عجیب‌ترین و غیر قابل حدس‌ترین گزینه‌ی لیست بهترین فیلم‌های خارجی زبان بود. این فیلم درام را آقای فلورین هنکل فون دانرزمارک کارگردانی کرده است و اولین نمایشش در هفتاد و پنجمین دوره‌ی فستیوال فیلم ونیز بوده است. کارگردانی که قبل از این فیلم، دو فیلم The Lives of Others و The Tourist را ساخته بود. این فیلم از نظر منتقدین، کمتر شانس را برای دریافت جایزه‌ی اسکار دارد. فیلم Never Look Away در بولتن روزانه‌ی نشریه‌ی اسکرین که در زمان جشنواره ونیز منتشر می‌شد، در یک اتفاق عجیب، موفق شد با میانگین امتیاز ۴.۷ از ۵ ستاره فیلم محبوب مردم در ونیز، شود. داستان فیلم در مورد سرگذشت هنرمند نقاشی است که در زمان نازی‌ها و تا حدود دهه‌ی شصت میلادی در آلمان شرقی زندگی می‌کرده، است. داستان فیلم به چند بخش تقسیم شده است و در نیمه‌ی نخستش، روایتگر زندگی خانوادگی این نقاش است و در نیمه‌ی دومش در مورد سبک و فرم کاری و خلق آثارش است. شعار تبلیغاتی فیلم این است که : هیچوقت رویت را برنگردان، هر چیزی که واقعیت داشته باشد زیباست. متوسط امتیاز فیلم در سایت متاکریتیک ۶۷ و فیلم در IMDB نمره‌ی ۷.۳ را از آن خود کرده است.

۳.Roma از کشور مکزیک

قطعا روما شانس اصلی دریافت اسکار بهترین فیلم خارجی زبان، است. آخرین ساخته‌ی آلفونسو کوارون با توجه به جوایز پر تعدادی که تا به امروز به دست آورده است، بخت اصلی دریافت این جایزه است. روما علاوه بر شیر طلایی جشنواره ونیز، چندی قبل موفق شد در جوایز گلدن گلوب، دو جایزه‌ را به دست آورد. فیلم داستان یک خانواده‌ی پر جمعیت مکزیکی را روایت می‌کند که به همراه دو پرستار در اوایل دهه‌ی هفتاد میلادی زندگی می‌کنند. فیلمی که به گفته‌ی خود فیلمساز، از روی زندگی شخصی خودش اقتباس شده و تمامی اتفاقات آن، مستند بوده است. آلفونسو کوارون علاوه بر کارگردانی این اثر، وظیفه‌ی فیلم‌نامه نویسی و فیلم برداری را نیز، بر عهده داشته است. روما به غیر از بخش بهترین فیلم خارجی زبان در ۹ رشته از جمله بهترین فیلم سال، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اصلی و مکمل زن، بهترین تدوین و میکس صدا، بهترین طراحی صحنه، بهترین فیلم برداری و بهترین فیلم نامه‌ی اورژینال، نامزد دریافت جایزه‌ی اسکار شده است. روما در متاکریتیک متوسط امتیاز ۹۶ را به دست اورده و نمره‌ی IMDB آن ۸ است.

۴.Shoplifters از کشور ژاپن

این فیلم تحسین شده و فوق العاده را آقای هیروکازو کورئیدا کارگردانی کرده است و همزمان، نویسنده‌ و تدوینگر این فیلم بوده است. این کارگردان اهل توکیو تا کنون فیلم‌های زیادی را ساخته است که از معروف‌ترین آن‌ها، می‌توان از Like Father Like Son و Hana و The Third Murder نام برد. داستان فیلم در مورد یک خانواده به اسم شیباتاها است که همگی دزد هستند و دختر بچه‌ای را در خیابان پیدا می‌کنند و سرپرستی‌اش را بر عهده می‌گیرند. داستان بسیار تاثیرگذار و عمیق، روایت می‌شود و بیشتر در مورد روابط پر افت و خیز انسان‌ها با یک دیگر است. عشق، پول، تنهایی‌ها، زخم‌های کهنه از جمله موتیف‌هایی است که فیلم به آن‌ها اشاره می‌کند. فیلم Shoplifters موفق شد در جشنواره کن ۲۰۱۸ نخل طلای بهترین فیلم را برنده شود و نقدهای بسیار مثبتی را دریافت کند. مایا ماتسوکا، ساکورا آندو و جیو کایری از بازیگران اصلی این فیلم ژاپنی هستند. امتیاز متاکریتیک این فیلم از ۴۰ نقد نمره‌ی درخشان ۹۳ است و میانگین نمراتش در سایت IMDB امتیاز ۸.۱ است.

۵.Capernaum از کشور لبنان

این فیلم توانست در اولین اکرانش در هفتاد و یکمین دوره‌ی جشنواره‌ی کن برنده‌ی جایزه‌ی ویژه‌ی هئیت داوران شود. این فیلم درام عربی زبان با نام اصلی کفرناحوم را خانوم نادیم لبکی کارگردانی کرده است. کارگردانی که قبل از این فیلم، دو فیلم Caramel و Where Do We Go Now را در کارنامه داشته است. داستان عجیب و غریب فیلم در مورد پسر بچه‌ای با بازی زئن الرافعی است که از دست پدر و مادرش برای به دنیا آوردنش، به دادگاه شکایت می‌کند. فیلم به صورت فلش بک روایت می‌شود و تصاویر چشم نوازی دارد. بازی‌های فیلم بسیار تحسین شده‌اند و با وجود اینکه شانس کمی در اسکار برایش پیش بینی می‌شود،از آن دست فیلم‌هایی است که دیدنش را نباید از دست داد. از جمع ۲۵ نقد نوشته شده بر فیلم، امتیاز آن در سایت متاکرتیک ۷۵ از ۱۰۰ است و میانگین نمراتش در سایت IMDB امتیاز ۸.۲ از ۱۰ است.

ارسال نظر