چگونه فضای یک پارتیشن را در ویندوز ۱۰ افزایش دهیم؟
اگر به اطلاعات خود در سیستم اهمیت زیادی می دهید و نیاز به فضای بیشتری دارید حتما برایتان مهم و کاربردی است که بتوانید یکی از پارتیشن های هارد کامپیوتر خود را افزایش دهید.
کلیک- شاید پیش خودتان این تصور را داشته باشید که افزایش فضای یک پارتیشن در ویندوز کار خیلی سختی باید باشد اما باید بگوییم که اصلا اینگونه نیست. شما می توانید تکه هایی از یک پارتیشن بی استفاده که بر روی یک هارد قرار دارد را جدا کنید و به پارتیشن دیگری روی همان هارد که نیاز به فضای بیشتر دارد اضافه کنید. به این ترتیب زمانی که با کمبود فضا در پارتیشن ویندوز رایانه ای خود مواجه می شوید و نمی توانید آپدیت های ویندوز را نصب کنید با انجام افزایش فضای پارتیشن ویندوز این مشکل را می توانید به سرعت حل کنید.
به کار گرفتن فضای اختصاص نیافته
در ابتدا، باید وضعیت فضای هارد دیسک را از طریق دسترسی به Windows Disk Management بررسی کنید. برای انجام این کار بر روی دکمه استارت کلیک کرده و کلمه disk را تایپ کنید و در قسمت نتایج گزینه Create and format hard disk partitions را انتخاب نمایید.
در پنجره Disk Management اطلاعاتی در مورد تمام هارد درایوهایتان، پارتیشن های مربوط به آن ها و اینکه چقدر فضا بر روی هر کدام از آن ها دارید را می توانید مشاهده کنید.
تصویر بالا وضعیت Disk Management را نشان می دهد که یادآوری می کند حتما یک هارد دیگر برای خودتان تهیه کنید. ما دیسک ۱ (Disk 1) را مدنظر قرار می دهیم که در آنجا می توانید ببینید که یک پارتیشن بزرگ (F:) همراه با یک پارتیشن کوچک (D:) و ۳ گیگا بایت فضای تخصیص نیافته (unallocated space) وجود دارد.
اگر پارتیشنی که قصد افزایش حجم آن را دارید آن پارتیشنی نیست که بر روی آن ویندوز نصب کرده اید پس کار زیادی ندارید.
در ابتدا، فضای تخصیص نیافته را به پارتیشن D بچسبانید. برای انجام این کار بر روی حجمی (volume) که می خواهید آن را افزایش دهید راست کلیک کرده و بر روی Extend Volume کلیک کنید.
از طریق این برنامه به صفحه Select Disks بروید و در قسمت Select the amount of space in MB، مقدار فضایی که می خواهید به پارتیشن اضافه کنید را با در نظر گرفتن بیشترین فضایی که در دسترس است تایپ نمایید.
گزینه Next را انتخاب کنید و بعد Finish را بزنید. در این مرحله به پنجره Disk Management بر می گردید و پارتیشنی که افزایش پیدا کرده است را مشاهده می کنید.
فضایی را از یک پارتیشن به پارتیشن دیگری انتقال دهید
در صورتی که فضای تخصیص نیافته (unallocated space) نداشتید نگران نباشید نیاز به کوچک کردن فضایی از یک پارتیشن دارید تا مقداری حجم به دست آورده و آن را به پارتیشنی که می خواهید فضای آن را زیاد کنید اضافه نمایید.
بر روی حجمی (volume) که می خواهید آن را کوچک کنید راست کلیک کرده و سپس بر روی Shrink Volume بزنید. مقدار فضای درخواستی مورد نظر را در آنجا وارد کرده و سپس بر روی Shrink کلیک کنید. در این مرحله به صفحه Disk Management بازگردانده می شوید و یک بلوک بزرگ مشکی رنگ که فضای تخصیص نیافته (unallocated space) نامیده می شود را مشاهده می کنید.
سپس مراحلی که قبلا در قسمت (Utilising Unallocated Space) ذکر شد را انجام دهید، تا فضای تخصیص نیافته به پارتیشنی که قصد افزایش حجم آن را دارید، اضافه شود.
گزینه ای برای Extend Volume
اگر قسمتی که قصد افزایش فضای آن را دارید در قسمت نصب ویندوز بود نمی توانید اینکار را از طریق Disk Management انجام دهید زیرا آن قسمت از حجم مشغول است.
می توانید نسخه رایگان برنامه MiniTool Partition Wizard را امتحان کنید اگر قسمتی که می خواهید آن را افزایش دهید مشغول بود این برنامه سیستم شما را راه اندازی مجدد می کند و سپس قبل از آنکه ویندوز بالا بیاید حجم آن قسمتی را که می خواهید افزایش می دهد.
استفاده از آن ساده است. موقعی که شما برنامه مورد نظر را نصب کردید آن را باز نمایید و بر روی قسمتی که قصد افزایش حجم آن را دارید راست کلیک کرده و سپس گزینه Extend را انتخاب کنید. مقدار فضای درخواستی خود را مشخص کرده و سپس گزینه Apply را بزنید. بعد از آن سیستم شما به سرعت راه اندازی مجدد می شود و عمل افزایش فضا خارج از سیستم عامل انجام می گیرد.