آیا چیپست‌های اگزینوس سامسونگ مقابل اسنپدراگون حرفی برای گفتن دارند؟

رسانه کلیک - اگزینوس و اسنپدراگون دو چیپست مطرح بازار هستند که در تلفن‌های هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه این مطلب با مقایسه این دو تراشه قدرتمند همراه ما باشید.

آیا چیپست‌های اگزینوس سامسونگ مقابل اسنپدراگون حرفی برای گفتن دارند؟

چیپست‌ها نقش بزرگی در تلفن‌های هوشمند دارند و سازندگان در هر مدل تلاش می‌کنند تا بیشترین قدرت پردازشی را در اختیار کاربران قرار دهند. طی هفت سال گذشته شاهد پیشرفت فراوان چیپست‌ها بوده‌ایم؛ به طوری که پردازنده‌های تک هسته‌ای که با حداکثر فرکانس پردازشی 412 مگاهرتز فعالیت می‌کردند، جای خودشان را به نمونه‌های 8 هسته‌ای با قدرت پردازشی 2 گیگاهرتز داده‌اند. کمپانی‌های مختلفی مانند سامسونگ در این روند صعودی بسیار تاثیرگذار بوده‌اند و هرکدام به نحوی در این مسیر حضور مفید داشته‌اند ( با تمام چیپست های اسنپدراگون کوالکام آشنا شوید ).

خانواده اگزینوس برای اولین بار با چیپست 32 بیتی S5PC110 (با نام Exynos 3 Single هم شناخته می‌شود)، شکل گرفت. روی این چیپست یک پردازنده تک هسته‌ای با معماری ARM Cortex-A8 و ساختار 45 نانومتری قرار گرفته بود که با فرکانس پردازشی 1 گیگاهرتز فعالیت می‌کرد. این چیپست در سال 2010 معرفی شد و سامسونگ از آن در برخی محصولاتش مانند گلکسی تب و گلکسی Wave II استفاده کرد. اما کوالکام برای اولین بار چیپست تک هسته‌ای خودش را با نام اسنپدراگون (S1 (QSD8250 معرفی کرد و آن را در اختیار سازندگان تلفن‌های هوشمند قرار داد. اچ تی سی و آلکاتل کمپانی‌هایی بودند که از سری‌ اول چیپست‌های اسنپدراگون در تولیدات‌شان استفاده کردند.

اگزینوس و اسنپدراگون

در حال حاضر جدیدترین چیپست عرضه شده توسط سامسونگ، اگزینوس 9810 بوده که روی گلکسی اس 9، اس 9 پلاس و نوت 9 استفاده شده است. این چیپست که در سال 2018 معرفی شد، رقیب کوالکام اسنپدراگون 845 محسوب می‌شود. کوالکام اسنپدراگون 845 را امسال معرفی کرد و کمپانی‌های مطرحی مانند گوگل، شیائومی، اچ تی سی، سونی و ال جی از آن در جدیدترین پرچمداران‌شان استفاده می‌کنند. جالب است بدانید بدلیل برخی سیاست‌های کوالکام، محصولات سامسونگ در آمریکا به جای چیپست اگزینوس با اسنپدراگون روانه بازار می‌شوند.

با وجود شباهت‌هایی که میان چیپست‌های اگزینوس و اسنپدراگون وجود دارد، این دو تراشه معمولا از نظر قدرت، متفاوت عمل می‌کنند. برای اینکه متوجه این تفاوت در عملکرد شوید، تصمیم داریم دو نسل اخیر از چیپست‌های تولید شده توسط سامسونگ و کوالکام را با هم مقایسه کنیم. ابتدا بهتر است نگاهی به مشخصات این تراشه‌ها بیاندازید.

