راه حل هایی برای برطرف کردن مشکلات پرینترهای نصب شده روی سیستم عامل ویندوز( بخش دوم)

در مطلب قبل در خصوص جند روش برای رفع مشکلات احتمالی که در هنگام کار با پرینتر نصب شده روی سیستم عامل ویندوز رخ می دهد صحبت کردیم. در این مطلب قصد داریم تا در خصوص سایر روش ها را به صورت گام به گام صحبت کنیم.

راه حل هایی برای برطرف کردن مشکلات پرینترهای نصب شده روی سیستم عامل ویندوز( بخش دوم)

کلیک- برای رفع مشکلات پرینتر علاوه بر روش های قبلی که در مطلب قبل صحبت کردیم، در ادامه طی چندین گام سایر روش ها را توضیح می دهیم. نکته مهمی که بعد از انجام هر مرحله باید بررسی شود که آیا پرینتر به درستی کار می کند یا نه. در صورت مثبت بودن نتیجه نیازی به انجام سایر مراحل نیست.

گام اول: در این گام ابتدا پرینتر را حذف می کنیم. به این ترتیب که ابتدا از منوی Start روی گزینه Device manager کلیک کرده و سپس از مکان مناسب انتخاب می شود. وقتی پنجره Device باز شد، از لیست پرینترها و اسکنرهای نصب شده، روی پرینتر مورد نظر یعنی پرینتری که دچار مشکل شده است کلیک کرده و گزینه Remove device انتخاب می شود. بعد از انجام این مرحله گزینه Add a printer or scanner device شده و مجددا پرینتر مورد نظر نصب می شود. در واقع با این روش ویندوز مجبور می شود که هر گونه به روز رسانی که برای هماهنگی میان درایور پرینتر و سیستم عامل وجود دارد را به صورت خودکار انجام دهد. در برخی از موارد استفاده از گزینه Fresh میز می تواند باعث شود که عملیات به روز رسانی به خوبی انجام شود.

گام دوم: در این مرحله بهتر است سیستم عامل ویندوز که جدیدترین نسخه آن ویندوز ۱۰ است به روز رسانی شود. در صورتی که در تنظیمات، حالت خودکار به روز رسانی ویندوز غیر فعال است ممکن است برخی از به روز رسانی های مهم روی سیستم عامل انجام نشده باشد. در واقع این به روزرسانی های مهم می تواند شامل همان به روزرسانی های مربوط به درایور دستگاه های متصل به سیستم باشد. در برخی از موارد استفاده از troubleshooter که قبل توضیح داده شد می تواند باعث شود که به روزرسانی های لازم روی سیستم عامل به صورت خودکار اعمال شود. اما اگر این به روز رسانی ها به صورت خودکار انجام نشد کار می تواند به صورت دستی به روزرسانی را انجام دهد. برای این کار بعد از ورود به بخش setting و انتخاب Update& security از لیست نمایش داده شده، گزینه Windows update انتخاب می شود. بعد از انتخاب این گزینه، برای حصول اطمینان از اینکه به روز رسانی جدیدی وجود دارد می بایست گزینه Check for Updates انتخاب شود. بعد از انجام این مراحل از لیست باز شده تمام به روزرسانی هایی که نمایش داده شده را انتخاب کرده تا به روزرسانی انجام شود. به محض اینکه فرآیند به روزرسانی به پایان رسید، سیستم باید یک بار خاموش و روشن شود . باز هم تاکید می کنیم که بعد از روشن شدن مجدد سیستم باید بررسی شود که آیا پرینتر به درستی کار می کند یا نه. در صورتی که پرینتر به خوبی کار کرد نیازی نیست سایر مراحل طی شود.

پنجره مربوط به تنظیمات دستگاه

نکته مهم در خصوص این مرحله این است که انجام این مرحله می تواند برای حل مشکلات پرینتر که عامل پیدایش آن ها مشخص نیست، مفید و کاربردی باشد. برای مثال برخی از به روزرسانی های ویندوز ۱۰ می تواند باگ هایی که هنگام نصب درایور پرینتر ایجاد شده است را برطرف کند. برخی از این باگ ها در اثر مرور زمان ممکن است رخ دهند و به همین دلیلی است که کاربران سیستم عامل ویندوز باید همیشه آخرین به روزرسانی ها را روی سیستم عامل خود انجام دهند.

گام سوم: در این گام می توان درایورهای پرینتر را به صورت مستقیم طی دو مرحله به روزرسانی کرد. اولین مرحله مربوط به جستجو در درایورهای نصب شده روی سیستم عامل ویندوز ۱۰ است. ابتدا در پنجره device manager در بخش Printer & Scanner پرینتر مربوطه را انتخاب کرده و روی با استفاده از کلیک راست بر روی آن گزینه Update Driver Software انتخاب شود. با این روش گزینه search automatically for update driver software ظاهر می شود که با انتخاب این گزینه عملیات جستجو برای به روز رسانی خودکار درایور و دانلود نرم افزارهای مورد نیاز انجام می شود. اگر در لیست نمایش داده شده در پنجره باز شده پرینتر مورد نظر یافت نشد می توان از طریق اینترنت و با استفاده از جستجو درایور مربوط به پرینتر را پیدا کرد و آن را دانلود و سپس نصب نمود. البته بسیاری از شرکت های سازنده پرینتر مانند HP، Xerox و غیره در صفحات وب خود بخشی قرار داده اند که از آن بخش می توان آخرین نسخه درایورهای مربوط به پرینترها را دانلود و نصب نمود.

اما به غیر از این روش ها روش های دیگری نیز وجود دارد که بر می گردد به تنظیمات مربوط به پرینت. یکی از این روش ها بررسی تنظیمات پیش فرض پرینتر است. این تنظیمات بیشتر در واقعی به کار می روند که بیش از یک پرینتر به سیستم متصل باشد و در واقع به کاربر کمک می کند تا پرینتری را که می خواهد با آن عملیات چاپ را انجام دهد، به سیستم بشناساند. برای ورود به پنجره تنظیمات پیش فرض پرینتر در بخش Printers & Scanner که در پنجره Device manager قرار دارد به دنبال گزینه Let Windows manage my default printer گشته و سپس این گزینه غیر فعال گردد. در این صورت در صورتی که بیش از یک پرینتر به سیستم متصل باشد، کاربر می تواند به صورت دستی پرینتری را که در نظر دارد انتخاب کند.

به روز رسانی درایور پرینتر

یکی دیگر از راه ه ها نیز تغییر تنظیمات مربوط به Firewall است. گاهی وجود Firewall باعث می شود که پرینتر به درستی با سایر نرم افزارهای مربوط روی سیستم عامل هماهنگ عمل نکند. البته این مسئله بسیار به ندرت رخ می دهد اما در صورتی که هیچ یک از روش های ارائه شده در این مطلب و مطلب قبلی راه گشا نبود می توان از این روش نیز استفاده کرد. برای بررسی تنظیمات Firewall ابتدا از Control panel روی آیکون system and security رفته و سپس گزینه Windows Firewall انتخاب شود. در پنجره باز شده Turn Windows Firewall on or off را روی حالت off قرار داده و هر گونه دسترسی که لازم است باز گردد. البته اینکه Firewall روی ویندوز غیر فعال شود، پیشنهاد مناسبی نیست اما گاهی برای کار با پرینتر لازم است این گزینه غیر فعال باشد. بهتر است بعد از اتمام کار با پرینتر Firewall از مسیر توضیح داده شده، روی حالت on قرار گیرد.

ارسال نظر