فیسبوک مبارزه با انتشار اخبار جعلی در این شبکه اجتماعی را شروع کرد
رسانه کلیک - فیسبوک سیاست های ویژه ای را برای مبارزه با انتشار اخبار جعلی و کذب در این شبکه اجتماعی اتخاذ کرده است.
مارک زاکربرگ، بنیانگذار شبکه اجتماعی فیسبوک که در یکی دو هفته گذشته زیر بار انتقاد قرار داشته از راهکارهایی که این شبکه اجتماعی برای جلوگیری از انتشار اخبار جعلی پیش رو گرفته خبر داده است.آقای زاکربرگ که یکی از جوانترین میلیاردرهای آمریکاست روز شنبه اعلام کرد که "اطلاعرسانی غلط را جدی بگیریم." او گفته کارشناسان فیسبوک هم اکنون در حال بررسی ۷ طرح پیشنهادی برای مقابله با انتشار اخبار جعلیاند؛ تحقیق و بررسی جدیتر محتوای منتشر شده، تایید اعتبار این اخبار؛ و اضافه کردن برچسب جعلی به اخباری که در حال همرسانی گسترده در فیسبوک هستند، از جمله راهکارهایی است که آقای زاکربرگ به بررسی آنها در تیم کارشناسی خود اشاره کرده است. او که تنها یک هفته پس از پاسخ دادن به انتقادها به فیسبوک دوباره در این مورد مینوشت تاکید کرده است: "ما خیلی وقت است که روی این مساله متمرکز شدهایم اما موضوع هم به لحاظ تکنیکی و هم از نظر فلسفی پیچیده است."
بنیانگذار فیسبوک همچنین گفته نباید اقدامات علیه انتشار اخبار جعلی باعث اضطراب یا مایوس شدن تمایل کاربران برای اظهار عقیده و انتشار آن در این شبکه اجتماعی شود. در همین راستا مارک زاکربرگ و تیم تحقیقاتی اش از یک روش فنی و آزمایشی برای مبارزه با انتشار اخبار جعلی و کذب استفاده کردند.آنها در ماه آوریل جدیدترین ابزار را به صورت آزمایشی و محدود با عنوان «مطالب مرتبط» (Related Articles) معرفی کرده بوند. حالا این قابلیت از مرحله آزمایشی خارج شده و در دسترس طیف بیشتری از کاربران قرار خواهد گرفت. به جای حذف، فیسبوک سعی می کند اعتبار اخبار کذب را در نظر کاربران از بین ببرد. در این قابلیت سامانه ای هوشمند محتواهای دروغین یا گمراه کننده را تشخیص داده و آنها را در کنار اخبار و مطالب تایید شده یا منتشر شده از طریق منابع معتبر قرار می دهد تا کاربران بتوانند خود به کذب بودن چنین محتواهایی پی ببرند.به بیان دیگر، فیسبوک قصد دارد با این قابلیت مطالب خلاف واقع را بی نیاز از اعمال سانسور کنار بزند. در این صورت محتواهای دروغین بدون آن که به انگیزه افراد برای اشتراک گذاری مطالب صدمه ای وارد شود از گردونه توجه حذف خواهند شد.
در کنار گسترش قابلیت مطالب مرتبط، فیسبوک الگوریتم هوشمند شناسایی اخبار کذب و مطالب گمراه کننده خود را نیز بهبود بخشیده است. به محض تشخیص یک محتوای مشکوک توسط این الگوریتم، مورد به برخی از سازمان ها و گروه های مستقل صحت یاب ارجاع داده می شود تا آنها تصمیم بگیرند خبر ارائه شده تا چه حد صحت دارد. در صورت ناصحیح یا مشکوک بودن مطلب، محتواهای صحیح و مورد اطمینان مرتبط با موضوع خبر در کنار آن به نمایش درخواهد آمد.با این همه قابلیت مذکور هنوز در مراحل ابتدایی کار خود قرار دارد و فعلاً تمام کاربران قادر به بهره مندی از امکانات آن نخواهند بود، اما تکنولوژی یادگیری ماشین به الگوریتم مطالب مرتبط فیسبوک اجازه خواهد داد که به طور مستمر و نامحدود دقت خود را در تشخیص محتواهای ناصحیح ارتقا دهد.