اگزینوس 9810 اسنپدراگون 845
سازنده سامسونگ کوالکام
سال معرفی 2018 2018
لیتوگرافی 10 نانومتری 10 نانومتری
تعداد هسته پردازنده 8 هسته 8 هسته
حداکثر سرعت پردازنده 2.9 گیگاهرتز 2.8 گیگاهرتز
پردازنده گرافیکی Mali G72 MP18 Adreno 630
سرعت پردازنده گرافیکی 572 مگاهرتز 750-800 مگاهرتز
حداکثر رزولوشن تصویر قابل پشتیبانی 3840*2160 پیکسل / نرخ 120 فریم بر ثانیه 3840*2160 پیکسل / نرخ 60 فریم بر ثانیه
رم LPDD4X LPDD4X
مودم LTE Cat. 18 X20 LTE
بلوتوث 5.0 5.0
حداکثر رزولوشن ضبط و پخش فیلم 4K با نرخ 120 فریم بر ثانیه 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه

همانطور که مشاهده می‌کنید پردازنده در اگزینوس 9810 نسبت به اسنپدراگون 845 با فرکانس بالاتری فعالیت می‌کند و این به معنای سرعت بیشتر در تراشه سامسونگ است. در واقع فرآیندهای پردازشی در دستگاه‌هایی که به اگزینوس 9810 مجهز شده‌اند، سریع‌تر بوده و نسبت به سایر رقبا بهتر عمل می‌کنند. از طرفی اگزینوس 9810 از حداکثر رزولوشن 4K با نرخ 120 فریم بر ثانیه برای ضبط و پخش فیلم پشتیبانی می‌کند. این در حالی است که در اسنپدراگون حداکثر از رزولوشن 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه پشتیبانی می‌شود. از نظر قدرت عکاسی هر دو چیپست تقریبا مشابه هم عمل می‌کنند و این اجازه به سازندگان داده می‌شود تا سنسور دوگانه استفاده کنند. تنها بخشی که چیپست کوالکام در آن بهتر ظاهر شده، GPU یا همان حافظه گرافیکی است.

در ادامه نظر شما را به نتیجه بنچمارک GeekBench در اگزینوس 9810 و اسنپدراگون 845 جلب می‌کنیم. در این تست از گوشی گلکسی اس 9 با چیپست اگزینوس و تعدادی از پرچمداران بازار با اسنپدراگون 845 استفاده شده است.

GeekBench Single Core

[click_chart value=199171]

GeekBench Multi Core

[click_chart value=199164]

همانطور که مشاهده می‌کنید برای چیپست اگزینوس در GeekBench اعداد بیشتری ثبت شده و این تراشه در هر دو بخش تک هسته‌ای و چند هسته‌ای بهتر ظاهر شده است. حتی گوگل پیکسل 3 XL هم که جدیدترین پرچمدار موجود در لیست بالا به حساب می‌آید، در برابر اگزینوس سامسونگ ضعیف‌تر عمل کرده و امتیاز راضی‌کننده‌ای برای آن به ثبت نرسیده است ( بررسی گلکسی اس 9 پلاس؛ انقلابی در دوربین گوشی‌های هوشمند ).

جالب است بدانید تفاوت عملکرد اگزینوس و اسنپدراگون فقط به دو مدلی که در این مطلب بررسی شده مربوط نبوده و در هر نسل شاهد چنین قضیه‌ای هستیم. مدت‌هاست پرچمداران سامسونگ میان گوشی‌های اندرویدی در ابتدای لیست بنچمارک‌ها حضور دارند و در برابر برندهای مختلف با چیپست اسنپدراگون خودنمایی می‌کنند.

عملکرد بهتر چیپست اگزینوس علاوه بر بنچمارک‌ها، در تجربه کاری با دستگاه هم به وضوح مشخص بوده و کاربران پرچمداران سامسونگ بهترین تجربه از یک تلفن هوشمند را در این محصولات تجربه می‌کنند. خوشبختانه سامسونگ نسخه اگزینوس پرچمداران خودش را برای کاربران ایرانی در نظر گرفته و افراد از این طریق به بیشترین قدرت ممکن در تلفن‌ هوشمند دست خواهند یافت.

نظر شما در رابطه با دو تراشه اگزینوس و اسنپدراگون چیست؟ شما کدام مدل را می‌پسندید؟

ارسال نظر