با تعدادی از شگفت انگیزترین و زیباترین کتابخانه های اروپا آشنا شوید

رسانه کلیک - اگر می‌خواهید با تعدادی از شگفت انگیزترین و زیباترین کتابخانه های اروپا که هریک علاوه بر ارزش علمی دارای ارزش تاریخی و معماری  نیز هستند آشنا شوید، ادامه این مطلب را بخوانید.

با تعدادی از شگفت انگیزترین و زیباترین کتابخانه های اروپا آشنا شوید

کتابخانه ها طی قرن ها مکان های مقدسی برای نگهداری و حفاظت از علم و دانش و اشتراک گذاری آن با قرن های آینده مورد استفاده قرار می گرفتند. حتی امروزه نیز کتابخانه هایی در سر تا سر جهان وجود دارند که پناهگاه و معبد علم آموزان محسوب می شوند. به علاوه این کارکردها، برخی از کتابخانه ها دارای ساختمان هایی با معماری خیره کننده و بسیار زیبا نیز هستند که جمعیت و بازدیدکنندگان بسیاری را به خود جذب می کنند. در ادامه همراه کلیک باشید تا با تعدادی از زیباترین کتابخانه های اروپا آشنا شوید.

کتابخانه ملی جمهوری چک

کتابخانه ملی جمهوری چک در کلمنتیوم پراگ واقع شده و مهم ترین و بزرگ ترین کتابخانه تمام کشور محسوب می شود. این کتابخانه که قدیمی ترین کتابخانه جمهوری چک نیز هست امروزه توسط اداره فرهنگ کشور مدیریت می شود. این کتابخانه دارای حدود 6 میلیون جلد کتاب و مجموعه اسناد بوده که هر ساله حدود 70 هزار عنوان جدید نیز به آن ها افزوده می شود.

کتابخانه کالج ترینیتی دوبلین (ایرلند)

کتابخانه کالج ترینیتی دوبلین بزرگ ترین کتابخانه تحقیقاتی ایرلند محسوب می شود. این کتابخانه اهمیت تاریخی بسیاری دارد؛ بنابراین تحت نظارت قوانین ایرلند علاوه بر ایرلند، یکی از کتابخانه های ملی بریتانیا نیز محسوب می شود. به همین دلیل این کالج حق کپی تمام کتاب های چاپ شده در بریتانیا و ایرلند را دارد؛ در نتیجه سالانه بیش از 100 هزار نسخه کتاب جدید به آن افزوده می شود. اکنون در این کتابخانه بیش از 4.25 میلیون جلد کتاب وجود دارد که 30 هزار نسخه از آن ها مجموعه های مهمی از نقشه ها، نسخه های خطی و صفحات موسیقی پرینت شده هستند.

کتابخانه محل اقامت سلطنتی سن لورنزو دال اسکوریال (اسپانیا)

این کتابخانه که بدون تردید یکی از زیباترین کتابخانه های اروپا محسوب می شود، بین عموم مردم به کتابخانه اسکوریال شهرت داشته و کتابخانه ای بزرگ و قرون وسطایی بوده که توسط فلیپه دوم ساخته شده است. این کتابخانه در شهر سن لورنزو دال اسکوریال در مادرید واقع شده و بخشی از میراث فرهنگی کشور اسپانیا به شمار می رود. این کتابخانه و محیط تاریخی احاطه کننده اش از سال 1984 بخشی از میراث جهانی یونسکو نیز محسوب می شوند. کتابخانه اسکوریال دارای 40 هزار نسخه کتاب چاپی و مجموعه نادری متشکل از بیش از 4700 نسخه دست نوشته است که اکثر آن ها دارای محتوای مذهبی هستند.

کتابخانه ادمونت ابی (اتریش)

کتابخانه ادمونت ابی بزرگترین کتابخانه رهبانی جهان است. این کتابخانه صومعه مانند در شهر کوچک ادمونت در اتریش واقع شده و در سال 1776 ساخته شده است. این کتابخانه دارای حدود 200 هزار جلد کتاب است که نشان دهنده سیر تکاملی تاریخی و هنرمندانه ادبیات طی قرن ها هستند. در این کتابخانه همچنین بیش از 70 هزار جلد کتاب تعمیر شده و هزاران نسخه دست نویس وجود دارد که زیر گنبد باروکی آن نگه داری می شوند. 530 جلد از کتب قدیمی نیز در قفسه های این کتابخانه نگهداری می شوند. معماری بنای این کتابخانه نیز به اندازه کتاب های آن شگفت آور و زیبا است؛ بنابراین کتابخانه ادمونت ابی یکی از زیباترین کتابخانه های اروپا محسوب می شود.

کتابخانه جوانینا (پرتغال)

کتابخانه جوانینا کتابخانه ای تاریخی در دانشگاه کویمبرا است که در قرن هجدهم در کشور پرتغال توسط پادشاه ژان پنجم ساخته شد. کتابخانه جوانینا که در محوطه دانشکده حقوق این دانشگاه واقع شده تحت عنوان بخشی از کتابخانه عمومی دانشگاه کویمبرا شناخته می شود. طراحی این کتابخانه الهام گرفته از سبک معماری روکوکو بوده و یکی از اصیل ترین و جذاب ترین کتابخانه های باروکی اروپا محسوب می شود. این کتابخانه علاوه بر آن که فضایی برای تحقیق دانشجویان به شمار می رود، در موقعیت های خاص به عنوان سالن کنسرت و نمایشگاه نیز کاربرد دارد. کتابخانه جوانینا بدون تردید یکی از زیباترین کتابخانه های اروپا به شمار می رود.

کتابخانه ویبلینگن ابی (آلمان)

اگرچه اکثر کتاب های کتابخانه ویلینگن ابی به کتابخانه های بزرگتری منتقل شده اند، با این حال هنوز در سالن بسیار بزرگ و اصیل آن نسخی از دست نوشته های اصیل نگهداری می شود. طراحی داخلی این کتابخانه یکی از بهترین نمونه های سبک معماری روکوکو محسوب می شود. مجسمه های این کتابخانه و سقف سر تا سری نقاشی شده آن نیز نشان دهنده دیدگاهی از معماری هستند که به کتابخانه به چشم "محلی برای نگهداری گنجینه های خرد و دانش" می نگرد. این کتابخانه نیز بی تردید یکی از زیباترین کتابخانه های اروپا محسوب می شود.

کتابخانه سنت ژنویو (فرانسه)

کتابخانه سنت ژنویو در میدان پانتئون پاریس واقع شده و دارای حدود 2 میلیون نسخه از اسناد و مدارک است. این کتابخانه همچنین بخشی از دانشگاه سوربون پاریس محسوب می شود. ساختمان این کتابخانه تحت نظارت هنری لابروست در اواسط قرن نوزدهم طراحی و ساخته شد و ساخت بنای آن در سال 1861 به پایان رسید. بنای این کتابخانه یکی از معدود بناهای قرن نوزدهم است که در ساخت آن از چدن استفاده شده است. اگرچه معماری بیرونی این بنا نشان دهنده سبک رنسانسی است اما ستون های داخلی بنای کتابخانه دارای سبک متفاوتی از معماری هستند.

ارسال نظر