گوشیهای هوشمند کنترل کرونا را به دست گرفتند
رسانه کلیک - شیوع ویروس کرونا اولین اپیدمی عصر گوشیهای هوشمند محسوب میشود و اهمیت استفاده از این وسایل تکنولوژیمحور بیش از پیش احساس میشود.
دولت کرهجنوبی برنامهای را توسعه داده است که امکان ردگیری افرادی را که به دلیل ابتلا به کرونا باید در قرنطینه باشند را فراهم میکند.
به گفته مسئولان دولت کرهجنوبی، این برنامه اطلاعات جزئی از فعالیت کاربران گردآوری کرده و حتی اطلاعات مربوط به آلوده شدن کاربران دیگری را که در نزدیکی شخص هستند در اختیار کاربر قرار میدهد. اگرچه این اطلاعات شامل مشخصات هویتی شخص آلوده نیست، اما در هر حال میتواند نوعی تجاوز به حریم خصوصی کاربران محسوب شود.
در کشور چین نیز شرکت علیبابا اپلیکیشنی راهاندازی کرده است که شهروندان را از امکان خروج از منزل و استفاده از وسایل نقلیه عمومی مطلع میکند. به اعتقاد برخی از متخصصان استفاده از این برنامه به معنای ارسال اطلاعات هویتی و موقعیت مکانی کاربران برای پلیس است اما واقعیت این است که گوشیهای هوشمند و برنامههای مورد استفاده در آنها از سالها قبل امکان ردگیری کاربران را فراهم کرده است.
در کشور انگلیس نیز نمایندگان گوگل، فیسبوک، آمازون و سایر شرکتهای فنی توسط دولت احضار شدهاند تا امکان همکاری آنها در جریان مقابله با ویروس کرونا ارزیابی شود. موضوع این جلسات چگونگی فراهم کردن اطلاعات و نیروی متخصص لازم برای همکاری با سازمان خدمات سلامت ملی بوده است.
البته هنوز هیچ نشانهای از قصد دولت انگلیس برای نظارت بر عملکرد کاربران از طریق برنامههای موبایل وجود ندارد.
ویروس کرونا از زمان شیوع تاکنون ساکنین بیش از ۱۲۰ کشور و منطقه را مبتلا کرده است. شمار جانباختگان ویروس کرونا نیز تاکنون در جهان به پنج هزار و ۴۳۶ نفر و آمار مبتلایان هم به ۱۴۵ هزار و ۶۸۶ نفر رسیده است.