نکات مهم برای شروع تصویربرداری هوایی

قطعا روزی که نادار عکاس مشهور فرانسوی توانست اولین عکسبرداری هوایی در دنیا را بر فراز آسمان پاریس انجام دهد تصویری از درون های امروزی و گسترش آن به این شکل حاضر در ذهن خود نداشت. روزانه در دنیا ۳۵۰ میلیون عکس تنها در فیسبوک آپلود می‌شود تنوع گرایی و ارائه عکس های منحصر به فرد ایجاب می‌کند گوشه‌ای از آسمان را برای تصویربرداری به خود اختصاص دهیم.

نکات مهم برای شروع تصویربرداری هوایی

کلیک-وقتی که در عکاسی با محدودیت هایی مانند عدم شناوری هلیکوپترها یا طول کوتاه مونوپادها برمی‌خوریم برای پاسخ به آنچه که در تصویربرداری نیاز داریم به سراغ استفاده از دِرون ها میرویم اما این موضوع را باید درنظر داشت که آیا تنها داشتن ربات پرنده برای یک تصویربرداری با کیفیت کافی است؟! در این جا به ذکر نکاتی ساده می پردازیم تا با رعایت آن بتوان تصویربرداری هوایی متفاوت و با کیفیتی داشت.

اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که تازه شروع به تصویربرداری هوایی کرده‌اید، مهمترین اقدام این است که که مهارت خلبانی خود را افزایش دهید برای اینکار بهتر است که ابتدا یک پرنده‌ی بدون دوربین ارزان قیمت خریداری کرده و با آن شروع به تمرین کنید. کمپانی های معروف مانند dji تمرین‌هایی را برای آموزش خلبانی دِرون‌ها در سایت خود قرار داده تا کاربر با انجام گام به گام این تمارین مهارت خود را افزایش داده. در کنار این موضوع، کمپانی dji و ۳DR نرم افزار شبیه ساز پرواز را برای مشتریان خود فراهم کرده اند تا کاربر با عملکرد پرنده، پیش از پرواز در محیط مجازی آشنا شود. تهیه چک لیست از اقداماتی که قبل از پرواز باید رعایت شود، می تواند به عملکرد حرفه‌ای شما کمک کند.

در پرنده های امروزی پایه‌های پرنده یکی از عوامل محدود کننده برای تصویربرداری ۳۶۰ درجه است زیرا در اکثر این پرنده‌ها دوربین و گیم‌بال در زیر قرار گرفته است و وضعیت قرارگیری پایه‌های آن به گونه‌ای است که دست عکاس را برای کادربندی باز نمی‌گذارد. البته این مشکل در بعضی از پرنده‌ها مانند inspire که موقعیت پایه‌ها بعد از پرواز تغییر می‌کند یا در mavic و karma که دوربین در جلوی پرنده قرار دارد تا حدی برطرف شده اما کاربر باید با افزایش مهارت هدایت و کنترل پرنده، بتواند قاب دلخواه خود را بدست آورد.

یکی از مهمترین مواردی که در تصویربرداری هوایی باید به آن توجه کرد نور است. برای مخابره بهترین تصاویر‌هوایی لحظاتی قبل طلوع و بعد از غروب آفتاب را ساعات طلایی گویند که در این هنگام از حضور خورشید خبری نیست و رنگ آبی گذرانی کرانه‌ی آسمان را فرا گرفته است. این زمان بهترین موقع برای به پرواز درآوردن پرنده ی خویش و ضبط تصاویری چشم‌نواز است.

از منطقه ای که قرار است پرنده را به پرواز دربیاورید شناخت داشته باشید قوانین در هر کشور متفاوت می‌باشد ممکن است شما در شعاع پرواز ممنوع فرودگاه یا پادگان نظامی قرار گرفته باشید. شناخت از منطقه شامل شرایط جوی نیز می شود؛ پرواز در باد و بارندگی خطرآفرین است. این نکته بسیار حائز اهمیت است که عملکرد کنترلی بعضی از درون ها تنها متکی بر سیستم GPS آنها می‌باشد و زمانی که میخواهیم در محیط بسته فیلم‌برداری کنیم در دسترس نبودن GPS عملکرد پرنده ی مارا ضعیف و مخاطره‌آمیز می کند. البته پرنده های تولیدی نسل جدید مانند mavic pro و karma وphantom4 دارای سیستم تشخیص مانع هستند و عملکرد مطلوب‌تری در محیط‌های بسته انجام می‌دهند.

زیاد شدن ارتفاع این قدرت را به عکاس می‌دهد که هندسه، خط ها و الگوهایی که بر روی زمین قابل دیدن نیست را رویت کند. کشف ریتم بصری و الگوها‌‌ی مرتبط در عکس‌برداری که با افزایش ارتفاع ممکن می‌شود بر زیبایی کار عکاس می افزاید. یکی از اتفاق های خوبی که در تصویربرداری‌هوایی می‌افتد این است که خلبان راحت‌تر و بهتر می‌تواند به منظره‌ی خود عمق دهد. باید این نکته را در نظر داشته باشیم که لزوما با افزایش ارتفاع، عکس یا فیلم ما بهتر نخواهد شد. بازه ی ۳تا ۳۰متری بالای سرمان ارتفاع و نمای مناسبی می‌تواند باشد.

سعی کنید برای تصویربرداری حداقل از دو باتری استفاده کنید. می‌توان به این صورت عملکرد از باتری اول برای شناخت محیط مورد نظر، ترکیب بندی ها، قاب ها و تهیه شات لیست استفاده کرد و باتری دوم را به عکس یا فیلم گرفتن مطابق لیست تهیه شده اختصاص داد. با این کار مدیریت خوبی می توان بر مصرف باتری و کیفیت کار خود داشت.

ارسال نظر