شتاب بخشی به توسعه صنعت فضایی کشور

در جریان برگزاری مراسم روز فضایی، ماهواره ظفر۲، نمونه پروازی ماهواره مخابراتی ناهید۲ و نمونه پروازی بلوک انتقال مداری۱، هر سه ساخته وزارت ارتباطات به عنوان آخرین دستاوردهای حوزه فضایی ارائه شدند.

شتاب بخشی به توسعه صنعت فضایی کشور

مراسم روز ملی فناوری فضایی صبح امروز با حضور ابراهیم رییسی رییس جمهور، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات، محمدرضا قرایی آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و حسن سالاریه، رییس سازمان فضایی ایران در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد.

به گزارش کلیک، همزمان با برگزاری این مراسم، نمایشگاهی از دستاوردهای محققان کشور در حوزه فناوری‌های هوا و فضا برپا شد که ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان از این نمایشگاه بازدید کرد.

 در جریان برگزاری مراسم روز فضایی، ماهواره ظفر۲، نمونه پروازی ماهواره مخابراتی ناهید۲ و نمونه پروازی بلوک انتقال مداری۱، هر سه ساخته وزارت ارتباطات به عنوان آخرین دستاوردهای حوزه فضایی ارائه شدند.

ماکت‌های برخی ماهواره‌های ساخته شده توسط فناوران کشور از جمله ماهواره ثریا و ماهواره مهدا، ۷ سامانه مربوط به آتش سوزی، محیط زیست و پایش سطح آب برخی محصولات این نمایشگاه به شمار می آیند.

شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش از این ۱۴ بهمن را به دنبال پرتاب موفقیت آمیز ماهواره ملی امید به فضا به عنوان روز فناوری فضایی نامگذاری کرد.

پرتاب ماهواره یک کشور خارجی تا پایان دولت

بر اساس این گزارش وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات با بیان اینکه اکنون جزء ۱۰ کشور دارای فناوری فضایی بومی هستیم، گفت: امید داریم تا آخر این دولت یک ماهواره کشور دیگر را به فضا پرتاب کنیم.

عیسی زارع پور نیز در مراسم روز فناوری فضایی با اشاره به سیاست‌ها و راهبردهای دولت سیزدهم برای شتاب بخشی به توسعه صنعت فضایی کشور و برنامه‌های آینده و همچنین با اشاره به اینکه با افتخار بعد از ۱۰ سال برنامه روز فناوری فضایی با حضور رئیس جمهور برگزار می‌شود، گفت: با راهبری رئیس جمهور جز ۱۰ کشوری هستیم که فناوری فضایی را به صورت کامل بومی کرده ایم به طوری که در حال حاضر پایگاه‌ها و ماهواره‌های خودمان را داریم و به نقطه‌ای رسیدیم که با اطمینان ماهواره عملیاتی را می‌توانیم در فضا قرار دهیم.

وی افزود: همچنین ما اکنون به جایی رسیدیم که می‌توانیم آزمایشگاه فضایی داشته باشیم و برخی امور را در فضا تست کنیم.

وزیر ارتباطات گفت: دراین دولت و در طول دو سال و یک ماه به طور کلی ۱۱ پرتاب ماهواره‌ای داشتیم که انشالله با همین شتاب پیش خواهیم رفت.

وی ادامه داد: برنامه داریم که این صنعت فضایی را به عنوان صنعت اقتصادی در بیاوریم و امید داریم تا آخر این دولت یک ماهواره کشور دیگر را از خاک ایران به فضا پرتاب کنیم. اگر این اتفاق بیافتد موفقیت بزرگی است و حتی می‌توان مثل کشورهای دیگر این پرتاب را بیمه کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه با اشاره به استفاده از نخبگان فضایی گفت: استفاده از نخبگان و همچنین نگهداشت نخبگان از اهمیت بالایی برخوردار است و افتخار داریم با حضور دکتر سالاریه به عنوان استاد دانشگاه موجی از نیروهای متخصص در صنعت فضایی شکل می‌گیرد.

زارع پور در خصوص تشکیل شورای فضایی و بودجه مورد نیاز فضایی گفت: در جلسه اول شورای فضایی مصوب شد سالی ۵۰۰ میلیون دلار برای صنعت فضایی کنار گذاشته شود اما همچنان این مقدار ۱۵۰ میلیون دلار است و اگر بخواهیم این دستاوردهای بزرگ فضایی را توسعه دهیم و به مدار ژئو برسیم قطعاً این نوع حمایت می‌تواند پشتیبان باشد و کمک کند.

وی در پایان گفت: نیاز داریم در برگزاری شورای عالی فضایی که ۱۱ سال با تعطیلی همراه بود این شورا با حضور رئیس جمهور برگزار شود چراکه می‌توان گفت شورای عالی فضایی نقطه کانونی است.

 

 

ارسال نظر