تاثیر تمرینات یوگا و مدیتیشن بر سلامت جسم

رسانه کلیک - ورزش یوگا که امروزه در باشگاه ورزشی یا در باشگاه‌های اختصاصی ارائه می‌شود، یکی از ورزش‌هایی است که علاوه بر سلامت جسم به سلامت روح و ذهن فرد نیز اهمیت داده و حرکات و تمرینات آن به همراه انجام مدیتیشن روی این امر تمرکز دارد.

تاثیر تمرینات یوگا و مدیتیشن بر سلامت جسم

در سال‌های اخیر و پیرو محبوبیت روزافزون این ورزش در اغلب باشگاه‌های ورزشی تحقیقاتی علمی درباره فواید انجام تمرینات یوگا و انجام مدیتیشن بر سلامت افراد صورت گرفت که نتایج برخی از آن‌ها را به اختصار در ادامه می‌خوانیم.

تاثیر یوگا بر سلامت قلب

سلامت قلب به دلیل اهمیت ویژه این عضو و نقش کلیدی آن در بدن یعنی پمپاژ خون و خون‌رسانی به تمامی اعضا و تغذیه بافت‌های بدن در سلامت کلی جسمی فرد نقش بسزایی دارد.

مطالعات نشان داده است که یوگا می‌تواند سبب ارتقای سطح سلامت قلب و کاهش ریسک فاکتورهای بیماری قلبی شود. برای مثال در یک بررسی مشخص شد که فشار خون و ضربان قلب افراد بالای 40 سالی که به مدت 5 سال در باشگاه ورزشی تمرینات یوگا انجام می‌دادند در مقایسه با افرادی که این تجربه را نداشتند خیلی پایین‌تر است.

فشار خون بالا یکی از دلایل اصلی بسیاری از مشکلات قلبی نظیر سکته یا ایست قلبی است. بنابراین کاهش فشار خون می‌تواند ریسک بروز این مشکلات را کاهش دهد.

یوگا

برخی از مطالعات نشاندهنده این است که انجام حرمات یوگا به همراه مدیتیشن و سبک زندگی سالم می‌تواند به کند کردن روند بیماری‌های قلبی را نیز کمک کند.

در تحقیقی که برای بررسی تغییر سبک زندگی و تاثیر آن صورت گرفت، تعداد 113 بیمار قلبی مورد مطالعه قرار گرفته و تغییر سبک زندگی شامل انجام تمرینات مدیتیشن به مدت یک سال به همراه اصلاحات در رژیم غذایی و مدیریت استرس، در آن‌ها مشاهده شد.

نتایج نشان داد که این افراد 23% کاهش در میزان کلسترول کلی خون، و 26% کاهش در میزان کلسترول بد LDL را تجربه کردند. علاوه براین روند پیشرفت بیماری قلبی در 47% از بیماران متوقف شده بود.

البته میزان تاثیر تمرینات یوگا در مقایسه با سایر عوامل دخیل در این نتایج به درستی مشخص نیست اما آنچه مشخص است این است که یوگا می‌تواند موجب کاهش استرس شود و استرس نیز یکی از عوامل اصلی ایجاد بیماری‌های قلبی است.

بهبود کیفیت زندگی

اخیرا ب از یوگا و مدیتیشن به عنوان روشی درمانی برای بهبود کیفیت زندگی بسیاری از افراد استفاده می‌شود.

در یک تحقیق تعداد 135 شرکت‌کننده را در سه گروه مختلف شامل گروه یوگا، گروه پیاده‌روی و گروه کنترل دسته‌بندی کردند. نتایج حاکی از آن بود که کیفیت زندگی گروهی که تمرینات یوگا انجام دادند به میزان قابل توجهی در مقایسه با دیگر گروه‌ها افزایش یافت.

مطالعات دیگری به بررسی چگونگی تاثیر یوگا بر ارتقا و بهبود سطح کیفی زندگی و کاهش علائم در بیماران مبتلا به سرطان می‌پردازند. برای مثال تحقیقی روی خانم‌های مبتلا به سرطان سینه که در حال شیمی‌درمانی هستند صورت گرفته است و مشخص شد که یوگا می‌تواند علائم شیمی درمانی نظیر حالت تهوع و استفراغ را کاهش داده و کیفیت کلی سطح زندگی این افراد را نیز ارتقا بخشد. در مطالعه مشابه دیگری مشخص شد که زنانی که در باشگاه ورزشی یوگا کار می‌کنند درد و خستگی کمتری تجربه کرده و به لحاظ بهبودی بیماری، پذیرش و رسیدن به آرامش عملکرد بهتری دارند.

مطالعات و تحقیق‌های دیگری نیز نشان داد که انجام تمرینات یوگا باعث بهبود کیفیت خواب فرد، افزایش سلامت روح و روان، ارتقای عملکرد اجتماعی و کاهش علائم اضطراب و افسردگی در افراد مبتلا به سرطان می‌شود.

تاثیر یوگا در مقابله با افسردگی

طبق بررسی‌های انجام شده یوگا و مدتیشن تاثیر ضد افسردگی داشته و می‌تواند سبب کاهش علائم افسردگی شود.

دلیل این است که یوگا قادر به کاهش سطح هورمون کورتیزول، هورمون اصلی استرس، است که بر میزان سروتونین خون تاثیر می‌گذارد.

در مطالعه‌ای از شرکت‌کنندگان در یک برنامه ترک اعتیاد به الکل خواسته شد تا با حضور در باشگاه ورزشی به انجام یوگای سودارشان کریا، نوعی یوگا که بر تنفس ریتمیک و منظم تاکید دارد، بپردازند. پس از گذشت دو هفته مشاهده شد که شرکت‌کنندگان علائم افسردگی کمتری داشته و میزان هورمون کورتیزول در این افراد بسیار کمتر از قبل شده است.

دیگر مطالعات و بررسی‌ها نیز نتایج مشابهی داشته و نشاندهنده پیوند و ارتباط بین انجام تمرینات یوگا و کاهش علائم افسردگی هستند.

ایرانگان بانک اطلاعات مشاغل و کسب و کارها

این مقاله توسط واحد محتوای سایت ایرانگان تولید شده و هرگونه کپی‌برداری از آن با ذکر منبع بلامانع است.

در مجله ایرانگان از مطالب علمی، آموزشی و تحقیقاتی بهرمند شوید و در سایت نیازمندی‌های ایرانگان همواره می‌توانید متخصصان مورد نیاز خود را در مشاغل مختلف آموزشی، خدماتی، پزشکی و صنعتی بیابید.

ارسال نظر