آموزش نظارت بر دسترسی کودکان به وب سایت ها در آی او اس

شاید والدین با وجود حجم زیاد اطلاعات مربوط به بزرگسالان، علاقه داشته باشند دسترسی به برخی وب‌سایت‌ها را در آیفون مسدود کنند. خوشبختانه ابزارهایی برای این‌کار در آیفون و آیپد قرار داده شده است که دسترسی کودکان به وب سایت ها را کنترل می کنند.

آموزش نظارت بر دسترسی کودکان به وب سایت ها در آی او اس

کلیک- در واقع باید بگوییم این ابزارها آنقدر انعطاف‌پذیر هستند که کاربرد هایی فراتر از امکان بلاک کردن وب سایت ها در اختیار ما قرار می دهند. از این ابزارها همچنین می‌توان به گونه‌ای استفاده کرد که کودکتان تنها به مجموعه محدودی از سایت‌ها دسترسی داشته باشد.

  • ویژگی: محدود سازی محتوا (Content Restriction)

یک ویژگی که در آیفون به شما اجازه محدود کردن دسترسی را می‌دهد، Content Restrictions نام دارد. به کمک این ویژگی می‌توانید دسترسی ها را غیرفعال کنید، اپلیکیشن‌ها را پنهان کنید، از برخی از انواع ارتباطات جلوگیری کنید و یک محتوا را بر اساس درجه آن مسدود کنید. تمام این تنظیمات به وسیله یک گذرواژه محافظت می‌شود؛ بنابراین خیالتان راحت باشد که کودک به راحتی نمی‌تواند آنها را تغییر دهد.
ویژگی Content Restrictions بصورت ذاتی درون آی او اس و بر روی در آیفون و آیپاد تاچ وجود دارد و نیازی به دانلود آن یا ثبت‌نام برای دریافت سرویس نیست.

  • چگونگی مسدود کردن سایت‌ها به کمک ویژگی Content Restrictions

برای شروع لازم است این ویژگی را فعال کنید. برای فعال‌سازی آن مراحل زیر را طی کنید:

  1. به Settings بروید.
  2. General را انتخاب کنید.
  3. Restrictions را انتخاب کنید.
  4. روی Enable Restrictions ضربه بزنید.
  5. یک گذرواژه 4 رقمی برای حفاظت از تنظیمات تعیین کنید. گذرواژه‌ای انتخاب کنید که کودکتان نتواند آن را به‌راحتی حدس بزند.
  6. برای تایید گذرواژه دوباره آن را وارد کنید.

و حالا این ویژگی فعال شده است.

برای مسدود کردن وب‌سایت‌های مربوط به بزرگسالان مراحل زیر را طی کنید:

  1. در قسمت Restrictions به بخش Allowed Content رفته و گزینه Websites را لمس کنید.
  2. گزینه Limit Adult Content را لمس کنید.
  3. از قسمت Settings خارج شوید. انتخاب‌های شما بصورت خودکار ذخیره می‌شود و بوسیله گذرواژه حفظ می‌شوند.

در این حالت، ممکن است متوجه شوید این ویژگی، سایت‌هایی که مربوط به بزرگسالان نیست را هم مسدود می‌کند و یا اجازه می‌دهد بعضی از آنها آزاد باشد. اگر چنین شرایطی پیش آمد دو گزینه برای انتخاب وجود دارد:

  • گشت و گذار در اینترنت را محدود به مجموعه‌ای از سایت‌های تایید شده کنید.
  • به‌جای اینکه از ویژگی Content Restrictions برای فیلتر کردن کل اینترنت استفاده کنید فقط از آن برای محدودسازی مجموعه‌ای از سایت‌هایی که کودکتان می‌تواند وارد آن‌ها شود استفاده کنید. اینکار در کنترل و پیش‌بینی به شما کمک بسیاری می‌کند و بخصوص در مورد کودکان بزرگ‌تر کارآمد است.

برای استفاده از این ویژگی، کارهای مذکور را دنبال کنید، ولی به‌جای انتخاب Limit Adult Content گزینه Specific Websites Only را انتخاب کنید.
آیفون از پیش به‌گونه‌ای پیکر‌بندی شده است تا فقط سایت‌های به خصوصی را نمایش دهد. سایت‌هایی از قبیل: Apple، Disney، PBS Kids، National Geographic و موارد دیگر. می‌توانید سایت‌هایی که نمی خواهید را با طی مراحل زیر از لیست حذف کنید:

  1. Edit را انتخاب کنید.
  2. دایره قرمز جلوی سایتی که می‌‌خواهید حذف شود را لمس کنید.
  3. Delete را انتخاب کنید.
  4. برای هر سایتی که می‌خواهید حذف کنید این مراحل را تکرار کنید.
  5. هنگامی که کارتان تمام شد روی Done ضربه بزنید.

برای افزودن سایت‌های دلخواه به این لیست مراحل زیر را طی کنید:

  1. روی Add a Website ضربه بزنید.
  2. در کادر Title نام وب‌سایت مورد نظر را تایپ کنید.
  3. در کادر URL آدرس وب‌سایت را وارد کنید (مثلا http://ipod.about.com).
  4. روی گزینه Websites ضربه بزنید تا به صفحه قبل منتقل شوید. سایتی که اضافه کرده‌اید بصورت خودکار ذخیره می‌شود.
  5. برای هر تعداد سایتی که می‌خواهید اضافه کنید، این مراحل را طی کنید.

در صورتی که کودکتان بخواهد وارد وب‌سایتی شود که در این لیست نیست، پیامی دریافت می‌کند مبنی بر اینکه نمی‌تواند وارد آن شود، چراکه مسدود است. لینک Allow Website به شما کمک می‌کند سریعا وب‌سایت مورد نظرتان را به لیست سایت‌های تایید شده اضافه کنید - با فرض اینکه گذرواژه تنظیم کرده‌اید.

راه های دیگر برای کنترل کودکان در آیفون

اگر ابزار پیش فرض آیفون آنقدر که شما می‌خواهید قوی یا انعطاف‌پذیر نیست، گزینه‌های دیگری هم وجود دارد. این گزینه‌ها شامل اپلیکیشن‌های مرورگر جایگزین است که می‌توانید آنها را روی آیفونتان نصب کنید. از طریق Content Restrictions، Safari را غیر فعال کنید و یکی از اپلیکیشن‌های مذکور را نصب کنید و غیر از آن هیچ مرورگر دیگری در دسترس کودک قرار ندهید.

  • MetaCert Safe Browser for Education : این مرورگر فقط روی iPad کار می‌کند. این مرورگر از فیلترینگ و مسدودسازی با قابلیت شخصی‌سازی و همچنین قابلیت گزارش به والدین برخوردار است، و دارای خریدهای درون برنامه‌ای با قیمت 0.99 دلار و 1.99 دلار است.
  • Mobicip Safe Browser: دارای نسخه‌ای رایگان با ویژگی‌های پایه‌ای و همچنین نسخه پولی که بیشتر به والدین گزارش می‌دهد، می‌توان برای آن محدودیت زمانی و استفاده از اینترنت تنظیم کرد و تا 5 دستگاه را پشتیبانی می‌کند. قیمت سالانه آن 39.99 دلار است.

منبع: ipod.about.com

ارسال نظر