بهترین جاذبه های گردشگری استانبول که ارزش حداقل یکبار دیدن را دارند!

رسانه کلیک - استانبول یکی از غنی ترین شهرهای ترکیه به لحاظ تاریخ و فرهنگ است. هنگام سفر به استانبول حتما به 10 مکان توریستی این شهر زیبا که در ادامه معرفی شده سری بزنید.

بهترین جاذبه های گردشگری استانبول که ارزش حداقل یکبار دیدن را دارند!

استانبول بزرگترین شهر ترکیه، در جنوب این کشور قرار دارد. ترکیب تاریخ و فرهنگ های مختلف استانبول را به شهری هیجان انگیز بدل کرده که گردشگران را از تمام نقاط جهان به خود جذب می کند. با وجود اینکه امروزه استانبول به شهری مدرن تبدیل شده، میراث تاریخی آن در مساجد، کلیساها و بازارهای باستانی اش کاملا مشهود است. بی شک این شهر بسیار زیبا جذابیت هایی برای تمام گردشگران دارد.

10 تا از جاذبه های توریستی که در سفر به استانبول حتما باید ببینیم، به شرح زیر است:

10- برج گالاتا

برج گالاتا با ارتفاع 67 متری یکی از عناصر اصلی تشکیل دهنده خط آسمان استانبول است و مناظر بسیار زیبایی از شهر قدیمی و اطراف آن از بالاترین نقطه این برج به چشم می خورد. این برج سنگی قرون وسطایی که تحت عنوان برج مسیح نیز شناخته می شود، در زمان ساخت آن یعنی سال 1348 بلندترین ساختمان استانبول محسوب می شد؛ همانطور که امروزه هم یکی از ساختمان های بلند استانبول به شمار می رود.

این برج طی سال ها تغییرات زیادی کرده است؛ برای مثال زمانی به عنوان برج مراقبت و برای مشاهده آتش سوزی های دوردست از آن استفاده می شد. امروزه آخرین طبقه این برج که به وسیله آسانسور قابل دسترسی است، یک کافه و یک رستوران را در خود جای داده که می توانید حین میل کردن غذا در آن ها از مناظر خیره کننده شهر نیز لذت ببرید.

9- موزه باستان شناسی استانبول

موزه باستان شناسی استانبول یکی از مهم ترین موزه های ترکیه به شمار می رود و در اصل از سه موزه تشکیل شده است؛ موزه باستان شناسی، موزه شرق باستانی و موزه کیوسک کاشی. این سه موزه روی هم بیش از یک میلیون شیء از تمدن های سرتاسر جهان را در خود جای داده اند. موزه باستان شناسی در سال 1891 تاسیس شده و اولین موزه ترکیه به شمار می رود. قدمت تعدادی از کاشی های این موزه به سال 1472 برمی گردد. این سه موزه دارای هزاران شیء گرانبها مانند تابوت اسکندر مقدونی هستند. در مجموع، بازدید از این موزه ها هنگام سفر به استانبول بسیار پیشنهاد می شود.

8- کلیسای کورا (چورا)

کلیسای کورا ممکن است در برابر سایر کلیساهای مشهور دنیا چندان دیدنی نباشد، اما گردشگرانی که در سفر به استانبول از آن دیدن کرده اند، معتقدند هنر بیزانسی به کار رفته در این کلیسا بدون شک ارزش حداقل یکبار دیدن را دارد. موزاییک ها و نقاشی های دیواری خیره کننده روایتگر داستان های حضرت مسیح و حضرت مریم هستند. از این کلیسا به عنوان یکی از زیباترین آثار باقی مانده از معماری بیزانس نیز یاد می شود. در زمان حکمرانی کنستانتین ، کورا در ابتدا یک صومعه بوده که قرن ها بعد تبدیل به مسجد شده و نهایتا در سال 1948 تبدیل به موزه گشته است.

7- آب انبار باسیلیکا

آب انبار باسیلیکا از قرن ششم یعنی زمانی که به سفارش امپراطور روم ژوستینین اول ساخته شد، آب مورد نیاز ساکنان استانبول را تامین کرده است. تکنولوژی به کار رفته در این سازه شگفت انگیز معماری که در زمان ساخت بسیار پیشرفته بوده، امروزه کاملا ابتدایی به نظر می رسد. این آب انبار که فاصله بسیار کمی از مسجد کبود دارد، در محوطه یک قصر سلطنتی به نام قصر سانکن و متعلق به قرن سوم ساخته شده است. این آب انبار گنجایش 2.8 میلیون متر مکعب آب را دارد و در مجموع یکی از دیدنی هایی است که در سفر به استانبول نباید فراموش شود.

