آشنایی با اصطلاحات دوربین گوشی های هوشمند

آیا قادر به درک مشخصات دوربین گوشی همراه خود نیستید؟ نگران نباشید در اینجا ما برخی اطلاعات اولیه را ارائه می کنیم که شما را در این حوزه مطلع می سازد. با کلیک همراه باشید.

آشنایی با اصطلاحات دوربین گوشی های هوشمند

کلیک- گفته می شود که با ظهور فناوری های پیشرفته تر در زندگی ما اصطلاحات پیشرفته تری نیز به وجود می آیند. این موضوع در مورد دوربین ها نیز صادق بوده است. قبلاً دوربین ها در انحصار عکاسان حرفه ای و استودیوها بود، اما امروزه به لطف انقلاب گوشی های هوشمند آنها در همه جا وجود دارند - گوشی های هوشمند تقریباً هر فردی که قادر به استفاده از دوربین گوشی باشد را به یک عکاس تبدیل کرده اند. تولید کنندگان گوشی سعی می کنند تا مصرف کنندگان را متقاعد کنند که دوربین های گوشی آنها بهترین هستند، آنها در این کار از اصطلاحات فنی متعددی استفاده می کنند.
اگر شما از مشاهده واژه های مرتبط با عکاسی سردرگم شده اید، در این جا چند واژه را برای شما توضیح می دهیم.

Megapixel -MP

این واژه شاید پرکاربرد ترین اصطلاح برای توصیف دوربین یک گوشی باشد. معمولاً فرض بر این است که هر چقدر عدد مگاپیکسل بالاتر باشد دوربین کیفیت بهتری دارد.
تصاویر گرفته شده توسط یک دوربین از واحدهای ریزی به نام پیکسل ساخته می شود و یک مگاپیکسل از یک میلیون پیکسل تشکیل شده است. هرچقدر مگاپیکسل های دوربین بیشتر باشد تعداد پیکسل های بیشتری در تصویر وجود دارد - این موضوع نه فقط تصویر با کیفیت تر ایجاد می کند بلکه همچنین این امکان را فراهم می کند تا بتوان تصاویر را بدون افت کیفیت در اندازه های بزرگ تر چاپ کرد. با این وجود، تضمینی وجود ندارد که مگاپیکسل های بیشتر دوربین گوشی هوشمند همیشه تصویر بهتری ایجاد کند، به دلیل این که فرآیند پردازش تصویر بعد از عکاسی تاثیر زیادی بر کیفیت نهایی عکس خواهد داشت.
شما به عنوان خریدار بهتر است به عدد مگاپیکسل توجه نکنید.
برای مثال می توان به دوربین ۲۳ مگاپیکسلی گوشی Sony Xperia X اشاره کرد که در مقایسه با دوربین ۱۲ مگاپیکسلی Apple iPhone 6s Plus و Samsung Galaxy S7 عملکرد بسیار پایین تری دارد.

Sensor ( حسگر)

ما درباره حسگرهای گوناگون در دوربین ها مطالب زیادی می شنویم (Carl Zeiss، Exmor و غیره ). آیا فیلم های دوربین های قدیمی که تصاویر بر روی آن ثبت می شدند را به یاد دارید؟ حسگر دقیقاً همان است. لنزها باز می شوند، نور وارد شده و تصویر بر روی حسگر ایجاد می شود. البته کیفیت حسگر می تواند بر روی کیفیت عکس هایی که می گیرید تاثیر بگذارد و اندازه حسگر می تواند تفاوت ایجاد کند - هر چقدر حسگر بزرگ تر باشد شانس وجود نویز ( دانه های ریز قابل مشاهده روی عکس) در عکس های شما کاهش می یابد. در دوربین های گوشی های هوشمند حسگرها بیشترین پیشرفت را داشته اند.
حسگر جدید Sony IMX298 1 الی ۲٫۸ اینچ که گوشی های OnePlus 3 و Xiaomi Mi 5 از آن بهره مند هستند، عملکرد بسیار بهتری نسبت به حسگر سال گذشته ۱ الی ۲٫۶ اینچی Omnivision در گوشی OnePlus 2 و حسگر ۱ الی ۲٫۶ اینچی Sony IMX230 در گوشی Moto X Style دارد.

ISO

ISO نشانگر میزان حساسیت حسگر دوربین شما نسبت به نور است. یک اصل ساده این است که هر چقدر نور کمتری در محیط وجود داشته باشد شما باید تنظیمات ISO را بالاتر ببرید و بر عکس. مشکلی که در دوربین های گوشی های هوشمند گوناگون وجود دارد این است که انتخاب تنظیمات بالا برای ISO موجب می شود که تصاویر دندانه دار شوند، در نتیجه شما باید از طریق آزمون و خطا به به بهترین تنظیمات برسید. در ضمن، ISO مخفف سازمان بین المللی استاندارد است که تنظیمات حساسیت دوربین ها را استاندارد سازی می کند. ترکیب اندازه حسگر و اندازه پیکسل که در یک دوربین گوشی هوشمند وجود دارد، میزان حداکثر تنظیمات ISO در شرایط نور کم را تعیین می کند.
فناوری UltraPixel در گوشی HTC 10 ( دوربین ۱۰ مگاپیکسل)، با اندازه پیکسلµm 1.55، در مقایسه با دوربین ۲۱ مگاپیکسلی گوشی Moto X Force (اندازه پیکسل µm 1.4 )، امکان گرفتن و تکثیر تصاویر روشن تر و دقیق تر را در شرایط نور کم فرآهم می کند.

