راه حل برطرف کردن مشکل اتصال گوشی های اندرویدی به بلوتوث خودرو

اگر از آن دسته افرادی هستید که همیشه در داخل خودرو مشغول دستکاری سیستم خودرو برای برطرف کردن مشکل بلوتوثی آن هستید، نگاهی به این مطلب بیندازید تا از این پس، تنها در داخل خودرو هواستان به رانندگی باشد و با خیال راحت به موسیقی مورد علاقه خود گوش کنید و یا با دوستان تماس حاصل کنید!

راه حل برطرف کردن مشکل اتصال گوشی های اندرویدی به بلوتوث خودرو

کلیک- ورود اندروید نسخه لالی پاپ یا آب نبات چوبی به بازار با افزایش مشکلات مربوط به ارتباط بلوتوث در داخل خودرو مواجه شده است. تعداد زیادی از کاربران دارنده انواع مختلف گوشی های هوشمند با این سیستم عامل، انواع مختلفی از این گونه مسائل و مشکلات را گزارش کرده اند. گروه ها و کاربران بسیار زیاد دیگری نیز مسائل مشابهی را در ارتباط با این نسخه سیتسم عامل گزارش کرده اند تا بیش از پیش بر ما روشن و واضح گردد که این نسخه از سیستم عامل اندروید عامل به وجود آمدن این مسائل است. اما آیا در این میان، باید گوگل را به عنوان سازنده سیستم عامل اندروید، تنها مقصر اصلی دانست؟

صادقانه بگویم که همین وضعیت مشابه هر زمان که اپل یک نسخه به روز رسانی برای آی او اس دستگاه های خود ارائه می دهد، گریبان گیر کاربران می شود! این بدان معنی است که مشکلات مربوط به بلوتوث، صرفه نظر از نوع سیستم عامل وجود دارند و نمی توان سیستم عامل را در این امر مقصر اصلی دانست.

وقتی صحبت از حل مشکلات مربوط به بلوتوث می شود، موضوعی به نام مسئولیت مشترک بین تولید کنندگان خودرو، توسعه دهندگان سیستم عامل و سازندگان سخت افزار تلفن پررنگ می شود. در این راستا، خودروسازان نیز به اندازه گوگل، اپل، سامسونگ و دیگر تولید کنندگان تلفن همراه مسئول هستند و از بار مسئولیت سنگین آن ها کم نمی شود. بنابراین، جای تعجب نیست که ارائه یک راه حل برای این مشکل نیازمند زمان نسبتا زیادی در حد چند ماه برای عملی شدن است، زیرا واحد ها و سازمان های درگیر این مسئله می بایست در ابتدا با یکدگیر مشورت کنند و هماهنگی لازم را برای ارائه یک راه حل قطعی و واحد به دست آورند.

مشکلات بلوتوث در داخل خودرو

قبل از این که به برخی از مسائل رایج و راه حل های ارائه شده برای آن ها بپردازیم، باید به این نکته توجه داشته باشید که پروتکل ها یا استانداردهای زیادی (گاهی اوقات به نام پروفایل) برای بلوتوث وجود دارد. برخی از این استانداردها را می توان الحاقیات جدید در نظر گرفته شده برای پروتکل های هسته یا اصلی ایجاد شده توسط سازمان تجارت بلوتوث SIG دانست. مشکلات در این حوزه معمولا زمانی خود را بروز می دهند که یک تبلت و یا تلفن هوشمند جدید از استانداری بهره مند باشند که یک خودرو از آن بهره مند نباشد.

عذم امکان هماهنگ سازی مخاطبان و پیام های گوشی های اندرویدی با خودرو

اکثر دستگاه های هوشمند اخیر از پروفایل دسترسی به دفترچه تلفن( PBAP) یا PBA برای همگام سازی مخاطبان دستگاه خود استفاده می کنند. اگر کیت بلوتوث داخل اتومبیل شما از این استاندارد پشتیبانی نمی کند، متاسفانه تبلت و یا گوشی هوشمند شما قادر به همگام سازی اطلاعات مخاطبان با خودرو نیست. در این شرایط، هر گونه تماس های دریافتی به نام مخاطب در خودرو نمایش داده نمی شود، همچنین هیچ گونه شماره و یا تصویر مخاطب نیز قابل مشاهده نخواهد بود و تنها می توان متوجه دریافت یک تماس شد! اگر این مشکل شما را به سطوح آورده است، باید با سازنده خودروی خود یا سازنده کیت BT تماس حاصل فرمایید.

استریو خودرو نمی تواند موسیقی های داخل گوشی را با بلوتوث پخش کند

به منظور استریم موسیقی از طریق BT با استریوی خودرو، هر دو دستگاه باید از توزیع صوتی پیشرفته یا A2DP بهره مند باشند. این پروتکل به دلیل توانایی در کم کردن صدای موسیقی به صوط خودکار در صورت دریافت تماس دریافتی، به طور گسترده ای مورد استفاده قرار گرفته است. A2DP برای استریم موسیقی و نیز برقراری/دریافت تماس نیازمند دو بار Pairing است. در حالی که A2DP دو فعالیت اصلی را بر عهده دارد، پروتکل دیگری به نام کنترل از راه دور صوتی/تصویری مسئول همگام سازی پخش و اطلاعات یم موسیقی اعم از اطلاعات آهنگ، خوانندگان و غیره را در صفحه نمایش استریوی خودرو است.

