موزه بزرگ مصر در سال 2020 افتتاح می شود

رسانه کلیک - بازار گردشگری مصر در سال های اخیر رونق خود را از دست داده است؛ اما به نظر می رسد افتتاح موزه بزرگ مصر بتواند مجددا صنعت گردشگری را در این کشور به اوج برساند.

موزه بزرگ مصر در سال 2020 افتتاح می شود

پروژه ساخت موزه بزرگ مصر حدودا ۱۰ سال پیش آغاز شده و قرار است که آثار تاریخی و گنجینه های باستانی مصر در این موزه به نمایش گذاشته شوند. اجرای این پروژه تاکنون به دلایل متعددی به تاخیر افتاده و بودجه در نظر گرفته شده برای ساخت آن، با افزایش ۳۵۰ میلیون دلاری مواجه شده است.

پس از قیام مردم علیه حسنی مبارک و ادامه درگیری ها در مصر، صنعت گردشگری این کشور با افت بی سابقه ای روبه‌رو شد. پس از برکناری محمد مرسی، عبدالفتاح سیسی توانست بر صندلی ریاست نشسته و مخالفین خود را سرکوب کند.

از آن پس سیسی تمام توان خود را به‌کار گرفت تا برای پیشرفت و بازسازی مصر، از برنامه های عمرانی بزرگ (نظیر طرح توسعه کانال سوئز) نهایت استفاده را ببرد. ساخت موزه بزرگ مصر جدیدترین پروژه ای است که توسط سیسی مورد حمایت قرار گرفته و ظاهرا می تواند خسارت های مالی ایجاد شده در چند سال اخیر را برطرف نماید.

این موزه شامل چندین نمایشگاه، یک سالن کنفرانس، سینما، هتل، ۲۸ فروشگاه و ۱۰ رستوران بوده و قرار است تا ۵۰ هزار اثر تاریخی، از جمله نقاب مشهور توت آنخ آمون (ملقب به شاه توت) و مجسمه رامسس دوم، در آن به نمایش درآیند. هدف از احداث موزه بزرگ مصر جذب گردشگر و وارد کردن ارز خارجی است. اغلب آثار و گنجینه های باستانی اکنون در موزه ملی قاهره نگهداری می شوند.

موزه بزرگ مصر

باقیمانده میراث فراعنه مصر، بدون شک سرمایه بزرگی برای مردم این کشور محسوب می شود؛ به طوری‌که انتظار می رود با بازگشایی موزه بزرگ مصر در ۲۰۲۰ میلادی، تعداد گردشگران در هر سال به ۸ میلیون نفر برسد.

دولت مصر برای ساخت این موزه تا کنون ۷۷۰ میلیون دلار از ژاپنی ها وام دریافت کرده اما هنوز مشخص نشده است که چه کسانی مسئولیت تامین هزینه های اضافی را بر عهده خواهند گرفت. با توجه به نقش عمده ارتش مصر در نظام اقتصادی این کشور، انتظار می رود که بخشی از هزینه های مربوط به احداث موزه از این طریق تامین شود.

طبق بیانات طارق توفیق سرپرست ارشد پروژه، ارتش در حال حاضر نیز بخشی از مواد اولیه برای ساخت موزه بزرگ مصر را فراهم کرده تا هزینه مربوط به واردات کاهش یابد.

مصر در سال ۲۰۱۶ سیستم ارزی خود را به حالت شناور در آورد تا سرمایه خود را از صندوق بین المللی محفوظ دارد. این امر موجب سقوط قیمت ارز و افزایش فشار مالی بر اقشار ضعیف و متوسط مصر شد. توفیق در رابطه با این موضوع می گوید:

امروزه علی رغم افزایش هزینه ها و شناور بودن پوند مصری، فرآیند ساخت موزه به لطف مدیریت خوب و مهندسی ارزش در حال اتمام است.

ارسال نظر