6- کاخ دلمه باغچه

کاخ دلمه باغچه یکی از کاخ های لوکس، باشکوه و بسیار زیبای ترکیه به شمار می رود و همواره با کاخ ورسای مقایسه شده است. این کاخ که در قرن نوزدهم و با استفاده از 14 تن ورقه طلا ساخته شده، پر زرق و برق ترین کاخ ترکیه محسوب می شود که در آن ترکیبی از معماری سنتی عثمانی و معماری های نئوکلاسیک اروپا یعنی سبک های باروک و روکوکو به چشم می خورد. در کاخ دلمه باغچه 6 سلطان از سال های 1856 تا 1924 حکمرانی کرده اند. بزرگترین چلچراغ کریستالی جهان نیز در این کاخ قرار دارد که هدیه ای از طرف ملکه ویکتوریا بوده است. این کاخ در امتداد سواحل تنگه بسفر ساخته شده که به خیره کنندگی آن افزوده است.

5- مسجد سلیمانیه

بازدیدکنندگان مسجد سلیمانیه معتقدند زیبایی و آرامش این مسجد نوعی احساس معنویت در آن ها ایجاد کرده است. این مسجد در سال 1550 و به دستور سلطان سلیمان بزرگ و روی سومین تپه استانبول ساخته شد. در این مسجد باشکوه ترکیبی از معماری اسلامی و بیزانسی به چشم می خورد. این مسجد طی سال ها و به وِیژه در جنگ جهانی اول به طور گسترده تخریب شده؛ اما در اواسط قرن بیستم بازسازی شده است. این مسجد دارای 4 مناره بوده که این موضوع نشان از ساخت این عمارت توسط یک سلطان دارد. گنبد این مسجد در زمان ساخت مرتفع ترین گنبد امپراطوری عثمانی محسوب می شد.

4- بازار بزرگ استانبول

گردشگرانی که عاشق خرید کردن هستند، در سفر به استانبول هرگز نباید از بازار بزرگ آن غافل شوند. این بازار با دارا بودن 5 هزار مغازه یکی از بزرگترین بازارهای سرپوشیده جهان به شمار می رود. بازار بزرگ استانبول که روزانه بیش از 250 هزار بازدیدکننده دارد، دارای اجناسی مانند جواهرات، فرش، ادویه، عتیقه جات و کاشی های دست ساز است. این بازار که قدمت آن به سال 1461 باز می گردد، امروزه دو مسجد، 4 آبنما، دو حمام و یک بازار ارزشمند جواهرات (Cevahir Bedesten) را در خود جای داده است. در بازار جواهرات انواع و اقسام جواهرات نایاب و بسیار ارزشمند سنتی، سکه های قدیمی، الماس های گرانبها، اسلحه تزئینی و لوازم عتیقه یافت می شود.

3- کاخ توپکاپی

بازدید از کاخ توپکاپی به عنوان یکی از بزرگترین و قدیمی ترین کاخ های جهان هرگز نباید در سفر به استانبول فراموش شود. این کاخ که در قرن پانزدهم ساخته شده به لحاظ تاریخی یکی از ارزشمندترین و غنی ترین بناهای امپراطوری عثمانی محسوب می شود. این کاخ توسط 5 کیلومتر دیوار سنگی و 27 برج احاطه شده و روی تپه ای بنا شده که به دریای مرمره، تنگه بسفر و خلیج شاخ طلایی دید بسیار خوبی دارد. کاخ توپکاپی در گذشته محل رسمی زندگی سلطان های امپراطوری عثمانی و محل تجمع دولت ترکیه بود، اما اکنون به عنوان یک موزه شناخته می شود. گردشگران در این کاخ می توانند از محل کار دولت، حرم ها، مجموعه اسلحه استفاده شده توسط سلطان ها، آشپزخانه ها، مجموعه عظیم ظروف چینی و مجموعه جواهرات و ساعت های خزانه دیدن کنند.

2- مسجد کبود

مسجد کبود اوایل قرن هفدهم ساخته شد. مردم کماکان در این مسجد به عبادت می پردازند؛ بنابراین گردشگران باید ساعت بازدید خود را با دقت انتخاب کنند که با زمان نمازهای پنج گانه تداخلی نداشته باشد. این مسجد 20 هزار کاشی سرامیکی در طرح های مختلف و 200 پنجره شیشه ای رنگ آمیزی شده را در خود جای داده است. نام مسجد کبود که توسط سلطان احمد بنا شده، از کاشی های کبودرنگ روی گنبد و جداره داخلی مسجد گرفته شده است.

1- ایا صوفیه

ایا صوفیه طی قرن ها محلی برای عبادت پیروان ادیان مختلف بوده است. این بنا در زمان ساخت یعنی سال 537 کلیسای ارتودوکس شرقی یونان بود و پس از آن و در قرن دوازدهم به مدت 6 دهه به عنوان کلیسای کاتولیک رومیان شناخته می شد. این بنا از سال 1453 تا 1931 که بسته شد، به عنوان مسجد فعالیت کرد و پس از آن در سال 1935 به عنوان یک موزه بازگشایی شد. ایا صوفیه زمانی بزرگترین کلیسای جهان بود و بعدها به علت معماری فوق العاده اش الهام بخش ساخت مساجد بسیاری مانند مسجد کبود شد. ایا صوفیه به دلیل داشتن کاشی هایی که نشان دهنده وقایع ادیان مختلف هستند، شهرت جهانی دارد.

حال، نظر شما درباره جاهای دیدنی استانبول چیست؟

ارسال نظر