رابطه عجیب عادت قهوه خوردن با DNA افراد
مشخص است که عادت نوشیدن قهوه در هر فرد متفاوت است. برخی افراد نمی توانند مصرف خود را کنترل کنند، در حالی که برخی دیگر مصرف خود را به تنها یک فنجان قهوه در روز محدود کرده، یا کاملاً قطع می کنند. اما نوشیدن قهوه چه ارتباطی با DNA دارد؟
به گزارش کلیک، اکنون دانشمندان در نهایت راهی برای توضیح رابطه DNA شما با قهوه یافته اند، آنها پی برده اند که تفاوت های ژنتیکی که بر چگونگی تجزیه کافئین توسط بدن تاثیر می گذارد، می تواند مسئول ترغیب کردن ما به کمتر یا بیشتر نوشیدن این نوشیدنی تحریک کننده باشد.
پژوهشگران دانشگاه ادینبورگ در بریتانیا پی بردند افرادی که دارای تفاوت در ژن PDSS2 موجود در DNA هستند در مقایسه با افراد بدون این تفاوت، تمایل کمتری به نوشیدن قهوه دارند.
این تصور وجود دارد که تفاوت در ژن باعث کند شدن فرآیند تجزیه کافئین در بدن می شود، همانند کسانی که دارای این تفاوت در نوشیدن کمتر هستند، زیرا از این افراد کاملاً انتظار می رود که پیشنهاد قهوه را رد کنند.
نیکولا پیراستو، متخصص ژنتیک، در گفتگو با الکساندرا سیفرلین در مجله Time اشاره می کند، " فرض ما این است که بدن افرادی که دارای میزان بالایی از این ژن است، کافئین را کندتر تجزیه می کند و به همین دلیل است که آنها کمتر قهوه می نوشند، آنها باید کمتر قهوه بنوشند تا همچنان از اثرات مثبت کافئین مانند بیدار ماندن و احساس خستگی کمتر بهره مند شوند."
پژوهشگران ساختار ژنتیکی ۳۷۰ نفر از ساکنان یک روستای کوچک در جنوب ایتالیا را بررسی کردند و آن را با DNA 843 نفر از روستاییان جنوب شرقی این کشور مقایسه کردند. علاوه بر این که آرایش ژنوتیپ شرکت کنندگان مشخص شد، آنها در یک نظرسنجی به سوالی درباره میزان مصرف قهوه خود در طی روز پاسخ دادند.
این گروه پژوهشی پی برد که افراد دارای تفاوت در ژن PDSS2 به طور میانگین در روز حدود یک فنجان قهوه کمتر می نوشند.
وقتی دانشمندان این آزمایش را با ۱۷۳۱ نفر در هلند تکرار کردند، به نتیجه مشابهی رسیدند. شرکت کنندگان دارای تفاوت در DNA قهوه کمتری می نوشیدند، اگرچه این تفاوت - که از نظر تعداد فنجان های مصرف شده بررسی شد - این بار کمتر بود.
پژوهشگران اختلاف بین مصرف ایتالیایی ها و هلندی ها را به تفاوت در اندازه متفاوت سرو کردن قهوه آنها نسبت می دهند: در ایتالیا مردم در فنجان های کوچک قهوه می نوشند، در صورتی که هلندی ها فنجان های بزرگ را ترجیح می دهند.
پیراستو به سارا ناپتون از سایت The Telegraph می گوید،" به نظر من این تحقیق این ایده را تقویت می کند که ژنتیک نقش بسیار مهمی در عادت های روزمره و سبک زندگی ما ایفا می کند و شناخت این موضوع به ما کمک می کند تا چگونگی و چرایی رفتار مردم را متوجه شویم و ما را قادر می سازد تا پی ببریم که نسبت به این رفتارها چگونه عمل کنیم. "
او عقیده دارد، " در این مورد خاص به نظر می رسد این پژوهش این ایده را تقویت می کند که کافئین احتمالاً محرک بیولوژیکی اصلی در مصرف قهوه است. "
اگرچه این تیم پژوهشی اظهار می کند که در این مرحله فقط به یک ارتباط در این زمینه پی برده است، اما این اولین بار نیست که پژوهشگران به رابطه میان میزان نوشیدن قهوه و کدهای ژنتیکی ما پی می برند.
یک تحقیق بسیار گسترده تر در سال ۲۰۱۴ انجام شد که در آن DNA بیش از ۱۲۰ هزار نفر مورد بررسی قرار گرفت و پی برده شد که تفاوت در ژن ها باعث می شود تا افراد مصرف قهوه خود را بر اساس میزان موثری که بدن آنها کافئین را تجزیه می کند متعادل کنند، تا این که از تاثیرات بهینه این نوشیدنی بهره مند شوند.
برای تایید این یافته ها به تحقیقات دیگری نیاز خواهد بود، اما ما هر چقدر بیشتر درباره رابطه بین قهوه و DNA اطلاعات کسب کنیم برای ما بهتر است - به ویژه به دلیل اهمیتی که آن برای سلامتی ما دارد.
پیراستو می گوید، " نتایج تحقیق ما این موضوع را تقویت می کند که تحریک شدن ما به نوشیدن قهوه ممکن است در ژن های ما نهفته باشد. ما باید تحقیقات گسترده تری انجام دهیم تا یافته های خود را اثبات کرده و همچنین رابطه بین PDSS2 مصرف قهوه را توضیح دهیم."