Aperture ( دهانه)

به عبارت ساده تر، یک دهانه روزنه ای است که نور از بین آن به داخل دوربین وارد می شود. آن معمولاً از طریق چیزی به نام f/stops بیان می شود -- آن از طریق عبارت هایی مانند f/1.4، f/2 و غیره بیان می شود که نشان دهنده حداکثر نوری است که می تواند از بین آن به لنز و به حسگر دوربین وارد شود. هر چقدر عدد پایین تر باشد دهانه یا روزنه بزرگ تر است و نور بیشتری وارد می شود. این مقدار تاثیر مستقیم بر روی شفافیت، جزئییات و کنتراست کلی تصویر خواهد داشت. دهانه تعیین کننده میزان وضوح تصویر شما است. در تنظیمات دوربین اگر شما عدد f/stop پایین را انتخاب کنید، بر روی موضوع مورد عکاسی بیشتر زوم می شود و وضوح آن بیشتر می شود، در حالی که پس زمینه آن نسبتاً مات خواهد شد. از طرف دیگر، اگر f/stop بالا باشد پس زمینه نیز وضوح پیدا می کند.
دوربین گوشی Samsung Galaxy S7 (f/1.7 با ۱۲ مگاپیکسل) در اکثر موارد قادر خواهد بود تا در مقایسه با گوشی های Sony Xperia X f/2.0 با ۲۳ مگاپیکسل و Xiaomi Mi 5 f/2.0 با ۱۶ مگاپیکسل نور بیشتری را عبور دهد.

Depth of field ( عمق میدان)

عمق میدان ناحیه ای از تصویر است که در زوم بالای عکس قرار دارد یا کاملاً قابل رویت است. در اکثر موارد، مردم دوست دارند تا بیشترین زوم را در عکس های خود داشته باشند اما در برخی اوقات، به ویژه در نماهای نزدیک، تمایل به زوم کردن بر روی موضوع مورد عکاسی و مات کردن پس زمینه وجود دارد ( به این تکنیک " bokeh" نیز می گویند). یک تصویر با عمق میدان پایین دارای یک پس زمینه مات و موضوع اصلی واضح است، در حالی که تصویر با عمق میدان بالا دارای پس زمینه واضح تر و دقیق تر خواهد بود. به دلیل این که گوشی های هوشمند از حسگرهای بسیار کوچک تری نسبت به دوربین های دیجیتال استفاده می کنند، عمق میدان معمولاً نسبتاً کم است. اگرچه محدودیت های زیادی در مورد اندازه فیزیکی حسگر و لنز در دوربین های گوشی های هوشمند وجود دارد، اما سازندگان گوشی در حال تغییر به سمت حالت دو دوربینی در گوشی های تولیدی خود هستند.
LG G5 و Huawei P9 دو نمونه از گوشی های جدید دارای این قابلیت هستند که در آنها یک دوربین می تواند بر روی موضوع زوم کند در حالی که دوربین دیگر می تواند بر عمق میدان بیفزاید.

۱۷zpwi33kl42kjpg

White balance ( تعادل رنگ سفید)
این موضوع اساساً به چگونگی به کار بردن رنگ ها توسط گوشی ارتباط دارد. شما ممکن است متوجه شده باشید که برخی اوقات تصاویر شما دارای زمینه زرد رنگ یا صورتی خفیف هستند - خوب، در اکثر موارد دلیل این موضوع این است که تنظیمات تعادل رنگ سفید نادرست است. این تنظیمات در تمام نرم افزارهای دوربین های گوشی های هوشمند وجود دارد که شامل نرم افزار پیش فرض روی گوشی نیز می شود. فقط کافی است به بخش تنظیمات دوربین رفته و تنظیمات بهتر مورد نظر خود را انتخاب کنید ( معمولاً گزینه هایی مانند auto، cloudy، daylight، fluorescent و موارد دیگر وجود دارد).

Shutter speed (سرعت شاتر)

سرعت شاتر که به آن " زمان نوردهی" نیز گفته می شود، زمانی است که شاتر دوربین باز است تا نور به حسگر برسد. وقتی شما تلاش می کنید از یک شیء متحرک پر سرعت مانند یک پرنده یا اتومبیل عکس بگیرید به سرعت بالای شاتر نیاز دارید. اما در هنگام عکاسی از موضوعات ثابت به سرعت زیاد شاتر نیاز ندارید. در برخی موارد افراد حتی از سرعت های پایین تر شاتر استفاده می کنند تا با اضافه کردن ویژگی مات بودن به عکس حس حرکت را القاء کنند ( برای مثال، آبشارها). سرعت های شاتر از طریق کسرهایی از ثانیه بیان می شوند - ۲۵۰/۱ به معنای یک دویست و پنجاهم یک ثانیه است. این گزینه نیز در منوی تنظیمات نرم افزار دوربین وجود دارد.

OIS

OIS (تثبیت بصری تصویر) یک فناوری برای جبران لرزش هایی است که در هنگام عکاسی یا فیلمبرداری در دست شما اتفاق می افتد. این عمل از طریق ترکیب محرک ها و ژیروسکوپ های نصب شده در گوشی انجام می شود به طوری که هرگونه حرکت شناسایی شده دوربین را جبران می کند و اطمینان حاصل می کند که هرگونه کدری احتمالی در عکس تا اندازه ای حذف شود. وجود OIS اثر لرزش را به طور کامل رفع نمی کند، اما تاثیر آن را به حداقل می رساند، به طوری که منجر به عکاسی بهتر در نور کم می شود.
تقریباً تمام گوشی های هوشمند جدید دارای ویژگی OIS به عنوان پیش فرض هستند، در حالی که گوشی هایی مانند OnePlus 3 قدم را فراتر گذاشته و سیستم تثبیت الکترونیکی تصویر را به عنوان یک گزینه کمکی به OIS اضافه کرده اند.

ارسال نظر