5 بنای تاریخی ایران که گردشگران را شگفت زده می کند!

رسانه کلیک - در این مطلب به معرفی 5 مورد از بناهای تاریخی معروف ایران که گردشگران ایرانی و خارجی را مجذوب و شگفت زده می کنند، می پردازیم.

5 بنای تاریخی ایران که گردشگران را شگفت زده می کند!

ایران یکی از باستانی ترین شهرهای جهان به شمار رفته و تاریخچه ای بسیار غنی و خواندنی دارد. از دوران ایران باستان نیز اکنون آثار باستانی و بناهایی بر جای مانده اند که سالانه گردشگران ایرانی و خارجی بسیاری را به خود جذب می کنند و ارزش دیدن بالایی دارند. بازدید از بناهای تاریخی معروف ایران می تواند اطلاعات بسیاری از گذشته باستانی ایران را به مخاطبان منتقل کند.

اکثر بناهای تاریخی معروف ایران در سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسیده اند. در ادامه این مطلب همراه کلیک باشید تا با 5 مورد از بناهای تاریخی معروف ایران که گردشگران را متحیر می سازند، آشنا شوید.

1- چغازنبیل

زیگورات چغازنبیل که در گویش ایلامی زیگورات دوراونتاش نیز خوانده می شود، نیایشگاهی باستانی است که در زمان ایلامی‌ ها و در حدود سال 1250 پیش از میلاد ساخته شده‌ است. چغازنبیل بخش به‌ جا مانده از شهر دوراونتاش است و در نزدیکی شهر باستانی شوش در استان خوزستان قرار دارد. این سازه اولین اثر تاریخی ایران بود که در سال 1979 میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت.

خاورشناسان چغازنبیل را نخستین ساختمان مذهبی ایران می‌ دانند. این بنا در 5 طبقه به ارتفاع 52 متر ساخته شده بود که امروزه فقط 2 طبقه از آن با ارتفاعی نزدیک به 25 متر باقی مانده است. این بنا با قدمتی نزدیک به 3 هزار سال، یکی از بناهای تاریخی ایران به شمار می رود.

2- تخت جمشید

تخت جمشید (که اسامی دیگری از جمله پرسپولیس، پارسه و هزارستون نیز دارد) یکی از شهرهای تاریخی ایران باستان بوده که طی سالیان، پیوسته پایتخت باشکوه و تشریفاتی پادشاهی ایران در زمان امپراتوری هخامنشیان بوده‌ است. در این شهر باستانی، کاخی به نام تخت جمشید وجود دارد که در دوران پادشاهی داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر اول بنا شده‌ و به مدت حدود 200 سال آباد بوده‌ است.

در نخستین روز سال نو گروه‌ های زیادی از کشورهای گوناگون با پیشکش‌ هایی متنوع در تخت جمشید جمع می‌ شدند و هدایای خود را به شاه پیشکش می‌ کردند. تخت جمشید در مرکز استان فارس و در 57 کیلومتری شیراز قرار داشته و سالانه گردشگران بسیار زیادی را به خود جذب می کند.

3- بیستون

سنگ‌نبشته بیستون بزرگترین سنگ‌ نبشته جهان، نخستین متن شناخته شده ایرانی و از آثار دودمان هخامنشیان واقع در شهر بیستون از توابع شهرستان هرسین در سی کیلومتری شهر کرمانشاه بر دامنه کوه بیستون است. سنگ‌ نبشته بیستون یکی از مهمترین و مشهورترین سندهای تاریخ جهان و مهم‌ ترین متن تاریخی در زمان هخامنشیان است که شرح پیروزی داریوش بزرگ را بر گوماته مغ و به بند کشیدن یاغیان را نشان می‌ دهد.

این سنگ نبشته در ارتفاع چند ده متری از سطح زمین و بر دامنه جنوبی کوه پرآو ساخته شده‌ و از آثار به جای مانده از پلکانی در قسمت بالایی کوه بیستون، احتمال می‌ رود که سنگ تراشان از این راه برای رسیدن به محل سنگ نبشته استفاده کرده و پس از پایان کار پلکان را به منظور غیرقابل دسترس کردن اثر تراش داده‌ اند.

4- تخت سلیمان

تخت سلیمان (شهر گنجک ) زادگاه سحر آمیز زرتشت، به عنوان یک مجموعه تاریخی بسیار منحصر به‌فرد و خارق العاده در ایران شناخته شده است. این بنای باستانی در شهر تکاب آذربایجان غربی قرار دارد. بقایای این مجموعه باستانی روی جبهه ای از سنگ در 48 کیلومتری شمال شرقی تکاب و در بین انبوهی از آثار طبیعی مانند دریاچه ها، آب گرم ها و آثار مصنوعی مانند قبرهای کهن سال و بناهای تاریخی محصور شده است.

از علل معروفیت این مجموعه تاریخی می توان به وجود یکی از آتشکده های مشهور ساسانی اشاره داشت که محل تاجگذاری پادشاهان این سلسله نیز بوده است. البته با توجه به کاوش های انجام یافته روی این محوطه، آثاری از دوره های هخامنشی و مادی نیز به چشم می خورد. تخت سلیمان نیز بی تردید یکی از بناهای تاریخی مشهور ایران است.

5- مجموعه کلیساهای آذربایجان

سه کلیسای مهم ایران به نام های قره کلیسا ، سنت استپانوس و مریم مقدس در استان های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی به عنوان نهمین اثر ایران در سال 2008 در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده اند. کلیساهای آذربایجان نمونه های برجسته ای از معماری و تزئینات سنتی ارمنی هستند که ارزش جهانی نیز دارند. این کلیساها در واقع آثاری هستند که در مقابل تبادلات فرهنگی منطقه به ویژه بیزانس، ارتودوکس و فارسی از خود مقاومت نشان داده اند. قدمت این کلیساها به قرن 7 الی 14 می رسد که چندین بار نیز به دلیل بلایای طبیعی و انسانی بازسازی و مرمت شده اند.

ارسال نظر