مسائل صوتی بین دستگاه های BT معمولا ناشی از ناسازگاری های نرم افزاری است، بنابراین بهترین راه برای حل این گونه مسائل تماس با سازنده کیت یا سازنده خودرو است. اما شاید بپرسید دلیل تماس گرفتن با آن ها چیست؟

واقعیت این است که گوشی های هوشمند و تبلت های جدید معمولا ابتکار عمل را در فضای مملو از کاربرد های مربوطه به بلوتوث و فناوری پیش رونده آن در دست دارند. بنابراین آن ها معمولا با آخرین پروفایل های BT موجود مجهز می شوند. که این در تقابل با سیستم BT خودرو است، چرا که ممکن است خودرو بسیار قدیمی باشد! اکثر سیستم های BT در اتومبیل های قدیمی تر یک نسل از فناوری امروز عقب تر هستند، پس زمانی که یک به روز رسانی جدید سیستم عامل برای دستگاه های هوشمند معرفی می شود، اتصال های BT قبلی به طور ناگهانی متوقف می شود. خودروهای امروزی خریداری شده توسط مردم احتمالا تنها چند سال پیش طراحی شده اند. چرخه های توسعه سیستم های BT داخل ماشین با مرور زمان با فناوری گوشی هوشمند شما مقایسه می شوند و امکان اتصال آن ها به سیستم های BT قدیمی وجود ندارد. اگر از طرفداران پروپاقرص این سیستم ها هستید و هنوز از خودروی قدیمی خود دل نکنده اید، بهتر است پا بر روی احساستان بگذارید و کمی پول نیز خرج کنید!

همچنین، برخی از سیستم های BT داخل خودرو تنها از پخش آهنگ با بلوتوث پشتیبانی می کنند و قید تماس های تلفنی را زده اند. به یاد داشته باشید که هر یک از این موارد نیازمند مجموعه ای متفاوت از مشخصات و یا پروتکل های BT است. جالب است بدانید برای قابلیت GPS نیز این موضوع صدق می کند. حتما با کارکنان پشتیبانی وسیله نقلیه خود هماهنگ کنید تا تمام پروتکل ها و مشخصات مورد نیاز به منظور براورده کردن نیازهای شما در خودرو رعایت شده باشد.

عدم اتصال گوشی های اندروید به بلوتوث خودرو

این یک اتفاق رایج در میان صاحبان خودرویی است که به طور مداوم از فناوری بلوتوث استفاده می کنند. در واقع این مسئله بعد از انتشار نسخه لالی پاپ در سیستم عامل اندروید شایع شد. حتی در حال حاضر کاربرانی هنوز از این مشکل رنج می برند و به دفعات مشاهده شده که به شدت به دنبال یافتن راه حلی برای آن هستند. در این جا لازم است دوباره متذکر شویم که دلیل این مسئله، عمدتا مربوط به مشکل ناسازگاری است که خودروساز و یا سازنده کیت باید آن را برطرف کند.

اتصال نامتناوب بلوتوث

اگر اتصال BT بین دستگاه و خودروی شما مرتبا قطع می شود، در مرحله اول باید نگاهی به سخت افزار بیندازید. سیم کشی ضعیف می تواند باعث شود تا کیت در زمان های متعدد توان الکتریکی خود را از دست بدهد. بنابراین اگر به نظر می رسد هیچ گونه مسئله مشکوکی در هنگام قطعی اتصال وجود ندارد، اتصال های الکتریکی کیت خودرو خودرو را بررسی کنید.

تداخل های بی سیم نیز می تواند باعث قطعی اتصال BT شود، اما دستگاه های جدید امروزه با فناوری هایی طراحی می شوند که این احتمال را به حداقل ممکن می رسانند.

در واقع، در حال حاضر کمی غیر ممکن به نظر می رسد که دستگاه های BT بل مشکل تداخل سیگنال های بی سیم روبرو باشند. سیگنال های بلوتوث دستگاه های جدید آن قدر ضعیف هستند که احتمال بروز تداخل را به حداقل می رسانند. مهم تر از همه، طیف گسترده فعالیت فرکانس ها می تواند یک دستگاه را مجاب کند تا ۱۶۰۰ بار در ثانیه بین ۷۰ فرکانس به صورت تصادفی سوئیچ کند. بنابراین، سرعت شگفت انگیز این فرایند باعث می شود تا احتمال انتشار یک فرکانس یکسان توسط دو سیستم BT در یک لحظه به صفر برسد. حتی اگر تداخلی به وجود آید، تنها در کسری از ثانیه رخ می دهد. در نقطه اوج این فناوری محبوب، دیگر سازندگان سخت افزاری در پی اضافه نمودن فناوری های دیگر به منظور کاهش احتمال رخ دادن تداخل فرکانس هستند.

حضور همه جانبه فناوری بلوتوث در خودروها ناشی از پتانسیل باور نکردنی اش در ارائه طیف گسترده ای از قابلیت ها است. طراحی های مناسب خودرو باید مشکلات بالقوه استفاده از سیستم های BT را برای به حداقل رساندن احتمال تداخل در نظر بگیرد. اتومبیل ها در دنیای امروز با دستگاه های RF مانند فرستنده GSM، کیت های هدایت گر GPS، استریو و دیگر دستگاه های الکتریکی مجهز شده اند که می تواند باعث تداخل شود. اگر به این نکته فکر کنیم که خودرو یک تکه فلز متحرک است و می تواند سیگنال های بی سیم را در هر زمان به داخل منعکس کند، می تواند کمی موثر باشد! البته به لطف فناوری های جدید، این سیگنال ها با یکدیگر تداخل چندانی ندارند.

به هر حال و با عنایت به این موضوع که امروزه مشکل تداخل آن قدر ها هم جدی نیست، اما باز هم احتمال رخ دادن آن وجود دارد. در نهایت، مجددا بازگشت ما به سوی خودروساز است، البته اگر احساس می کنید این تداخل گریبان شما را نیز گرفته است!

ارسال نظر