تولید اپلیکیشن های منحصر به فرد اپل با استفاده از Core MI
نرم افزار Core Ml اپل نرم افزاری است که امکان استفاده از تکنولوژی یادگیری ماشینی را برای استفاده در اپلیکیشن های مختلف در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد. به عقیده یکی از کارشناسان یادگیری ماشینی این نرم افزار شبیه به پکیج تنسور فلو (TensorFlow) است که پیش از این توسط گوگل ارائه شده است.
به گزارش کلیک ، روز دوشنبه هفته گذشته اپل از نرم افزاری به نام Core ML رو نمایی کرد. به گفته اپل این نرم افزار مجموعه ای از ابزار ها است که توسعه دهندگان اپلیکیشن ها می توانند از آن برای بکار گیری تکنولوژی یاد گیری ماشینی در اپلیکیشن های خود استفاده نمایند. اپلیکیشن هایی که مجهز به این نرم افزار هستند، قابلیت اجرا شدن بر روی تمامی سخت افزار های جدید اپل و نسخه های جدید سیستم عامل iOS را خواهند داشت.
بر اساس گفته های رضا زاده، یکی از دانشمندان فعال در حوزه پردازش تصویر اپل قصد دارد تا با معرفی این نرم افزار نسل جدیدی از پردازنده هایی که به نظر می رسد اپل برای اولین بار از آن ها استفاده نماید را معرفی نماید. کاربرد این پردازنده ها افزایش حجم داده ها در یادگیری ماشینی و همچنین کسب نتایج مطلوب تر از این تکنولوژی است. زاده یکی از افرادی است که الگوریتم یادگیری ماشینی برای توییتر طراحی کرده است.
پیش از این آلفابت وابسته به گوگل فریم ورک اپن سورسی را با نام تنسور فلو (TensorFlow) در نوامبر سال ۲۰۱۵ میلادی در اختیار کاربران قرار داده بود. شش ماه بعد همین شرکت واحد پردازشی بر پایه تنسور یا TPU معرفی کرد و در اختیار کاربران قرار داد. موویدیوس (Movidius) نیز که یک واحد پردازش دیداری برای استفاده در هواپیماهای بدون سرنشین و همچنین دستگاه دیگر است توسط شرکت اینتل در سال ۲۰۱۶ میلادی به بازار ارائه شد.
اما خبر گذاری بلومبرگ ماه گذشته در گزارشی خبری در خصوص تصمیم اپل برای ارائه چیپ هوش مصنوعی منتشر کرد. این چیپ هوش مصنوعی بر پایه آرایه ای از FPGA برای استفاده در آیفون ۷ کاربرد دارد.
اما نرم افزار Core ML مدل هایی از یادگیری ماشینی تولید می کند که تولید کنندگان می توانند از آن در اپلیکیشن های خود که بر اساس انواع مختلف سیستم عامل ها از جمله سیستم عامل iOS طراحی کرده اند استفاده کنند. از طرفی توسعه دهندگان می توانند مدل های یادگیری ماشین منحصر به فرد خود را با استفاده از این ابزار تولید کنند. اپلیکیشن هایی که با استفاده از این نرم افزار طراحی و ساخته می شوند، قادر به تشخیص شی، دنبال کردن حرکات اشیا در ویدیو ها و همچنین انجام محاسبات پیچیده بر روی گوشی های تلفن همراه خواهند بود.
از طرفی اپلیکیشن های ساخته شده از طریق نرم افزار قابل اجرا بر روی دستگاه های آیفون و آی پد امروزی خواهند بود. هر چند به نظر می رسد اپل با ارائه این نرم افزار از هدف خود برای تولید سخت افزارهای قدرتمند در آینده خبر داده است. نکته مهم دیگر در این خصوص این است که برای پردازش نتایج حاصله از این مدل های یادگیری ماشینی به جای اینکه بر روی سی پی یو و یا کارت گرافیک دستگاه پردازش شوند می توانند بر روی چیپ های منحصر به فرد هوش مصنوعی ارسال شوند و در آنچه مورد پردازش قرار گیرند.
به گفته رضا زاده این تمام ماجرا نیست زیرا در صورت ادامه این روند شاهد بروز انواع مختلف چیپ های هوش مصنوعی اپل برای پردازش حجم انبوهی از اطلاعات و داده ها هستیم.