خوب،بد،زشت؛ صفحهنمایش لبه به لبه
صفحه نمایش لبه به لبه این روزها به یک ترند در میان گوشی های هوشمند تبدیل شده است، باید دید که این صفحه های نمایش در کنار کیفیت بسیار بالا و زیبایی، در کل ویژگی خوبی برای گوشی های هوشمند است یا خیر.
کلیک -گوشی های هوشمند این روز ها بیشتر به سمت زیبا تر شدن در حال حرکت هستند و کمپانی ها کمتر توجهی به کارکرد خوب و مقاومت گوشی های هوشمند می کنند. یکی از نقاط ضعف گوشی های هوشمند جدید، صفحه نمایش لبه به لبه این گوشی های هوشمند است، در بسیاری از گوشی های هوشمند صفحه نمایش لبه به لبه دیده می شود و بسیاری از بالا رده ها نیز از این سبک صفحه نمایش استفاده خواهند کرد.
در سال جدید جنگی میان بالا رده ها رخ داده است که هر بالا رده ای صفحه نمایش لبه به لبه تولید کند و خبری از قاب در دور صفحه نمایش نباشد برنده است. می توان گفت سامسونگ در این جنگ تا به این جای کار پیروز است. گلکسی ۶S edge+، گلکسی S7 edge و سری جدید گوشی های هوشمند سامسونگ پرچم دار جدید گلکسی S8 نیز از صفحه نمایش لبه به لبه برخوردار است. براساس خبرهای لو رفته آیفون ۸ و گلکسی S8، دو پرچم دار کمپانی های بزرگ اپل و سامسونگ هر دو از صفحه نمایش لبه به لبه برخوردار هستند و این روند نشان می دهد که سبک گوشی های هوشمند در حال تغییر است.
از نظر زیبایی شناسی صفحه نمایش لبه به لبه بسیار زیبا و فریبنده است ولی از نظر ایمنی نمی توان به صفحه نمایش های لبه به لبه و مخصوصاً خمیده اطمینان کرد. در سری edge سامسونگ صفحه نمایش خمیده دیده شده است که صفحه نمایش تا لبه های گوشی هوشمند نیز آمده است، بدون شک در اولین نگاه این موضوع آسیب پذیری گوشی هوشمند را نشان می دهد، این گوشی هوشمند با هر ضربه کوچکی از کناره ها آسیب می بیند و نمی توان به این سبک از صفحه نمایش ها لقب صفحه نمایش های ایمن را داد.
بله بدون شک محافظهای صفحه بسیار متنوعی در بازار وجود دارد که هر کدام به خوبی از صفحه نمایش شما محافظت می کند ولی باید دید این محافظ صفحه ها کار یک صفحه نمایش سخت بیرون آمده از کارخانه را انجام می دهند.
بحث مقاومت فقط مربوط به صفحه نمایش نیست، در پشت بسیاری از گوشی های هوشمند نیز از پوشش شیشه استفاده شده است که این پوشش نیز در نوع خود بسیار آسیب پذیر است. گوگل پیکسل و گوگل پیکسل XL دو نمونه بسیار خوب در این زمینه هستند. این دو گوشی هوشمند ظاهر بسیار زیبایی دارند ولی در پشت این گوشی های هوشمند از شیشه استفاده شده است. محصول جدید سامسونگ، تبلت Tab S3 نیز دارای پوشش تماماً شیشه در پشت است و با قیمت ۶۰۰ دلار به فروش می رسد. پوشش شیشه در پشت گوشی هوشمند می تواند بسیار زیبا باشد ولی باید دید که این زیبایی به چه قیمتی برای خریدار تمام می شود. بدون شک بدنه های فلزی و تمام آلومینیومی دارای مقاومت بسیار بیشتری هستند ولی بسیاری از افراد زیبایی را معیار انتخاب قرار داده و گوشی های هوشمند زیبا را انتخاب می کنند.
بسیاری از کمپانی ها با تولید رنگ های خاص و متفاوت دست به جذب مشتری آیفون قرمز رنگ زد که همین حرکت در نوع خود، یک حرکت بسیار جالب ودر عین حال هوشمندانه بود که توانست دوباره نظر ها را به سمت آیفون ۷ و آیفون ۷ پلاس جلب کند.
شاید بتوان گفت مسیر تکنولوژی از ابتدا، مسیر درستی بوده است ولی زیاده روی در هر بخشی از این تکنولوژی می تواند به ضرر خریداران و هم به ضرر تولید کنندگان باشد، یکی از نمونه های استفاده نادرست از تکنولوژی نوت ۷ بود که به دلیل کم کردن بیشازحد ضخامت این گوشی هوشمند باتری گوشی هوشمند به دلیل اتصال نادرست منفجر می شد و همین موضوع باعث از بین رفتن نام نوت ۷ از میان گوشی های هوشمند سامسونگ شد.
اما در این میان باید از خبرهای خوب در دنیای تکنولوژی گوشی هوشمند نیز خبر داد، در سال گذشته آیفون برای اولین بار ضد آب شد و آیفون ۷ و ۷ پلاس با خاصیت ضد آب عرضه شدند و رده ضد آب بودن این گوشی های هوشمند IP67 بود و هم چنین دارای بدنه آلومینیومی بود که باعث می شد در برابر ضربه و آب مقاوم باشد. بالا بردن مقاومت گوشی های هوشمند شاید یکی از راه های بالا رفتن فروش آن ها باشد، ضد آب بودن گوشی های هوشمند نیز می تواند در این مسیر کمک شایانی به فروش گوشی های هوشمند کند.
شاید بهتر باشد تا کمپانی ها به جای رفتن به سوی صفحه نمایش های لبه به لبه به سمت صفحه نمایش با مقاومت بالا رده و از زیبایی مطلق به سمت کارایی بروند. بدون شک زیبایی در گوشی هوشمند مهم است ولی مهم تر از زیبایی، کارایی و مقاومت گوشی هوشمند در برابر حوادث است.